PodSvojoStreho.net
Težave z zalogovnikom - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Težave z zalogovnikom (/showthread.php?tid=60413)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Težave z zalogovnikom - zamot1 - 31.1.2015

Od kje ti pa pride mrzla voda(?) da lahko povzroča kondenz. Pri peletih štartam iz mrzlega stanja v peči pa ni nobenega kondenza, ventil na ful odprt črpalka pa izklopljena - govorim o ventilu in črpalki za regulecijo povratka na peči, brez zalogovnika. Če stalno ogrevaš ni mrzle vode nikjer v sistemu tudi 23°C v radiatorjih ni mrzla voda?

Re: Težave z zalogovnikom - dule80 - 31.1.2015

imel sem kompletno mrzel sistem ker smo priklopili zalogovnike in je bila voda po celotnem sistemu 19-20 stopinj.

Re: Težave z zalogovnikom - Hanzi - 1.2.2015

Najbrž je pri vseh novih attackih pri prvih kurjenjih pritekel kondenz iz peči.
Pri meni celo enkrat kasneje po temeljitem čiščenju.

Re: Težave z zalogovnikom - zamot1 - 1.2.2015

Ob vsakem kurjenju (če kuriš enkrat dnevno) je voda v peči ohlajena na okoli 20°C v sistemu pa nekaj več (spodnji del hranilnika in povratek) okoli 30°C vsaj pri meni je tako in je čas da se zahajca 8)

Če ne ohlajam namenoma peči po končanem gorenju ( tako kot ti) potem ima pec naslednji dan okoli 50. Če jo ohladim na 60,potem ima okoli 40 se mi zdi. Okoli 30 ima če kurim na dva dni

Ja, pri meni ne gre preostala toplota iz peči skozi dimnik, vsaj velika večina NE, gre v ogrevanje hiše v nočnem času za kakšno uro požene tajmer ogrevanje - vroč hranilnik je izločen iz sistema ogrevanja. :mrgreen:

Pri meni tudi ne,ker se dimnik zapre ko ne gori. Pri tebi gre v radiatorje,meni se pa ne ljubi s tem hecat. Gre pač v kurilnico.

Nakladanje brez veze čigava pumpa bolj pumpa :mrgreen:

Re: Težave z zalogovnikom - dule80 - 1.2.2015

Pri 60 stopinjah povratka mi peč greje nekje 82-85 stopinj na drugi hitrosti pumpe. Ali je to uredu ali je prevelik delta T?

Probaj z drugimi nastavitvami pa da vidiš razliko in kako se sistem odzove na to.

Re: Težave z zalogovnikom - jokovot - 1.2.2015

dule jaz imam isto nastavitev.
Tu pa moraš sedaj nastavljat hitrost črpalke in odpiranje tripotnega ventila ( WDC20)

Re: Težave z zalogovnikom - picas55 - 1.2.2015

Dragi pečik...i, nič mi ne pomeni, če poveste na kateri stopnji imate imate o.č. če ne poveste tipa črpalke oziroma moč. Sam imam pri 27kw peči in 1500l zalogovniku o.č .
na 1 stopnji 50w ups 32-60, kar je po moji laični logiki preveč saj jo z nižanjem moči ne morem znižati. Nekateri imajo celo frekvenčno vodene z max 22w izhodne moči.
Žerjavar bi zalogovnik ogreval že termosifonko ob pravih pogojih.(preseka cevi in višini postavitve zalogovnika). Bolj me zanimajo vaše
izkušnje pri podobni inštalaciji in z navadnimi črpalkami. Plastenje ne dela težav.
lp
pečič...c

Če misliš da moraš zmanjšati moč oč veži v serijo črpalki 40W navadno žarnico pa sprobaj. Jaz jo imam pri črpalko za SV.

Re: Težave z zalogovnikom - picas55 - 1.2.2015

:lol: Saj potem bo poraba še večja ane :lol: :oops:
Mejim na Gorenjsko?

Re: Težave z zalogovnikom - Jozl - 1.2.2015

Čisto vsaka hladna peč ima pojav kondenza, ko se zakuri v njej. Ali pa tudi ne, če je peč lepo zapacana s sajami. Jaz sem v litoželezni peči ta kondez vedno videl samo v delu kurišča ob zagonu hladne peči. Drva sem imel več kot letno dni v predprostoru na keramiki, ki je ogrevana s talnim ogrevanjem. Ker za vsako ko zakurim, vedno s krtačo potegnem po kanalih in rebrih nad kuriščem. Kondez se pojavi samo prvi 2-3 minuti, potem pa ga ni več, ker se kovina toliko segreje, da se ne more voda kondenzirati na toplo steno.

Saj vemo, da so drva iz C in H materiala. Ob kurjenju se pojavi še O in dobimo rezulatate CO2 in H2O. Tako da je kondenz pri vsakem kurjenju drv. Če je pa več vlage v drvih, je pa še krepko bolj prisoten.