PodSvojoStreho.net
Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Nov tarifni sistem in plačevanje moči (/showthread.php?tid=83477)

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 13.5.2024

Štromarji priznavajo da tako goro podatkov ob 15 min odčitavanju ne morejo obdelati ker jih že mesečno odčitavanje spravlja v resne težave. Motnje so pa še dodaten problem tako da to še dolgo ne bo zaživelo v praksi. Se je za bati da si bodo še kakšno večjo svinjarijo izmislili.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - ruske - 13.5.2024

Boš pač dobil pavšal, brez merjenja moči. Ni glih za jamrat.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Snafu - 14.5.2024

Pa naj štromarji ažurirajo svoj softwer. Smo leta 2024, obdelava podatkov ni težava.
Za obračun pavšala ni nobene podlage.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 14.5.2024

Nismo vsi v tem letu, eni so še na Mirko tipka na radirko. Tem šala.......m tudi UI ne more pomagati. Najbrž delajo v windows okolju. Tongue

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - rafunc - 12.7.2024

Ob hiši delam še drugo kuhinjo v prizidku. Sicer je zadeva mišljena bolj za poleti ampak glede na to da je smrad po kuhi moteč je predvidena uporaba čez celo leto.

Zaradi kuhanja poleti sem nekako šel v smer da vgradimo indukcijo. (sem fan plina, samo se mi zdi da bo prevroče poleti)
Glede na to da je za indukcije nekako standard nad 7Kw, Obračunsko so mi pa nastavili na 8,6 Kw čez vse bloke, se sploh še "splača" vgradit indukcijo??

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - tona gas - 14.7.2024

rafunc, ja 7Kw je komplet malo pa splaniraš velike porabnike pane bi smel preseč.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - rafunc - 18.7.2024

Jah to je zdaj ko je samo TČ pri hiši, mislim da so nastavili na toliko kot je bila največja odvzemna moč lani. Tako da se mi ne zdi da imam kaj preveč fore
Bo še zanimiv ta sistem, ko se bo plačevalo penale ko se bo kuhalo večje kosilo na treh poljih indukcije.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Migaj - 9.9.2024

S 1.10.2024 začnejo obračunsko moč obračunavati po novem...

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 9.9.2024

Trop kur iz kurnika agencije za energijo nam diktira kako bomo kuhali prali itd. Na položnici bo nova rubrika; penali za prekoračitve dogovorjene porabe in preobremenitve omrežja

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Migaj - 11.9.2024

Butnskala

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 17.9.2024

Da ne bo samo mlatenje prazne slame sprašujem "strokovnjake" ali merilnik energije  Shelly Pro 3em omogoča da se preko alarma javi da bom dosegel prednastavljeno moč npr: imam dovoljeno moč 6kW in ko je trenutna poraba dosegla 5kW se sproži alarm ki opozori da ne smem vklopiti več nobenega porabnika, 1kW je rezerva.
Na pol pametna hiša Smile
Hvala.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fery - 17.9.2024

Lahko karkoli, le malo računalniške telovadbe je potrebne.
Zraven 3em vzameš še dva ali tri šeli stikala, za večje porabnike, ki jih lahko izklopiš. In ti bo avtomatsko te izklapljal ali blokiral.
Meni dirigira in izklaplja grelec v bojlerju, drugo itak ni smiselno. Toplotna mora laufati, avto pa samo ponoči filam.

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 17.9.2024

Hvala, z časovniki se da kar nekaj postorit, ne povsod, tista stikala so druga faza če se žena ne bo znajdla  Big Grin

RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - elektron11 - 20.9.2024

(17.9.2024 ob 09:56)zamot1 Napisal: Da ne bo samo mlatenje prazne slame sprašujem "strokovnjake" ali merilnik energije  Shelly Pro 3em omogoča da se preko alarma javi da bom dosegel prednastavljeno moč npr: imam dovoljeno moč 6kW in ko je trenutna poraba dosegla 5kW se sproži alarm ki opozori da ne smem vklopiti več nobenega porabnika, 1kW je rezerva.
Na pol pametna hiša Smile
Hvala.

Ja lahko si nastaviš, da dobiš notification na telefon ob presegu določene moči.
Verjetno se da nadalje urediti tudi preko relejev, kot so že omenili, da ti izklopi določenega porabnika.
Ampak če izklopiš pralni, pomivalni, sušilni  stroj imaš problem, ker ne vem če nadaljuje tam kjer je ostal. Bi jim moral nekako vsiliti pavzo.
Je pa tudi res, da grelec za vodo pri teh strojih laufa verjetno nekje do pol ure, tudi če je program npr. 2, 3 ure dolg.

Je pa opcija, da sporočiš toplotni črpalki naj gre na pauzo. Kot mi je rekel monter je opcija, da to storiš tako, da povežeš en rele na termostatske kontakte, kamor naj bi bil vezan sobni termostat, kar pa pri talnem gretju ni v uporabi in ga lahko porabiš za tak način krmiljena.

Pa še glede indukcije, nazivno moč npr. 7kW bi porabljala samo če bi na vseh poljih dal na 9 oz. P, to pomeni, da bi želel zavreti 4 piskre vode.
Realno se pa kuha pri manjših močeh, ko enkrat zadeva zavre...