![]() |
|
TČ zrak/voda + olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ zrak/voda + olje (/showthread.php?tid=64545) |
Re: TČ zrak/voda + olje - Energetik81 - 25.2.2016 Poldee Napisal:Vsekakor se strinjam, da rabis se en vir, vendar bolj zaradi strojeloma kot samega delovanja. Drugo pa je, ce stranka zavestno gre v nakup sibkejse zadeve in potem bivalentno ogreva pod vnaprej dolocenimi pogoji (dobisi olje, plin, el. grelci). Sam sem zelel TC, ki bo samostojno grela do vsaj -20, startal sem na DHT, pa se me tukajsnji forumasi odvrnili, ces da ne potrebujem. In res je tako, za kar se jim zahvaljujem.To mislim da si povedal bistvo. Ker je pravilno dimenzionirana, ne dvomim da moja ne bi zmogla greti do -20 brez grelcev, sploh ker bajta še pri -20 ne bi rabila 35° DV; pa ni pasivna bajta, zgolj NEH. Sicer so mi ponujali tudi 6kW verzijo namesto 8kW - pri tisti bi verjetno kdaj greli tudi grelci. Ampak zakaj bi tako vzel, za 500€ manjšo investicijo morda? Edini razlog za dodatni vir je okvara - kar pa je itak možno pri vsakem ogrevalnem viru. Ampak trditi, da NOBENA ne zmore ogrevati brez dodatnega vira je pač smešno. Re: TČ zrak/voda + olje - alanford - 25.2.2016 Zdravapamet Ja, če je tako, se opravičujem tudi jaz. Iz tvojega prvega posta to ni bilo razvidno. Re: TČ zrak/voda + olje - bk9105 - 25.2.2016 @zdravapamet: hvala za pojasnilo glede dimnika. Re: TČ zrak/voda + olje - xavi - 25.2.2016 Kar se same klime tiče, zgornje dravska dolina ima precej drugačno klimo kot področje od Prevalj proti Črni (tam je še poleti mrzlo) ali pa mislinjska dolina. Ko smo mi v Mariboru v megli imajo oni sonce. Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:Ali to pomeni, da zagovarjaš predimenzijonirano TČ samo zato če kateri od kompresorjev crkne ? Kaj pa priključna električa moč in varovalke, ki so povezane s tem ? Bodo res dobili soglasje za kaj takega ? Ali obstoječi kabli dovoljujejo takšno moč ? Itd,.......Glede na to, kar si napisal očitno hočeš diskreditirat vsakogar. Če bi dobro prebral, kar sem napisal in še ostalo o tem objektu, potem takih zavajanj ne bi pisal. Moj sistem se, kar se tiče delovanja, lahko prilagodi vsaki moči brez špic na odjemu linearno od 4-65kW, brez dodatnih kablov, hudih varovalk....... Te so zrasle samo na tvojem zeljniku za tvoje potrebe. Moj sistem je sestavljen iz 4 neodvisnih kompresorjev prvi digital scroll. To je velik korak naprej od enega on offa. Če tega ne veš si si sam kriv. Kar se dodatnega vira tiče je bil moj komentar na tvojo trditev, da klima naprave to potrebujejo. Moram ti povedat, da ne. Kar se moje strokovnosti tiče hm. Ni vredno besed. Re: TČ zrak/voda + olje - Migaj - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono. Kaj je dodatni vir ni važno. Lahko so to drva, olje, plin, premog, peleti, daljinsko ogrevanje,.........Hecaš se ali pa prav nič ne poznaš(najbrž nočeš poznati) Daikin Altherma HT TČ zrak/voda. Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 25.2.2016 Ima zdravapamet prav, takšnega objekta kot je omenjen in na takšni lokaciji z zrak voda ne moreš 100% pokriti. Bi pa šlo z voda voda, če bi bila možnost. Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 25.2.2016 Nimam komentarja-moram to prespati in premislit ... Kaj se bomo odločili je pa tko vseeno, vsak hvali svojo TČ in tu odigra največjo vlogo denar, strokovnost, servis in garancija TČ ! Lp Re: TČ zrak/voda + olje - polh1 - 25.2.2016 Evo Jani, to sem ti položil na dušo že nekaj strani nazaj.... Če nočeš biti na koncu še bolj negotov kot na začetku ne uporabljaj foruma! Re: TČ zrak/voda + olje - Merlin1 - 25.2.2016 Migaj Napisal:zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono. Kaj je dodatni vir ni važno. Lahko so to drva, olje, plin, premog, peleti, daljinsko ogrevanje,.........Hecaš se ali pa prav nič ne poznaš(najbrž nočeš poznati) Daikin Altherma HT TČ zrak/voda. Če ogreje tvojo hišo še ne pomeni da ogreje vsako hišo. Še v vašem koncu je tak žalosten primer .
Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 25.2.2016 Ne vem kako nekaterim še vedno ni jasno, da je potrebno vsak objekt obravnavat invidualno. Migaj... Si upaš postavit tri Daikin HT 14kw v kaskado in prevzeti odgovornost, da bo grelo dlje kot do defrostov ?? Jaz si ne! Re: TČ zrak/voda + olje - Migaj - 26.2.2016 Ne bi si upal, ker s tega še nisem niti videl. Bi si pa upal tri samostojne DHT 14 z grelci za vsako tretjino bloka posebej -samo to v praksi tam ne pride v poštev. Re: TČ zrak/voda + olje - Migaj - 26.2.2016 Merlin1 Napisal:Če ogreje tvojo hišo še ne pomeni da ogreje vsako hišo.Prav nič ni žalosten, ker DHT ni bila namenjena samostojnemu ogrevanju 2 hiš (ena brez fasade). Pa z grelci sedaj po aktivaciji zmore, dve DHT pa bi to z lahkoto zmogle brez vsakršnega grelca. Dokler so v prizidku dnevno kurili tudi kamin, je skupna poraba elektrike bila večja samo za 500€, kot pred nabavo TČ, sedaj pa se bo razlika predvidoma podvojila. Re: TČ zrak/voda + olje - Merlin1 - 26.2.2016 Vidim, da si seznanjen? Potem tudi veš do katere zunanje temp. zmore brez olja in kako je zadovoljen z nakupom? :wink: . Raje pustimo to ob strani. Nasveti o izbiri, brez poznavanja celotne zgodbe in brez prevzemanja odgovornosti so nečedni. Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 26.2.2016 Pa drugič ne pozabit napisat, da se to nanaša na vse ne samo na DHT! Nobena TČ ni kriva za napačne odločitve in instalacije. Za to so krivi in bi morali nositi krivdo tisti, ki so jih prodali. |