![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 30.11.2017 Ko sem se danes zvečer vračal z iz naše največje elektro družbe na Viču, sem imel priliko na lastne oči videti vizijo. A sem res napisal vizijo? Sem res, izgleda. Mislim, da je nekdo to nekaj listov postov nazaj že omenil, no, danes pa to zagledam še z lastnimi očki. Izgledalo je pa takole: križišče Groharjeve in Barjanske - na rdeč semaforček se mi zraven pripelje - kaj že - a ja, EV. Šipce nekoliko zarošene, v bistvu se je v EV videlo le bundo, debelo volneno kapo na nečiji glavi in debele volnene rokavice na volančku, pa še neko pihanje v roke je bilo. Vse za EV, pa naj stane kar hoče, tudi če zmrznem. In to naj bi bila vizija? Hvala za tako vizijo. Ne vem pa, morebiti je človek v tistem avtočku le preveč grešil, da mu je bila naložena taka pokora. Vse lepo in prav, ampak mazohist pa le nisem. Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 30.11.2017 @BojanF Fascinantno! Res! pa ne to, kar si napisal ampak nekaj, kar opažam že dalj časa. Namreč ...... nekaj se opleta in vizionira, na pol v prazno, na pol na počez. Takorekoč imamo pred seboj prazen list papirja in nihče noče narediti prve črte. Jasno. zakaj pa - potem je to nekaj - kar vidijo vsi drugi. Potem nekdo ta prazen list "popiše" in poriše, in v naslednjem trenutku je 100 PAMETNIH, kaj vse bi oni naredili drugače, kaj je na tistem popisanem papirju NAROBE in kako NAJ BI BILO PRAV! In seveda - podtikanje in vedenje o tem kaj je pesnik mislil - so zabava dneva. Lej - NIČ nisem MISLI in ničesar nisem HOTEL prikazati! In - za razliko od tebe - ne operiram z nekimi POVPREČKI povprečja, ampak z trenutno dostopnimi podatki, ki so javno objavljeni. In evo tvoje povprečje ....... Fery naredi s svojimi 7 avti na leto 350 000 km, povprečno 50 000 z vsakim. 30 njegovih sokrajanov - penzionistov, pa naklepa 7 000 km na leto. Pa imava povpreček ne de? v povprečju naredijo 15 000 km! :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 30.11.2017 Pod črto papež, mogoče si mislil, da že vse veš. Se bo treba spet malo učiti. Običajna rutina, odpri vrata, pritisni knof in se odpelji, bo malo drugačna. Vstal boš pol ure prej in avto zrihtal. Saj morajo tudi na pol kmetje zjutraj v štalo, da najprej zrihtajo konjiče, boš pa še ti poštimal svoje. Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 30.11.2017 Citat:Pod črto papež, mogoče si mislil, da že vse veš. Se bo treba spet malo učiti. :lol: :lol: :mrgreen: NITI SLUČAJNO! Leta gospodovega ....... če me Matilda prej ne pošlata .......... 2030, bom imel zrelih 68 let! :wink: Če si bom leta 2029 ........ tam enkrat Decembra nabavil novega Auspuharja na bencin ali na nafto, ga bom čist kamot vozil naslednjih 15 let. To pomeni do vsaj 83-ega leta. 8) Če verjameš ali ne ...... od tukaj naprej .............. mi pa že danes ............ dol visi. Bom pa takrat ........... leta 2045 .......... izredno počaščen in vesel, da me bodo vnuki in pravnuki v Ljubljanski živalski vrt peljali z EV. In to z ogretim in predgretim. :mrgreen: Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fantocci - 30.11.2017 arbajter Napisal:Ko sem se danes zvečer vračal z iz naše največje elektro družbe na Viču, sem imel priliko na lastne oči videti vizijo. A sem res napisal vizijo? Sem res, izgleda. Mislim, da je nekdo to nekaj listov postov nazaj že omenil, no, danes pa to zagledam še z lastnimi očki. Izgledalo je pa takole: križišče Groharjeve in Barjanske - na rdeč semaforček se mi zraven pripelje - kaj že - a ja, EV. Šipce nekoliko zarošene, v bistvu se je v EV videlo le bundo, debelo volneno kapo na nečiji glavi in debele volnene rokavice na volančku, pa še neko pihanje v roke je bilo. Vse za EV, pa naj stane kar hoče, tudi če zmrznem. In to naj bi bila vizija? Hvala za tako vizijo. Ne vem pa, morebiti je človek v tistem avtočku le preveč grešil, da mu je bila naložena taka pokora. Vse lepo in prav, ampak mazohist pa le nisem. Se je vozniku kaj kadilo iz ust? To je zato, ker si je pel pesmice, radijo je namreč ugasnil zaradi šparanja :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - Samograditelj - 30.11.2017 Sedaj ko sem prebiral ta del foruma, sem pomislil, da je z mano nekaj narobe, ker razmišljam o EV. Ko sem 5 dni vozil E-golfa, sem videl tudi drugo plat. Vse te minuse, klima da ali ne. Polnilnica deluje ali ne. Ja veliko je slabih strani. Ja vožnja to pa je nekaj kar te zapelje. Aja, avto za na morje in pot v Nemčijo, bo še bencinar. Drugi, oziroma prvi pa bo nekoč električni. Da se da marsikaj narediti in daleč priti tudi z električnim, si poglejte tale zapis: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dems.si/dems/od-ptuja-do-hamburga-z-elektricnim-vozilom">http://www.dems.si/dems/od-ptuja-do-ham ... im-vozilom</a><!-- m --> Ja vem, to je samo za upokojence! A ta avto je iz generacije leta 201x Ne se jeziti, tisti ki imate radi EV in tisti, ki ga sovražite! Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 30.11.2017 Zanimiv literarni poizkus! Najprej sem že skoraj zamahnil z roko, češ, tole bo šlo v smeri že videnega skandinavskega noira - voznik je krvi željan snežak, ali pa Murakamijevske vzporedne realnosti, potem se pa zgodba odlepi od best seller šablon in gre v eno čisto novo dimenzijo. No, čuti se vpliv prvošolskih beril, Anton Ingolič mi pride na misel, ali pa kakšni partizani v snegu, pa tisti fantek, ki skoraj zaspi v zametu pod smreko in ga pred večnim snom reši očetova roka. Do tukaj je vse OK. Glavni zdrs se avtorju primeri ravno na področju, ki ga po lastnem prepričanju najbolj obvlada - pri tehniki. Vsak paglavec danes že ve, da so ravno EV-ji opremljeni z ogrevanimi volani in stoli, pa s toplotnimi črpalkami - celo med polnjenjem in na stand byu itd... Baterija tudi ne more biti uržeh, glede na to, da ima polnilnico na Groharjevi (!), pa še čez cesto na trgu MDB. Najbrž je avtorja vizija odpeljala predaleč, morda je bil tu že vpliv bližnjega veselega decembra, ali pa maligani kar tako in je bil tisti avto v resnici pozimi pregovorno mrzli - dizel. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 30.11.2017 arbajter Napisal:...nekoliko zarošene, v bistvu se je v EV videlo le bundo, debelo volneno kapo na nečiji glavi in debele volnene rokavice na volančku, pa še neko pihanje v roke je bilo.....100 ljudi, 100 čudi.. Zjutraj sem očistil mojim avto, potegnil kabel in v avtu prižgal kalorifer. Ko sem gonil frezo se mimo pripelje v nemarno (ne)očiščenem avtu nekdo, ki šiba v Ljubljano. Ker je moral upočasniti sem lepo videl zadekanega nemarneža skozi mestoma spucane šipe. V kapi, plašču, z rokavicami, pa to še ni razlog da jest ne bi vozil ... Sosedje, ki imajo BMW i3: včeraj, ko sem peljal psa na sprehod sta bila na dvorišču prižgana dva od treh (Mercedes, WW, Peugeot). Sta bila že odtajana, po sta pa smradela še vsaj 20 minut. Pucat se jim pač ne da .... kok pa je primerna T v avtu, ko not sedimo oblečeni za kolovratit naokrog pri 0 al pa -10 stC? Za i3 pa jim ni treba kot meni zjutraj kabla vleč, itak ga verjetno prpnejo ko ga parkirajo ... ne vem, predvidevam pa da sam naštimaš da želiš zjutraj ob neki uri avto ready to go; tople baterije, toplo v avtu. Re: Moja vizija električne mobilnosti - kadotr - 30.11.2017 Delphi, kako poetično! Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 30.11.2017 Dragi Frančišek! Ob tvojem otročje-naivnem računanju mi je postalo toplo pri srcu. Vse naokoli strojno učenje, AI in roboti, enke in ničle, človek kot nepotreben strošek... In vendar obstaja upanje. Dokler bodo ljudje dejansko plačani za rezoniranja tvoje sorte, potem se nam prihodnosti ni treba bati. Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 30.11.2017 @kadotr Oh, vsa slava gre arbajterju. Kritizirati zna vsak. Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 30.11.2017 Fery Napisal:Pod črto papež, mogoče si mislil, da že vse veš. Se bo treba spet malo učiti. Pol ure na sobnem kolesu ne bo dovolj. Cela vas se bo zbrala in brcala, dinamo bo pa vodno hlajen. Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 30.11.2017 papez46 Napisal:Če si bom leta 2029 ........ tam enkrat Decembra nabavil novega Auspuharja na bencin ali na nafto, ga bom čist kamot vozil naslednjih 15 let.Je pa vprašanje, kje se boš lahko vozil s tistim auspuharjem. V mestnih središčih skoraj zagotovo ne. V naravnih parkih, turističnih krajih... najverjetneje tudi ne. Ga boš pa imel, pa čeprav le za garažo. Oh, spet prodajam vizije človeku brez vizij :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 30.11.2017 Fery Napisal:Pod črto papež, mogoče si mislil, da že vse veš. Se bo treba spet malo učiti. Rutina je pri večini auspuharjih res drugačna, najprej vžig avta potem pa drgnjenje šipe in štart v rokavicah in bundi, ja Webasto je zakon, ampak koliko vozil ga ima? Dočim gretje na mestu ima pa vsak EV, nastaviš kdaj greš od doma in te avto čaka na dvorišču odtajan in ogret, edino tisti kabel moraš odklopit, res zahtevno opravilo. EV je luksuz, žal bo nekaj časa omejen na tiste ki imajo možnost polnit doma, ampak z leti se bo to popravilo. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 30.11.2017 Ne prodajate vizij, ampak prepovedi, prisile in omejitve. Nevarni ste, zelo. Ampak, čez napredek ga ni. Po vaše. Se motiš, Gašper. Moj auspuhar ima gretje kabine, sedežev, ogledal, prve šipe, zadnje šipe. Brez da vlečem kabel. Ker nisem vedno doma, ko pada sneg. |