![]() |
|
Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje (/showthread.php?tid=64374) |
Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Poldee - 4.2.2016 ophidian: verjemi tistim, ki jih poznas in napravo uporabljajo. Seveda je drazje boljse, samo nekje je meja kar se kakovosti, cene, delovanja tice. Ponavadi, ce se malo izobrazis jo potegnes sam, nizje, kot ce ti jo kdo drug
Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Homer - 4.2.2016 Dražje = boljše? V enem deležu to drži, v večjem pa je predvsem "dražje = blagovna znamka" Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Poldee - 4.2.2016 Neka razlika mora bit, sem preprican. Vsekakor pa mislim, da nikakor sorazmerna ceni. Ampak kot receno v sosednji temi, vsak naj pocne kar zeli s svojim denarjem... Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Homer - 4.2.2016 Saj je razlika, a je nesorazmerna s ceno. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - telmos - 4.2.2016 Homer Napisal:Dražje = boljše?Opažam, da kronoterm svoje LG-je prodaja tudi prek ene zelo renomirane zahodnoevropske firme. Pa jih vprašam, zakaj imajo tako ceno. Odgovor je pa ja znan. Pod tem imenom ne more biti ceneje. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - mitjaloc - 8.2.2016 glede na vsa mnenja in veliko prebranega na forumu se je res tezko odlociti kajti vsak hvali svoje.Izbral bom med Daikin LT Fujitsu Comfoft in Toshiba Eista. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - andreas - 8.2.2016 Katero od teh dveh mi priporočate: Mitsubishi zubadan SHW112YHA + HYDROBOX MZ cca 8500€ ali Kronoterm WPLV-14-S1 NT cca 8000€ Gre se pa za cca 240m2 talnega, K+P+M, 30cm porotherm, 15 cm stiropor, 25cm izolacije streha Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Fantocci - 8.2.2016 To cene za kotlovnico na ključ? Če je Micka res tako draga potem bi jaz definitivno Kronoterm. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - andreas - 8.2.2016 Seveda, vse komplet + 300l ločen bojler, daljinski nadzor preko wifi. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Energetik81 - 9.2.2016 Če imaš vse samo talno in pri tak izolaciji ne rabiš Zubadana ampak navadno zunanjo kišto, kar je verjetno cenejše. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - telmos - 9.2.2016 Za talno se vedno vzame SW in ne SHW! Popolnoma nepotrebno in drago. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - andreas - 9.2.2016 v čem pa je razlika? ker vse ponudbe ki sem jih dobil so bile SHW, no razen vaše kjer je SW
Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - telmos - 9.2.2016 V tem, da ja SHW predvidena za višje temperaturne zadeve kot talno gretje. Pa v preteklosti veliko manj problemov z napravami brez pretiravanja z obrati in vbrizgom. Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - andreas - 9.2.2016 super, hvala za info. Je kar konkretna razlika v ceni Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - xavi - 9.2.2016 Andreas, sprašuješ kot da si brat od Tipsa. Zubadan je roputulja za radiatorsko ogrevanje slabo izoliranih bajt, tako kot moj Fujitstu HP. |