![]() |
|
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659) |
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - picas55 - 25.11.2015 Kaj pa na spodnjem spletnem naslovu? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.termometal.hr/proizvodi/centrometal/centrometal-bio-tec-l/">http://www.termometal.hr/proizvodi/cent ... bio-tec-l/</a><!-- m --> Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - vanč - 25.11.2015 Jaz od letos - 25 kW, 2000 l zalogovnik, 2 ogrevalna kroga ( dodatno modul za krmiljenje CM2K ) + sanitarna voda, zaenkrat zadovoljen, se še malo privajam na nov način kurjenja. Malo me je zmotil katran v komori za drva pod zaščitnimi pločevinami. Sem poslal vprašanje v Centrometal in dobil odgovor, da je to normalno. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - fab - 25.11.2015 Ok, te kontaktiram po PM. Morda kdo z vsaj celotno sezono za sabo? Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - picas55 - 25.11.2015 Kaj za vraga se dogaja, v deželi tej, če je kotel na seznamu Eko sklada in ali za nas kao državljane Evrope, ne velja prost pretok blaga in storitev, saj smo vendar tranzitna država, za drogo, begunce ..... :mrgreen: Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - tahcin - 25.11.2015 Lahko poskusiš še na tem naslovu: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.varcno-ogrevaj.si">www.varcno-ogrevaj.si</a><!-- w --> Je pa res, da bi prodajali vsi in pobrali maržo, vse ostalo pa je zahtevnejše. Tudi mene zanimajo izkušnje uporabnikov kotla biotec-l, predvsem 45 kw. Ga kdo ima? Menda se trudijo izdelati hibrid uplinjaka in peletnika (biotec-l + PEL-TEC 12 LAMBDA SONDA), pa zaenkrat še ni zrel za proizvodnjo. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 28.11.2015 Jaz sem poleti vgradil Biotec L 25kW. Prvotno je bil mišljen VW Term, vendar imajo po novem dimnik nazgor, kar mi gre narobe. Torej razlogi, da sem se odločil za Biotec so konstrukcija dimnika, ugodna cena glede na to, kaj ponuja ter seveda to, da je na seznamu ekosklada. Je precej velika, predvsem dolžina. Z pečjo sem zadovoljen (nisem strokovnjak) z ostalim (Emundia oziroma Elprema) pa ne, ker so provrstni pocarji. Vgradili so namreč premajhno ekspanzijsko posodo, Tako da ne smem zakurit zalogovnika čez 70 stopinj, če nočem imet vode po kurilnici. Pritisk hladnega sistema (30 stopinj) je pod 1bar. Ko smo se končno vsi strinjali, da je res premajhna ekspanzija (v začetku je bilo rečeno da so to "porodne težave") je bilo obljubljeno, da jo bodo zamenjali v tem tednu- ne duha ne sluha od nikoder. Tako da morebitni kupci-pozor! Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 28.11.2015 Lahko dodas se eno, namesto da menjas za vecjo. Kaj takega se fdvejevcu ne zgodi, pa ceprav je montiral prvo centralno v svojem zivljenju. :twisted: Tam so.pa.ocitno.sami strokovnjaki z vsemi izpiti , certifikati, atesti. Kot v sosednjih temi kjer je vse ok s hisami k imajo uporabno dovoljenje s samo gradnjo pa vse narobe. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 28.11.2015 Nimam glih preveč prostora, pa je boljša ena, večja. Kar pa se majstrov tiče še ena cvetka. Ponudba je bila seveda na podlagi ogleda kurilnice... Dan pred dostavo materiala sem ugotovil, da bodo 100cm zalogovnik težko spravili skozi 90 cm vrata. Dva dni prej sem položil keramiko. Ni bilo druge kot odrezat še malo stene ter kupit 100 cm vrata. Lepo, ne? Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 28.11.2015 Si imel 90 odprtino ko so prisli na ogled? Naj torej spravijo v hiso kot vejo in znajo. Lahko tudi stemajo na lastne stroske, ali pa naj pripeljejo drug 90 zalogovnik. Tako kot bodo sedaj drugo Ekspanzijo. Pa ce niso dali ventila pred ekspanzijo, potem je ne bodo zamenjali ravno v 5 minutah. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 29.11.2015 Le ga zlomka.. ni ventila pred ekspanzijo... Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 29.11.2015 Potem bodo mogoce cevi zmrznili. Ce imajo orodje in znanje. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - kurili - 29.11.2015 Pravilna vezava ekspanzijske posode je brez vmesnega ventila po možnosti neposredno na peč. Tako so nas učili šred mnogimi leti v šoli Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - vanč - 29.11.2015 Ja, samo takrat so še delali ekspanzije, ki so zdržale 10+ let. Sedaj pa so duše ekspanzij iz slabšega ( tanjšega ) materiala in zdržijo manj časa. Tudi meni inštalater sprva ni hotel vgraditi ventila pred ekspanzijo, nato pa sem ga prepričal, da pač to zahtevam. Je pa snel ročico ventila in jo privezal zraven na nosilec cevi - zaradi varnosti. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - sinko999 - 29.11.2015 kurili, delam na malo večjih postrojenjih v sosednji državi , povsod se da ventil nato pa še izpustna pipica in na koncu ekspanzijska posoda in pa hollandec ,,, tak da kar so vas učili so vas učili .... v resnih zadevah ne prčka vsak v kotlovnici ampak samo ena oseba pa še ta pokliče ISTO inštalatersko firmo na remont ali popravilo če je kaj narobe ... Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - stepski - 29.11.2015 vanč Napisal:Ja, samo takrat so še delali ekspanzije, ki so zdržale 10+ let. Sedaj pa so duše ekspanzij iz slabšega ( tanjšega ) materiala in zdržijo manj časa. Tudi meni inštalater sprva ni hotel vgraditi ventila pred ekspanzijo, nato pa sem ga prepričal, da pač to zahtevam. Je pa snel ročico ventila in jo privezal zraven na nosilec cevi - zaradi varnosti. Meni je naredil isto, sicer sam... ročico snel in jo privezal... že ve zakaj... |