![]() |
|
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314) |
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 12.1.2017 Maj pogledajo ce imaš kakšno omejitev T DV 25.... men so jo pozabil pri bojlerju na 40 stopinjah. .. tako da se voda ni segrela na več kot 40. Sem tudi opazil ta problem šele po vselitvi. Meni danes z lahkoto greje dv nad 31. Razen če si imel shlajen estrih. Si prejšnje dni kuril normalno? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - valp - 12.1.2017 Glede omejitve T DV bom pogledal...sedaj mi vsak nasvet pride prav in bom videl na koncu. Estrih ni bil hladen, saj v hiši živim od septembra in smo normalno začeli kuriti s prvimi nižjimi jesenskimi temp. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Energetik81 - 12.1.2017 cheba Napisal:deltaT cca 5K. Če je pretoka cca 1000l/h je to to. Čez palec lahko pretok oceniš na razdelilcu za talno. Črpalka več v teh pogojih ne zmore.@valp, zakaj tega ne potrediš ali ovržeš? Če želiš nasvete, podaj vse podatke, ki jih premoreš. Iz tega lahko vidimo, če TČ daje pri danih razmerah od sebe vse kar more. In potem začneš lahko iskati na drugem koncu - bajti. Ali so kje hudi toplotni mostovi, nenadzorovano prezračevanje (kakšen zračnik) ali pa napake pri izdelavi talnega gretja. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - msaso - 12.1.2017 03pomlad Napisal:Maj pogledajo ce imaš kakšno omejitev T DV 25.... men so jo pozabil pri bojlerju na 40 stopinjah. .. tako da se voda ni segrela na več kot 40. Sem tudi opazil ta problem šele po vselitvi. Ima kdo mogoče kakšen link oz navodila, kjer lahko dostopaš do teh nastavitev toplotne črpalke (servisne nastavitve preko oblaka)? Tudi sam bi rad pogledal, če imam nastavljene kakšne omejitve oz nasploh kakšne nastavitve imam... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 12.1.2017 cheba Napisal:Krono 8, 11 in 13 imajo isti uparjalnik, isto ohišje..še huje kot pri klima TČ !!! Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 12.1.2017 Če je v oblaku, naj ti jo posvečeni nastavijo/nastavljajo tako dolgo.....-kot bo treba. Bohinc, bi znal pomagati? :oops: a lahko prilimaš sliko zunanje naprave -lahko tudi iz neta tale je ? [img]httpsunichr("58")//s3-eu-west-1unichr("46")amazonawsunichr("46")com/ceneje/www/images/products/sl/1024/4363/4363558-0unichr("46")jpg[/img] Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 12.1.2017 msaso Napisal:03pomlad Napisal:Maj pogledajo ce imaš kakšno omejitev T DV 25.... men so jo pozabil pri bojlerju na 40 stopinjah. .. tako da se voda ni segrela na več kot 40. Sem tudi opazil ta problem šele po vselitvi. Dvomim, da lahko ti nastavljaš kaj preko oblaka. Vsaj včasih je bilo to z vhodom v glavni meni na krmilniku v kurilnici (leva tipka zgoraj), potem s puščico dol do zadnje postavke ("Prikaz temperature" pri meni) in potem še drži kar precej časa, ne vem, 20 sekund, in se ti pojavijo servisne nastavitve, ki se začnejo s podmenijem "Odtaljevanje" (pri meni). Ampak raje ne diraj tistega česar ne štekaš, ali pa raje sploh ne: postavke niso vse zelo intuitivne - iz njih težko razvozlaš kaj pomenijo in kaj se z njimi nastavlja, ker tudi niso mišljene za uporabnika. Razglej se pa le, mogoče kaj najdeš in povprašaš, ko ti pridejo mojstri. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - msaso - 12.1.2017 Migaj Napisal:Če je v oblaku, naj ti jo posvečeni nastavijo/nastavljajo tako dolgo.....-kot bo treba. ja taka je. madhatter Napisal:Ima kdo mogoče kakšen link oz navodila, kjer lahko dostopaš do teh nastavitev toplotne črpalke (servisne nastavitve preko oblaka)? Tudi sam bi rad pogledal, če imam nastavljene kakšne omejitve oz nasploh kakšne nastavitve imam... Hvala za navodila, bom probal. Drugače pa verjetno gre tudi preko clouda, ker mi je serviser na začetku že nekaj nastavljal oddaljeno... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 12.1.2017 Glede na videno TČ ne sfolga, zato jo tiščanje na vsak način ne bo zbudilo- kvečjemu poslabšalo. Zakaj? zato, ker se ti tisti defrosti potrebni ali ne vmešajo in "zmešajo štrene" Dodajanje manjka z elektrogrelniki sploh ne bi bila slaba varijanta, drugače te bo pa tvoja še deložirala. Pri teh temperaturnih in vlažnostnih razmerjah so bili defrosti popolnoma odveč in moteči. Na mojem Mitsubishju je bil 2x dnevno. Tako samo reda radi, drugače pa nič ne sreža, ne napenjanja. To se bo dogajalo sedaj ob dežju in vlagi ter temperaturami okrog 0°C (+- 2-3°C) Drugače je pa že kar všečna ma defroste bodo pa še morali kljub super duper oblaku in ne vem kaj še, še malo pošlihtat. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 12.1.2017 msaso Napisal:Hvala za navodila, bom probal. Drugače pa verjetno gre tudi preko clouda, ker mi je serviser na začetku že nekaj nastavljal oddaljeno... Ja, serviser že, ki je prijavljen v oblak kot "admin" ali kaj podobnega. Uporabniški accounti po moje nimajo niti predvidenega šarjenja po servisnih nastavitvah. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - tekumze1 - 12.1.2017 @valp, še nekaj moje teorije. Iz grafa razberem da se dvižni vod giba okoli 35 stopinj in povratni ne more preseči 31, pišeš pa da rabi 32 ? Za relativno majhno površino 120 m2 inkar dobro izolirano so to visoke temperature dvižnega voda. Naj še drugi napišejo koliko porebujejo ampak mi izgledajo visoke za temperature malo pod 0. Kaj pa če bi pogledal še talno gretje, morda veš približno koliko m cevi so ti položili na 120 m2 ? In druga stvar, poglej v omarice od talnega, kakšno so ti pretoki, ali so povso d odprti do konca, in kakšn eso vrednosti na vejah ? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 13.1.2017 @MSASO Šele zdaj sem videl da ima DV cca. 35 stopinj... Sem mislil da se suče okrog 25... (premajhna slika..., pa sem spregledal) :oops: Po mojem ti toplota iz estriha ne prehaja v prostor, temperature DV in povratka bi morale zadostovati za eno normalno T prostora... ?kako je s pretoki, gostota polaganja talnega, odzračevanje sistema, imaš po celi bajti preproge, izgube?... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - valp - 13.1.2017 @tekumze1, ravno to sem včeraj razmišljal, da bi malo povprašal, kakšne temp. dvižnih vodov dosegajo/te ostali pri notranji temp. prostorov cca. 22-23 C. Pri meni je temp. dvižnega voda dosegla tudi temp. 35 C, vendar pa je problem v povratnem vodu, ki pride do max. 31 C in če je krivulja izračunala, da glede na zunanjo temp. potrebuje 32 C, TČ tega preprosto ni dosegla. Razmišljam, da če imajo/te ostali pri zunanji temp. od nekje -2 do -5 C (to je območje, kjer imam dejansko težavo, ker TČ laufa non-stop, saj se grelci vklopijo šele pri -5 kar so mi nazadnje naštimali serviserji TT) temp. povratnih vodov izračunano nižjo in jo torej TČ z lahkoto doseže, potem je problem v moji korekcijski točki (sicer določena po navodilih TT). Če pa imate ob tej nižji temp. povratnega voda npr. 29 ali 30 C tudi v stanovanju prijetnih 22-23 C, potem pa je očitno problem tudi v moji hiši...čeprav mi ni čisto jasno kje (tudi po energetski izkaznici je hiša na meji med B in C, kar je po mojem energijsko čisto ok). Za talno ne vem, koliko m cevi je bilo porabljenih...položene so bile na razmiku 15 cm, tako da bi načeloma lahko izračunal. Da bom pri ugotavljanju problema čim bolj dosleden, sem tudi površine še enkrat pogledal in bom za sigurno raje rekel, da je uprabne in s tem ogrevalne površine 130 m2 (zaokroženo raje navzgor, čeprav utility ni direktno ogrevan, je pa kot prostor v hiši, v katerega se širi toplota). Na razdelilcih talnega pa mi kaže: K 4x1,5 P 7x1,5 in M 7x1. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - destruktor - 13.1.2017 Včeraj sem le dobil serviserja. Sva prestavila čase in temperature uparjalnika. Ponoči so defrosti sledili na dobro uro, kar je po mojem še vedno preveč, a zaradi spremembe količine vlage v zraku, bom še malo počakal in potestiral... Poročam, ko vidim kaj sedaj počne defrost in koliko vode steče iz naprave ob tem. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - JaBK - 13.1.2017 danes ponoči je bilo pri nas okoli nule in preko 95% vlage. Takrat so defrosti najpogostejši in če so bili na dobro uro ni to niti nenavadno niti slabo. Ali je "popravljeno" oziroma v redu "nastavljeno" ne moreš vedeti na podlagi take noči kot je bila danes. ob predpostavki, da pač nisi zraven stal in gledal ali je bila res potreba po defrostu ali je šla brez sreža se tajat. |