PodSvojoStreho.net
Peleti - kdaj pade cena - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peleti - kdaj pade cena (/showthread.php?tid=60116)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: Peleti - kdaj pade cena - bohinc - 25.1.2015

Nak, dopust ni..., ker pregleduje forum...(sinoči in danes)
Očitno je nekaj iz okvirčka naštetih njegovih alinej..., ali celo izven... mogoče sram?
Citat:Oprostite.
Tudi mene bi zanimalo (izolacija, okna ?) , glede na opisano porabo 780E za cca210m2 . Sanitarno vodo porablja koliko oseb, greto s čemu... ?

Spregledal sem podatek : talno, radiatorji ? Kar je velika razlika.
Požri cmok , zapiši...
Ga ni , ki ne greši, le da kdo prizna, drugi ne... :wink:
Lp

Re: Peleti - kdaj pade cena - okvals - 25.1.2015

Bohinc, kdo je bil sedaj na dopustu in kdo koristi ure?

Re: Peleti - kdaj pade cena - auditor - 26.1.2015

peleti12 Napisal:jokovot
In ne pri peči spat in gruntat kaj bi se dalo še naredit raje se k ženi stisni to bo bolj ogrela pa še ceneje je kot peleti!

Zdej si ga pa pihnu, da tud jaz ne morem ostat tiho. K gre "moja" po rože pa razne kranclne spomlad v štacune - pa ni tolk dragih pelet na trgu, tud če grem sam u Rusijo ponje (pol pa rojstni dnevi, obletnce, valentini ipd....). Bi blo dost cnej. če bi se k radiatorju stisku :lol:

Re: Peleti - kdaj pade cena - colinmcrae - 26.1.2015

Fuf kar se stiskanja in zen- punc tice, so peleti krepko krepko bolj poceni, kot drzat zensko zadovoljno..... :evil: :evil: Big Grin Big Grin

Re: Peleti - kdaj pade cena - peleti12 - 26.1.2015

bohinc, slavko, jokovot, stepski, colin
Preselite se iz teme kdaj pade cena pelet na porabo pelet, še bolje je, da odprete novo temo cena ogrevanja stanovanjske hiše glede na investicijo, ceno energenta in metanje denarja v samograditeljsko kurilnico.
Ko sem danes pregledal teme ste cel vikend gruntali, kako vam naj bi kurilnica optimalno delovala, pa tega še sedaj niste odkrili z razliko od moje, ki že tretjo sezono deluje B.P.
Nekateri se spotikate v nekaj m2 razlike v površini, ker kdaj kakšen prostor tudi ne ogrevam.
Vsako kurilno sezono vodim evidenco o porabljenih peletih, količini pepela, čiščenju kotla in se lahko kadarkoli primerjam z vami. preberite si moje poste še enkrat, preračunajte svoje stroške ogrevanja in boste ugotovili, če še niste, da se ogrevam najceneje od vas.
Raje sem čez vikend v naravi in ko se vrnem domov pridem v toplo ogreto hišo, brez celodnevnega dežuranja ob peči in odkrivanja tople vode kot jo odkrivate vi.
colin poišči raje vodovodaraj daj mu nekaj denarja in ti bo v eni uri uredil sistem ogrevanja ti boš pa v miru v gostilni piv pivo in ne smetil tega foruma!
Ko pregledujem tvoje poste so te tvoj kotel, toplotna črpalka, wdc,gorilec svečka in ostale drangulije + nov poljski gorilec prišle dražje kot mene v treh letih investicija v moje ogrevanje + peleti.

Re: Peleti - kdaj pade cena - bohinc - 26.1.2015

Citat:Ko sem danes pregledal teme ste cel vikend gruntali, kako vam naj bi kurilnica optimalno delovala, pa tega še sedaj niste odkrili z razliko od moje, ki že tretjo sezono deluje B.P.
Tudi moj deluje BP...me pa še vedno zanima, čeprav si bral forum oba dni (se vidi prisotnost, če še nisi opazil...)...zakaj nisi odgovoril na preprosto vprašanje:
Citat:Oprostite.
Tudi mene bi zanimalo (izolacija, okna ?) , glede na opisano porabo 780E za cca210m2 . Sanitarno vodo porablja koliko oseb, greto s čemu... ?
Lahko tudi link na že objavljeno v drugi temi.
In če te nič ne stane, kaj potem, če nekdo drug daje v kar bi rad optimiral ali probal ?
Lp

Re: Peleti - kdaj pade cena - peleti12 - 26.1.2015

ejga bohinc
Sm biun čez vikend u bohinu na dopust k sm pr peletih tok pršparpu pa šou pogledat če kdu u buhinu pocen pelete deva, pa ambenga nism najdu.
Veš so najcenejši u Lublan sam zate je to predrago.
Ko že tolk moje poste gledaš mal bolje si jih preberi in boš iz njih vse podatke dobu!!!!!!

Re: Peleti - kdaj pade cena - bohinc - 26.1.2015

No drugič se kar oglas.
Kot vidiš nam tud internet dela, da si ga lohk pogledal čez vikend...
Peletov ne delajo res žal, da se jih pa dobit tiste A1.., tud iz naših gozdov odpadek, žal uvoženo z Avstije, ker se pri nas ne ''splača''. Čudno k zunej pa se, a niso butli?
Vozi pa se žagovina tud drugam, npr. okolca Lublane poleg drugih...
Pr men boš videl , da peletkov ne rabim...(mogoče nekoč, če bodo cene primerne)
Lp

Re: Peleti - kdaj pade cena - Marli - 27.1.2015

Kdaj pade cena?

Kadar so polna skladišča in nič prej.

Vreča peletov Profiles lani poleti 4,03 €, danes sredi kurilne sezone 3,78 €??

Se že dogaja.
Presežek lesa zaradi žleda, nizka cena kurilnega, recesija in precejšna konkurenca bodo postavili ceno na realna tla. Vsaj upam.

Re: Peleti - kdaj pade cena - stepski - 28.1.2015

peleti12 Napisal:bohinc, slavko, jokovot, stepski, colin
Preselite se iz teme kdaj pade cena pelet na porabo pelet, še bolje je, da odprete novo temo cena ogrevanja stanovanjske hiše glede na investicijo, ceno energenta in metanje denarja v samograditeljsko kurilnico.
Ko sem danes pregledal teme ste cel vikend gruntali, kako vam naj bi kurilnica optimalno delovala, pa tega še sedaj niste odkrili z razliko od moje, ki že tretjo sezono deluje B.P.
Nekateri se spotikate v nekaj m2 razlike v površini, ker kdaj kakšen prostor tudi ne ogrevam.
Vsako kurilno sezono vodim evidenco o porabljenih peletih, količini pepela, čiščenju kotla in se lahko kadarkoli primerjam z vami. preberite si moje poste še enkrat, preračunajte svoje stroške ogrevanja in boste ugotovili, če še niste, da se ogrevam najceneje od vas.
Raje sem čez vikend v naravi in ko se vrnem domov pridem v toplo ogreto hišo, brez celodnevnega dežuranja ob peči in odkrivanja tople vode kot jo odkrivate vi.
colin poišči raje vodovodaraj daj mu nekaj denarja in ti bo v eni uri uredil sistem ogrevanja ti boš pa v miru v gostilni piv pivo in ne smetil tega foruma!
Ko pregledujem tvoje poste so te tvoj kotel, toplotna črpalka, wdc,gorilec svečka in ostale drangulije + nov poljski gorilec prišle dražje kot mene v treh letih investicija v moje ogrevanje + peleti.

ker sem tudi sam med zgornjimi ne bodi si ga treba ( pa da nebi mislil da zato protestiram)... v resnici premišljujem ali si vreden mojega časa, ker si pač furmanski konj s plašnicami ki ne vidi ne levo, ne desno in zna vleči samo svoj voz...
do sedaj nisem uporabil besede, da nakladaš, lažeš ali kaj podobnega, zastavil sem ti samo vprašanje na tvojo zapisano porabo, oziroma na nedoslednosti ki so se ti zgodile vsaj po mojem mnenju... ampak očitno tale forum uporabljaš samo za lastno hvalo, in en kup demagogije, potem pa se neha, oziroma smo ostali, kaj že,
5. Spanje pri peči
6. Pametovanje na forumu
7. Zavajanje ostalih
8. Glavobol in nespečnost
9. Verjeti samemu sebi in svojim rešitvam
10. Neprenesti, da je lahko druga stvar boljša

v resnici pa ti samo zastavljamo vprašanja... na katere očitno nimaš odgovor, ampak mislim da to obadva veva da je to problem ( evo sedajle ti bom prvič napisal na glas ) nakladačev ki padejo v začarani krog izkrivljanja podatkov...

moram pa reči da mi še nekaj ni jasno, če sem prav prebral iz tvojih postov se imaš za razgledanega, kultiviranega, omikanega, kako se lahko s takimi atributi spustiš na tak nivo pisanja kot si si ga privoščil, mar ti ni pod častjo... ali ni to domena nas ki itak ne vidimo dnevnega sonca, saj veš zakaj...

Re: Peleti - kdaj pade cena - axa - 28.1.2015

V zadnjem času so cene res preveč narasle....da ne govorimo o cenah na raznih bencinskih servisih in o cenah pelet v zivilskih trgovinah...
Npr v lepi njihovi podjetje ki izdeluje parkete...ima pelete A1 po ceni 200E za T uradno z racunom.....

Re: Peleti - kdaj pade cena - okvals - 30.1.2015

axa Napisal:V zadnjem času so cene res preveč narasle....da ne govorimo o cenah na raznih bencinskih servisih in o cenah pelet v zivilskih trgovinah...
Npr v lepi njihovi podjetje ki izdeluje parkete...ima pelete A1 po ceni 200E za T uradno z racunom.....

Ampak, za nekatere lastnike super duper golfa II to ni dobro. Tam se mora kuriti po zakupljeni ceni min 40 evrov ali več kot je omenjeno v gornjem postu. :lol: Ostali bomo pa kar na "goreči zemlji", odvažali pepel z karolo ter štemali katran iz peči. Še "De Walt". mi je pri tem vzel konec, tako da moram sedaj na roke z majzlom ter macolo..

Re: Peleti - kdaj pade cena - colinmcrae - 30.1.2015

Okvals vidis vidis ce bi mel hilti...... Tongue :lol: :lol:

Re: Peleti - kdaj pade cena - okvals - 30.1.2015

Peleti, ali imaš ti kašne veze v rudniku, bi potreboval kakšno bol močno kompreskorsko mašino, ker ti dve mašini kot ju omenjava v z "kolnom" po mojih izkušnjah niso dorasle katranu in žlindri v peči. Zgleda mam res glavobol, pa še mal preganjavice zaradi cen me daje (zdaj tudi pri peči ne morem več spati).

Re: Peleti - kdaj pade cena - bohinc - 31.1.2015

Peleti12 prosim, če me napotiš v pravo temo o peletih s tvojimi podatki...
Med porabo te nisem našel (od 21st dalje) z uporabnimi odgovori na vprašano tu, šele delno od 31-33st.[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=11450&hilit=poraba+pelet&start=450[/url].
Kjer si se čudil ravno porabi okvals-a...
Preberi prosim še enkrat dobre podatke okvalsa, ter tvoje navedbe...o nižji porabi...
Očitno 40 m2 več ogrevat nič ne pomeni, ter enako v drugo smer 2-3 stC nižja notranja temp. :roll: ?!
In si zračunaj in odgovori komu naj bolj verjamemo? Kljub tvojim alinejam z očitki drugim Idea
Ali pač odgovoriš na preprosta vprašanja- brez slepomišenj, temp. prostorov sem našel :wink: :
Citat:Povzemi:Oprostite.
Če si zopet v Bohinju me kontaktiraj :wink: Na forumu si že pisal danes ..., da ne citiram teme...očitno ti dela tud na vikend dopustih, ko prišparaš na kurjavi :mrgreen:
Lp