![]() |
|
Vaillant TČ - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Vaillant TČ (/showthread.php?tid=67935) |
Re: Vaillant TČ - sassapo - 18.5.2017 Nekaj je odvisno od krmilja same TČ, večina pa od izvedbe kotlovnice! Tudi iz teh razlogov vedno poudarjam, da je pravilna izbira naprave in opreme kotlovnice zelo pomembna in da ni splošnega pravila, vsak objekt je pač potrebno obravnavat invidualno. Re: Vaillant TČ - xavi - 19.5.2017 malcek Napisal:Ok, imam še eno vprašanje prvošolčka in raje večkrat vprašam kot enkrat premalo.V tem primeru sobni termostat izklopi kompletno ogrevanje preko črpalke. Lahko pa zapreš ventile v prostorih, ki jih ogreva kamin in dvigneš temp. na termostatu. Re: Vaillant TČ - telmos - 19.5.2017 Običajno se v tem primeru izbere ogrevanje po zunanji temperaturi brez notranjega vpliva in je. Re: Vaillant TČ - DELPHI - 19.5.2017 cheba Napisal:Da ne bo razočaranja. Zunanja enota je tiha, v notranji hidro enoti je pa obtočna Grundfos upm geo, katera je precej glasna. Če te to moti, oziroma imaš notranjo enoto blizu spalnih prostorov, bi sam izbral kaj druzga. To seveda sploh ni res. Če Telmos reče, da je tiha, potem je tiha. Komu bo človek verjel: tebi, ki jo imaš montirano v bajti, ali Telmosu, ki jo pripelje zapakirano v kartonu? Re: Vaillant TČ - telmos - 19.5.2017 Ne nakladaj. Črpalka v notranji enoti je pač taka kot pri Mitsubishiju, Sonnenkraftu........ Zaradi same moči se jo sliši vendar je to izraziteje tam, kjer so dovodne cevi v omarice poddimenzijonirane in je enostavno tudi hitrost vode tista, ki šumi. Se pa da nastavljat hitrosti s parametrom A0 na 5 različnih stopenj. Če še to ni dovolj in do danes pri dveh strankah ni bilo, se pa lahko to zamenja z Grundfossovo črpalko Hybrid in je zadeva rešena. Predlagal sem jim, jim demonstriral razliko, kdaj bodo kaj napravili v tej smeri je pa njihov problem. Re: Vaillant TČ - DELPHI - 19.5.2017 Točno tako! To je najboljša obtočna črpalka na svetu, močna pa tako, da bi Niagarske slapove šibala navzgor! Če malo pošumi - kaj zato? Telmos, ne popuščaj tem nergačem in negativcem! Re: Vaillant TČ - telmos - 19.5.2017 Tako hudo pa spet ni. Večina te črpalke še sliši ne. Ima pa enih 5% izostren sluh in morda 1% ljudi celo moti. Motijo jih pa tudi druge stvari, zato ni nič čudnega, če si omislijo, da so zaradi te črpalke fasali celo trafo efekt. In to vstrajno ponavljajo toliko časa, da že sami sebi verjamejo, da so zaradi tega zboleli. Kaj pa je trafo efekt in kaj šumenje vode, je pa težko dopovedat. Zanimivo je tudi, da gorilnika poprej ni bilo toliko slišat kot te črpalke hock: To je pa res bolano. Ko ga sedaj vklopiš pa nekak glasneje deluje kot poprej. Čeprav ga nihče ni tikal. Kako drastično se zadeve zamenjajo, ko je okrog naenkrat vse tiho, človek verjet ne mora.
Re: Vaillant TČ - sassapo - 19.5.2017 To pa tak je! Kdor hoče imeti vse tipi topi, od naprave do izvedbe pač mora seči globlje v žep. V višjih razredih naprav in pravilno izvedeni hidravliki pač ni živce parajočih zvokov :lol: ps. Na koncu se vedno znova vrnemo k dejstvu... kolikor denarja toliko muzike :wink: Re: Vaillant TČ - pentax - 19.5.2017 No, dejansko kaj je bilo prej v objektu in koliko je tisto ropotalo nima veze s tem kar kupiš in ti nepričakovano ropota. Predvidevam da je hrup te vgrajene obtočne črpalke znotraj hrupa napisanega po specifikacijah tako da je potem pripomba neupravičena in se brez veze tipka. Če pa je zadeva bolj glasna od specificiranih dB, to je pa druga zgodba in je sigurno da novega lastnika jezi, saj artikel ni tak kot naj bi bil. Za upravičeno pritožbo je verjetno tudi uvozniku interes da zadeve uštima kot morajo biti in je za kupca menjava za drugo oč verjetno brezplačna, saj bi strošek morala kriti krovna firma...tko bi si jst razlagal upravičene in neupravičene pripombe pri novem izdelku. Re: Vaillant TČ - sassapo - 19.5.2017 Praviloma je za prekomerno glasnost črpalke kriva hidravlika same hiše. Seveda se to vse da rešiti, ampak v večini stranke niso pripravljene v dodatne stroške. Tisti, ki da v kotlovnico s TČ 5k€ pač ne more pričakovati, da bo delovalo enako kot pri tistemu, ki je investiral 2x znesek. Dajte si dopovedat, da razlike so! Če teh ne bi bilo bi takoj v tem momentu propadli vsi proizvajalci višje kakovostnih naprav. Re: Vaillant TČ - telmos - 19.5.2017 Saj meritve vedno pokažejo, da so znotraj tistih iz dokumetacije vendar to za nekatere ni merodajno. Hočejo včasih celo nemogoče. Lahko je sicer reči, da je to to in se umaknit vendarle ni najbolj prav v odnosu z zadovoljstvom kupca. Je pa res tudi to, da največ krat od dobrote glava boli in je vse stroške, ki jih imaš z reševanjem nemogočih zahtev težko požreti samo zaradi dobrega vtisa pripravljenosti za rešitev kapricev. Hidravlika tudi ne more rešiti sle po zapiranju ventilov na radijatorjih, čaranja vse povprek....... Mora le obstajat tudi nekaj zdrave pameti in realnosti. So pa tudi tisti sistemi za 15000 kar sorazmerno glasni in primerljivi. Sem jih kar veliko imel priliko videt in probat, pa so bili lastniki tiho. Da bi vse lahko rešili le tisti novci je malo tako za lase privlečeno. Re: Vaillant TČ - telmos - 19.5.2017 Predvčerajšnjim sem bil pri enem takem, ki se je pred letom dve pritoževal nad šumnostjo Toshibe. Sedaj ko se je vselil sosed in si pred hišo omislil Fujitsuja, je mir. Zadeva je kar naenkrat čisto v redu. V ulici so tudi ostale vendar se s Toshibo lahko kosa samo Daikin. Sedaj to vidi, poprej smo se pa driblali okrog nemogočih zadev. Tukaj gor se vsaka pripomba na šumnost smatra že z reaktivcem. Pa je potrebno zadeve le slišat v živo in primerjat, da bi se na koncu izkazalo kdo je zares siromak. Re: Vaillant TČ - cheba - 19.5.2017 Tale obtočna isto brni ali je povezana čez bojler, ki ima kratko povezavo ali pa čez ogrevalni krog. Če ostali proizvajalci z isto OČ nimajo težav je problem nekje v hidro enoti. Sam sem sicer to vedel že pred nakupom, samo sem jo vseeno izbral. Noben sistem ni popoln. Tudi dražji sistemi ne. Re: Vaillant TČ - xavi - 19.5.2017 Vsi ste se odmaknili od tematike. Dilema je, če je 11kw HP model Estie sploh dovolj za teh 230m2 pri 8cm izolacije. Letošnjega januarja bi se zelo sukal števec zaradi el. grelcev. Re: Vaillant TČ - sašo65 - 19.5.2017 tudi jaz sem si ogledal to Toshibino na novo montirano mesec/dva nazaj_res malo hecno brunda OČ......drugače pa mašina za "vikat" - ne vem kako bi delovalao, če bi fujitsujovo Wilo dal namesto Grundfuske v Tosibino notranjo enoto... PS. bil je ded pri meni in ni mogel verjet, kako neslišno dela notranja enota...zalaufal sem mu prisilno gretje SV, da je slišal, pa je moja OČ cel čas na 7 |