PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - mytools - 10.9.2012

Zanima me malo bolj tehničen podatek:

ROTO EKO& ima kontroler, kjer nastavljaš število oseb.
Zanime me, ali ima kdo podatek o intervalih.
npr stonja 1 dela x minut , pavza y minut
ITD.

To bi rabil zaradi samogranje kontrolerja. Dal ga bom na DIN letev v razdelilno omarico.

Re: MČN ROTO ECO 6 - antizidar - 24.9.2012

Ta vikend sem po enem letu uporabe prvič odprl čistilno napravo, da preverim ali jo je potrebno počasi prazniti. Ob odprtju iz naprave ni bilo zaznati niti malo smradu. Ob odvzetem vzorcu (1l) pa je bilo le 250 ml usedline, tako da še je ni potrebno niti prazniti. Skratka naprava deluje brezhibno in sem z njo zelo zadovoljen. Sva pa dva uporabnika.

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 14.10.2012

Pozdrav!

Eco 6 imam 3 mesece, serviser je bil tukaj, pregled usedlin je dober. Toda bolj kot gledam, bolj se mi zdi, da je serviser nastavil čistilno tako, da skoraj ni pretoka iz zadnjega prekata v prvi prekat. Razmišljam, da bi to malo popravil.

Kaj menite? Predvsem bi rad mnenje berghausa...

LP

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 14.10.2012

mytools Napisal:Zanima me malo bolj tehničen podatek:

ROTO EKO& ima kontroler, kjer nastavljaš število oseb.
Zanime me, ali ima kdo podatek o intervalih.
npr stonja 1 dela x minut , pavza y minut
ITD.

To bi rabil zaradi samogranje kontrolerja. Dal ga bom na DIN letev v razdelilno omarico.

Stopnja 1 pomeni 15 minut kompresorja, 45 mirovanje, stopnja 2 pa 30 30. Toliko vem.

lp

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 15.10.2012

Lasybird, po moje ni panike. Važno je, da je pretok, da ne prihaja do zbitja usedlin v izhodnem prekatu. Tudi pri meni ravno ne rohni preko te cevi, bi pa zelo težko ocenil pretok. V navodilih se omenja 2 deci na sekundo, se pravi liter v petih. To ni bogvekaj.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 15.10.2012

Če se kdo zanima sedaj za nakup, je v Merkurju MČN ECO6 2099,00EUR - 5% ali več IPS - 5% za gotovino = 1894 EUR dostavljena do hiše, pa še 3% dobiš bon.

Mislim, da ceneje se je skoraj ne da dobiti.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 15.10.2012

Kakšen električni kabel ste napeljali do MČN?

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 16.10.2012

100VA ločilni trafo, potem pa 3x1,5 PGP

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 4.11.2012

Izhodna cev iz MNČ ECO6 je 110mm ali jo lahko reduciram na manjšo in na koliko? Koliko tekočine realno naenkrat teče iz nje?

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 4.11.2012

čukimuki Napisal:Izhodna cev iz MNČ ECO6 je 110mm ali jo lahko reduciram na manjšo in na koliko? Koliko tekočine realno naenkrat teče iz nje?
Pri moji (sicer ni eco6) je izpljunka po recimo deci/dva na minuto/dve, tako da bi to silno tekočino komot požirala cev premera 5cm.

Včeraj pa mi je po petih letih obratovanja crknilo puhalo (kompresorček). Zamenjal sem ga z rezervnim, za pokvarjenega pa bom naročil komplet rezervnih membran (v zda je cena kompleta cca 75$, na ponudbo od zastopnika na slovaškem pa bom moral kak dan počakat)
Kompresorček je Alita AL 60. Membrani sta ravno toliko 'čudne' oblike, da ju praktično ne morem izrezat iz gume in zmontirat nazaj.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 4.11.2012

čukimuki Napisal:Izhodna cev iz MNČ ECO6 je 110mm ali jo lahko reduciram na manjšo in na koliko? Koliko tekočine realno naenkrat teče iz nje?

Odpri vse pipe in izpusti banjo, ter potegni vodo v vcju. To je največja možna količina, ki bi lahko stekla skozi.......Koliko je možnosti za kaj takega pa veš sam.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 4.11.2012

ok hvala za odgovore. Če sem prav razumel lahko dam tudi fi50?????

Re: MČN ROTO ECO 6 - Fuga - 28.11.2012

Pozdravljeni,

mene pa muči oddušek. Nameravam namreč kupit ECO 6 in so me rahlo prestrašili s tem odduškom. Ni mi namreč do tega, da ga imam nekje ob tleh, saj lahko kdaj kaj zasmrdi. Zato razmišljam da bi oddušek speljal na streho hiše, nekaj sem skiciral zraven. Ideja je, da peljem odduh po fasadi gor, prebijem v podstreho (kjer nimam nič) in tam povežem z odduški od WCja saj ne bi rad še enega zračnika na streho dajal.
Vprašanje:
1. ali je cca 18 metrov preveč za oddušek? tolko namreč ocenjujem, da bo cev dolga.
2. ali je FI 50 mm dovolj?
3. ali oddušek od wcja ni dosti, da mora mčn imeti še posebej enega?

Hvala za pomoč

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 28.11.2012

POZOR!!

Tisto na pokrovu ECO6 NI oddušek!

Mislim da že tretji sprašuje o tem. Tista zadeva na pokrovu čistilne je SESALNA cev. Od tam kompresor dobiva, sesa zrak. Odduške imate po hiši, nadvertikale, ki jih speljete na streho.

Ne mešati teh dveh stvari.

Zadnjič je dal nekdo predlog, da bi to stvar kar odrezal in zamašil. Lahko mirno, samo bo s tem umrl kompresor.

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 28.11.2012

Jaz nimam nobenih odduškov po hiši Sad .
Kako pa ste pokrov čistilne zakamuflirali, ali ga sploh niste?
meni je zelo grd, pa še blizu hiše je, ne vem, kako bi ga s čim zakrila, da ga vseeno kadarkoli po potrebi odkrijem.
V mislih imam lesen zaboj, ki bi ga poveznila čez, nanj pa dala različne lončnice s cvetjem, ali kaj podobnega.
Berghaus, kateri kis uporabljate za čiščenje?