PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 29.11.2017

papez46 Napisal:Včeraj - Nissan Leaf 2 / 40Kwh baterija ........ doseg do ...... 378km!.
Glej: 40/378*100=10,58 kWh/100 km
Tesla:
100/530*100= 18,86 kWh/100 km

V takih razmerah lahko računaš na tam 20...25 kWh/100 km (tudi ko stojiš pred semaforji ali kolonah gretje dela in poraba ni 0). Tako si potrošil tam 26 kWh baterije in ti je ostalo še 14 kWh.

Ni kriv EV kot tak ampak pisec programske opreme, katera zavaja voznika. 40 kWh baterija te lahko pripelje največ 150..200 km, vse ostalo je nateg identičen porabi VW dizlov (in pretiravanje pri vseh ostalih znamkah).

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 29.11.2017

Izračun dosega je narejen glede na preteklo vožnjo, ker avto pač nima vedeževalskih sposobnosti, a je to tako težko razumet. Z zimsko uporabo tudi ta začetni doseg ko je avto poln verjetno gre dol, vsaj logično bi bilo tako.

Pa tudi če je 40 kWh podobno kot 14l bencina, z domačim polnjenjem ima teh 14l vsako jutro ko vstanem in bi brez problema živel s tako velikim tankom.

Sicer pa papež, kje si dobil novega Leafa s 40 kWh baterijo? K nam naj bi prišel šele v začetku 2018, si to prepisal od kakega novinarja, vir?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 29.11.2017

Citat:K nam naj bi prišel šele

@Gasper123, lej v tem je razlika med nama!

Pišeš kaj naj bi bilo, kaj bo, ko bo, če bo, sam za razliko napišem KAJ JE BILO.

Vse se da če se hoče ............ in imel sem pač to možnost.

Pa samo za boljše razumevanje .................. "stara garda" motoristov BMW-ja je tudi povabljena na predstavitev in testni krog novega modela ............. predno se pojavi v trgovini. Ja? :mrgreen:

Sicer pa sem samo še enkrat dobil potrditev - da še ni čas za EV. Za mene. Preveč je če-jev, preveč je treba misliti, načrtovati, ................ to ni mobilnost.

Je bila zadnjič ena tabelca. Mene stane z mojimi 12 let sarimi jetri prevožen km 0,10€. Vem koliko popije, predno naredim XY kilometrov, VEM kaj sem plačal na PETROLU. 40 litrov imam za 600km. PIKA.

Če na šuko utičnici natankam 14lit štroma - pa NE VEM, koliko bom prevozil.

A razbereš v čem je ŠTOS?

No, meni je jasno. :mrgreen:

Ko boš imel tudi EV 12 let boš tudi točno vedel, koliko prevoziš s 14 l štroma :twisted:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - cheba - 29.11.2017

Ob prehodu iz Tolarja na € je bilo tudi nekaj časa potrebno preračunavat "koliko pa sedaj kaj stane". Ali bom z 10€ prišel čez večer ali ne? Ta prehod je šel počasi v podzavest, verjamem, da tega nihče več ne počne. Podobno se bo pri EV pač potrebno navaditi na "tank" z manjšo kapaciteto. Nič tazga.

bozgom Napisal:Ko boš imel tudi EV 12 let boš tudi točno vedel, koliko prevoziš s 14 l štroma :twisted:

:roll: A nehočeš razumet? Confusedhock:

Pol te pa drugače vprašam. Koliko me stane prevožen kilometer pri EV, če je toliko če-jev in je PORABA odvisna od toliko faktorjev?

Vsi računate strošek na "obljubljeno porabo" in ceno "gospodinjskega štroma".

Lej - men "auspuhar" skuri 6l/100km - povpreček povprečka na 250.000 prevoženih kilometrov. Pol litra gor al dol - če mam vse štrom porabnike in klimo prižgano.

Brez postankov pridem v Beograd, Sarajevo, Munchen. To so destinacije, ki jih mesečno oddelam vsaj 1x ali 2x.

In lej - sem lepo povedal ............. NE VEM in NE MOREM VEDETI ........... koliko bom naredil z 14/litri štroma!
Bog ne daj da bi vključil še gretje volana, pa sedeže, pa da dam še mobitel filat, pa ventilator na max ..................... sej se še iz dvorišča ne premaknem. :mrgreen:

In če že .............. baterija na mojem HUAWEI-ju mi zdrži ............ 2 dni................če ne kličem nikogar in če ne grem na fb ali na YouTube. Sicer je 4 - 5 ur max.

Kaj je pol point? Imet nekaj in ne uporabljat, ali uporabljat in skoz filat? :roll: :lol: :lol:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 29.11.2017

papez46 Napisal:@Gasper123, lej v tem je razlika med nama!

Pišeš kaj naj bi bilo, kaj bo, ko bo, če bo, sam za razliko napišem KAJ JE BILO.

Zakaj pa to počneš? Mislim v temi, ki ima v naslovu vizijo?
Kaj je bilo, vsak zase že ve.
A boš naslednjič napisal kakšno stolico si imel zjutraj?

Kot sem ti napisal- ko boš tudi EV uporabljal nekaj let (šel nekajkrat v SR, DE, BiH) in večkrat vključil gretje volana, zadnje šipe... boš po 250.000 km tudi na kWh gor ali dol natančno vedel koliko ti je porabil EV :twisted: :twisted:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 29.11.2017

Delphi, mislim da je čas, da tebe in tvoje žaljenje, nekdo da na hladno na tem forumu.

Brez tvojega teoretičnega nakladanja bo svet malo lepši.
Ki je očitno večvredno od dejanskih izkušenj verodostojnega uporabnika foruma.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 29.11.2017

No papez lahko bi vsaj napisal kako se avto PELJE v primerjavi npr. z enim Golfom 2.0 TDI DSG, staneta namreč podobno. Kako zanesljivo deluje ProPilot...

Leaf pač hoče biti nekaj več kot samo električni avto, če je kaj na tem potem ni ma smisla računat koliko stane vožnja na km.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bvs - 29.11.2017

Gasper123 Napisal:.
Leaf pač hoče biti nekaj več kot samo električni avto, če je kaj na tem potem ni ma smisla računat koliko stane vožnja na km.

:lol: :lol: :lol: :lol:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mynissanleaf.com/viewtopic.php?t=24433">http://www.mynissanleaf.com/viewtopic.php?t=24433</a><!-- m -->

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 29.11.2017

Fery Napisal:Aja, pa jaz delam cele dneve za dobrobit državljanov. Tudi za dobrobit mlahavega, čelavega, opankarja in ostale golazni. Čeprav bi njim raje poslal kaj svinčenega, kot moje davke.

Glede doseganja standardov, je tale tvoj zadnji stavek zgoraj neprecenljiv velebruh.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 29.11.2017

Katerih? DIN, JUS, ...?

Gasper123 Napisal:No papez lahko bi vsaj napisal kako se avto PELJE v primerjavi npr. z enim Golfom 2.0 TDI DSG, staneta namreč podobno. Kako zanesljivo deluje ProPilot...

:roll: :lol: :lol: :lol:

A ja? Čemu primerjati neprimerljivo?

Za Golfa 2.0 TDI DSG ne bi vedu - ga nisem nikoli vozil. Lahko pa ga primerjam z Audijem A6 3.0 z DSG menjalnikom in vso možno opremo.

Res je, da 100km NI kaka referenčna kilometraža, niti ni bil namen testirati "športnih performansov".
Jaz tega od avta ne pričakujem. Saj veš - točka A do točke B. Pri motorjih je drugače, ampak pustimo to.

A ja, sicer pa, krasni občutki. Pospeševanje brez prekinitev, vožnja "tiha", pri 90km/h - 110km/h, volana ne trese, nikjer ne piha, nič se ne sliši piš vetra ..................

Za razliko od starega - je tudi oblika in s tem prostor bolje zasnovan. Spet za mene in za moje potrebe.

Sicer pa ......... avto, kot avto in bistvo je bilo da vidim koliko resnic je v "dometu" in spet za mene v ............ uporabnosti za MENE, DANES, SEDAJ, TUKAJ in V TEM TRENUTKU.

No, pa še nekaj - če je govora o VIZIJI. Leaf je POSILJENA rešitev. V klasičen avto se poriva elekto motorje in baterijo. To nima prihodnosti.

Za moje pojme je EV prihodnosti popolnoma drugačno. NI kopija auspuharjev. Predvsem je 1/2 skupne teže avta nepotrebna. Za pol manj mase, za pol manjši kotalni upor, pa je treba bistveno manj energije. Pa smo pri enaki nazivni moči pri podaljšanem dometu.

In kot sem že omenil ............ avto, in to EV prihodnosti BO diametralno nasprotje vsega tistega, kar si danes predstavljamo. Ampak - pustil bom to za VNUKE.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 29.11.2017

Fery Napisal:Delphi, mislim da je čas, da tebe in tvoje žaljenje, nekdo da na hladno na tem forumu.

Brez tvojega teoretičnega nakladanja bo svet malo lepši.
Ki je očitno večvredno od dejanskih izkušenj verodostojnega uporabnika foruma.

Poglej si ga, no! Na lepem užaljen.
Še zmeraj te pa kot muho drek vleče v tole temo. In kompanijo tvojih empirikov.
Vizija, fant, vizija. Nič hudega, če se ji bomo režali.
Načela, pa jemanje v bran - ni to tvoja disciplina. Produži dalje.