PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 30.11.2017

Saj vas bo foušija vse požrla, to že zdaj vem. Big Grin

Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 30.11.2017

Govori! Poročaj!
Si ga naročil???!!!

Re: Moja vizija električne mobilnosti - cheba - 30.11.2017

Pametnejši odneha.

Napredek EV je, da bodo avti več stali. Če bodo več stali, bo manjša poraba energije. Če bo manjša poraba energije je to dobro za naš planet. A ni to fajn?

Problem je tudi priseljevanje in dnevne migracije v mesta. New delhi, Šanghaj in ostala velika mesta se bodo spucala. V bistvu imajo za to samo dve opciji. Ali prepovedati promet ali pa elektrifikacija prometa. Ali je še kaj druzga? Zato se proizvajalci obračajo v smer elektrifikacije. Oni gredo pač za trgom.

Slovenija je tukaj malce specifična. Ljubljana ni taka gromozanska prestolnica, da bi se je ne dalo spucati na kakšen drug način.

DELPHI Napisal:Govori! Poročaj!
Si ga naročil???!!!
Ne, ker obstaja samo v bencin varianti.
Čakam dizla.

Ah, škoda.
Pa tako rad bi videl obraze tvojih delavčkov, ko bi se prvič pripeljal mimo njih.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 30.11.2017

Saj se ne dviga glave ko gre Fery mimo.

Nimajo za mar. Oni so 14 v mesecu nasmejani in jih ne briga, kaj Fery dela. Pa še vmes.
Pridni se imajo pridno.

Sicer pa smo to že obdelali. Lizing je lizing. Ali ima kabel ali auspuh, je popolnoma vseeno. Mesečni strošek pač.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 30.11.2017

papez46 Napisal:Včeraj - Nissan Leaf 2 / 40Kwh baterija ........ doseg do ...... 378km!
V ponedeljek zvečer sem ga dal filat na štrom. Zjutraj je bilo -4 stopinje in ja ........ takoj po odklopu kabla je kazal doseg 350km.
Pot; Vrhnika ( jutranja gužva skozi mesto ) pa na AC ( spet dren, tako da je bilo med 80 in 110km/h povsem dovolj ), stanje v koloni na zahodni in severni obvoznici. Prvih 27 km. Dopoldan skok na teren, 45 km po Ljubljani. V poznem popoldnevu nazaj na Vrhniko. Na AC seveda dren. Drugih 30km. Skupaj prevožena pot v celem dnevu je tako bila cela 102km.
Povprečno hitrost je kompič naračunal 42km/h.
Med vožnjo so bile vključene luči, radio, ogrevanje, malo brisalci ......... običajne stvari. Sedežev in volana nisem grel, pa zadnje šipe tudi ne!

Jasno mi je, da je 378km dosega ob idealnih pogojih. Teh dejansko ni nikoli.

Zvečer, pred hišo, je mašina nakazovala, da imam baterije še za 120km!????

Torej 350 km dosega ob odhodu, prevožena 102km, dosega še 120km?

Evo, povsem dovolj za dnevne potrebe, ampak ................ poraba pa je?

Ob enakem režimu, pomeni, da bi z polno baterijo lahko prevozil še kakih 60km. To pomeni z polno baterijo skupaj celih 160km. Doseg pa je bil zjutraj 350km.

To je več kot POL manj, od zapisanega!

To pomeni - vsaj meni AUSPUHARJU - popolnoma enako, kot da imam bencinarja, kjer mi zagotavljajo porabo 6 litrov/100km, dejansko pa se izkaže, da porabim 12 litrov/100km.

Morda so rezultati v Kaliforniji ali Arizoni, pri +25 stopinjah, brez vetra in na ravni cesti brez klancev in ob omejitvi 70milj/h - povsem drugačni.

V naših krajih pa so, kot so.
Pa piiiiip no, a se res ne bo nihče spotaknil, je to laž ali res?
Kako fu....piiiiiip nakladanje?
Papež po telem kdo bo sploh še verjel čemurkoli kar naklamfaš kle gor( :?: :?: :?: )
Še naša kripa od Ford-Cmax upošteva zadnje kilometre vožnje, ti pa novga Korejca obravnavaš kot da on ne upošteva pogojev vožnje v zadnjem času :?: :?: :?:
Zdajle sem poklical nekoga iz stroke:
Zaenkrat dvojka v salonih po Evropi, serijska sploh še ne obstaja.
S parimi vzorci, različnimi prototipi so po svetu narejene prve vožnje.
Prve testne vožnje pri nas so predvidene nekje v drugi polovici Januarja.
Prvega serijskega Leafa Avstrijci dobijo drugo leto in ga bodo za par dni posodili ...
Ajme: Pa samo za boljše razumevanje .................. "stara garda" motoristov BMW-ja je tudi povabljena na predstavitev in testni krog novega modela ............. predno se pojavi v trgovini. Ja? :mrgreen:
ja kwa zdej testni krog al je direktorca Nisana čez vikend pr teb prespala, pa si jo v ponedeljek peljal v Lajbach na kafe?
BullShit :?: :?:
Demantiraj me prosim s kakim svojim filmčkom
Sej maš telefon, pa si najbrž posnel mal svojo vožnjo z avtom, ki serijsko sploh še ni v Evropi.
Kako se bom posul s pepelom, če sem bil zdajle v pogovoru po telefonu zaveden
:?

Fery
Kaj ti to delaš 250 ur na mesec?
250 ur namesec nanese okroglih 3000 na leto.

Fery Napisal:Nimajo za mar. Oni so 14 v mesecu nasmejani in jih ne briga, kaj Fery dela. Pa še vmes.
Pridni se imajo pridno.

Sicer pa smo to že obdelali. Lizing je lizing. Ali ima kabel ali auspuh, je popolnoma vseeno. Mesečni strošek pač.

Ne rabiš govoriti in računov polagati. Po mojem so nasmejani tudi vse dneve vmes, pravzaprav vsak trenutek, ko pomislijo nate.
Še mene nasmeješ, pa sem drugače bolj sitne nature.

Ja, saj leto jih ima 8760 (neprestopno).
Kaj je poanta?

2190, približno, jih pa prespim. Če te zanima.
Ostalo pa nekako pokurim.

Zdaj pa grem, tank je poln, tako da ne rabim računat. Mejte se.

Kontra!

[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=Nn__9hLJKAk[/url]

Včeraj sem moral nujno opravit nekaj tel. razgovorov.
Antena na Rakitni je bila večji del dneva fuč.
Hopa na bicikl, pa sem z MTB prediral nezvoženih 5+ cm na cesti z Rakitne v smeri Cerknice.
Kaka idila.
Popolno brezveterje, velike snežinke, ... ki so med drugem zdavnaj oprale vse aerosole iz lufta ...
Pa se pribelje mimo WW dizl smrduh.
Ejjj par minut je smrdel "k prasica"
Kaj mislte na koga sem se spomnu :?: :roll: :wink:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 30.11.2017

Leva špura Kime, desna arbi.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 30.11.2017

Fery Napisal:Sicer pa smo to že obdelali. Lizing je lizing. Ali ima kabel ali auspuh, je popolnoma vseeno. Mesečni strošek pač.

Lizing je lizing pa če je bencin hibrid ali dizel hibrid, strošek bo itak šel na kupca :lol: :lol: