![]() |
|
Zubadan "kaput" po petih letih - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zubadan "kaput" po petih letih (/showthread.php?tid=54648) |
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - bvs - 7.1.2014 telmos Napisal:Migaj Napisal:se pravi biksi že ogreva normalno z novo z.enoto oz novim kompresorjem?Z novo njegovi izolaciji primernejšo zunanjo enoto. Pohvalno, zelo dobra odzivnost, sploh, ker so bili prazniki vmes. Večina monterjev se ne javi, niti ne odgovori, če pa se že javi, potem pa ne pride! Re: Zubadan "kaput" po petih letih - briketar - 7.1.2014 Nebomgabiksal Napisal:Zavarovalnica loma v enoti ne krije, tako da sem spisal en prijazen dopis na Mitsubishi (IT, DE, JP). Tukaj se zahvaljujem tudi tekumze-ju, za linke na nemški forum. Upam, da Vitanest dobi zastonj napravo :wink: Kaj ne paše to pod 'strojelom' in bi zavarovalnica krila en delež...seveda če imaš TČ v sklopu zavarovanja? Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 7.1.2014 Ker je prišlo do loma v sami napravi, ne gre... Če bi počila freonska povezava med zunanjo in notranjo enoto, potem pa ja. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Berghaus - 7.1.2014 Šur, dokler ne bi bilo ravno obratno. Potem bi zavarovalnica jadala, da krije samo če pride v sami napravi..... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - xavi - 7.1.2014 Nebomgabiksal Napisal:Ker je prišlo do loma v sami napravi, ne gre... Če bi počila freonska povezava med zunanjo in notranjo enoto, potem pa ja.Tega ravno ne razumem. Sam imam zavarovano proti strojelomu, če bi slučajno strela udarila v zunanjo enoto. (Po tej logiki, bi mi povrnili stroške samo, če bi vdarla v povezovalne lajtnge.) Moram zavarovalnega agenta vprašat točno kaj pomeni zavarovanje proti strojelomu, da n plačujem brez veze. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - briketar - 7.1.2014 Ne zastopim...kompresor je hin in kaj potem v zavarovalnici zastopijo pod strojelom? Kaj mora TČ razpasti na pol, da bi vsaj nekaj povrnili od naših preplačanih zavarovanj!? Re: Zubadan "kaput" po petih letih - ElBarto - 7.1.2014 če razpade na pol, je že preveč, razpade lahko samo na 1/3 največ. če vdari strela direktno v enoto, od nje ne bi ostalo nič, torej ne bi mogel dokazati ničesar... se še niste naučili, da nikoli ni tako, kot ste razumeli agenta, ko ste ga vprašali? In kako naučeno znajo razlago dvoumno podati, ni kaj... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - medo9 - 7.1.2014 Tole tudi mene zanima. Zavarovalni agent mi je "prodal" zgodbo, da kar se pokvari, je krito s to opcijo. Seveda pa je povsem možen še drobni tisk :twisted: , ki mi ga bo najbrž pokazal, če bi do strojeloma prišlo. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - vincent - 7.1.2014 Pri zavarovlanici je point da se plačuje. Točno noben ne ve kaj mu krije, ko se mu pa kaj zgodi, pa itak tistega ni v polici. A splača se plačevati naprej..saj kot vemo so to drage zadeve :!: .................................... V glavnem...lepo da je stvar urejena z vidika vašega ogrevanja! (saj Ludvik je vedno odziven...če le ni poškodovan :twisted: ..enkrat sam sebe napade s šravfencigerjem, drugič ga kdo torpedira z avtom od zadaj, tretjič ga 'štirinožci' napadejo :lol:. Ko se pa kolikor tolikor sestavi, pa je telo tako šokirano, da zboli :wink: ). Nebomgabiksal...porabo boš meril v parih dneh, ko se ti hiša spet stabilizira. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 7.1.2014 ZM zavarovanje - rizik strojeloma vgrajenih instalacij, ki zajema tudi rizik indirektnega udara strele za odpravo škode na instalacijah v hiši. :evil: Re: Zubadan "kaput" po petih letih - csamo001 - 7.1.2014 Jurja pa pol, ni ravno malo... Ene tri sezona ogrevanja pri današnjih izolacijah. Kar se pa zavarovalnic tiče in strele (ki jo zgoraj bolj slučajno omenjate) - sem imel zadevo priložnost spoznat s prve roke. Direktni udar - dokaz bi bil dobesedno luknja v steni hiše. Indirektni udar je potrebno imet nujno zavarovan, če hočeš kaj za strelo uveljaljat. Vseeno mi ni čisto jasno, kako biksijeva zadeva ne zapade v strojelom. Hudič je v detajlih, beri: drobnem tisku. O ZM pa raje ne bi. Imamo v službi nezgodno preko ZM. Priznana invalidnost za identično poškodbo na kolenu je bila cca 1/4 tiste na drugi zavarovalnici pred leti. Poden od podna, sploh ko prideš na obisk k njihovem zdravniku: v petih minutah not pa ven. Za isto poškodbo na drugi zavarovalnici me je zdravnik pred leti pregledoval več kot uro. Žališ se pa lahko sončni upravi, ker je varuh zavarovalniških prvic sam sebi namen. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - tekumze - 7.1.2014 Nebomgabiksal Napisal:Želja je bila zmontirati še električni grelnik, pa se šrauf ni vdal. Upajmo da bodo res se kaj odzvali na Mitsubishiju. Me pa zanima tale zgodba z grelci. Verjento boš notranjo enoto imel isto kot dosedaj. Ali še planiraš grelce monitrat, ti jih bo morda telmos priskrbel ? Kako je cenovno ? Re: Zubadan "kaput" po petih letih - sassapo - 7.1.2014 ElBarto Napisal:Kolegu je ducati za 15.000 e zaribal po 18 mesecih in pri 15.000 km. Verjetno je bila temu kriva vožnja po zadnjem :?: Kar tako tudi Ducati ne zariba :wink: Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Sivka - 7.1.2014 Biksi, želim ti, da ti bi ta TČ brez težav in prekinitev delala najmanj deset let.
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 7.1.2014 tekumze Napisal:Me pa zanima tale zgodba z grelci. Verjento boš notranjo enoto imel isto kot dosedaj. Ali še planiraš grelce monitrat, ti jih bo morda telmos priskrbel ? Kako je cenovno ?V bistvu je en običen zalogovnik (se mi zdi 350L), s špiralo za sanitarno vodo in možnostjo električnega grelca (oznaka KBS, če komu kaj pove). Zraven še elektronika in RC od Mitsubishija, pa imaš raznorazne rešitve Coolveksa, Termoshopa, Ecodana... :-) Sam grelec je ranga stotaka ali dva, še kontaktor, kakšen termostat, delo... pa smo na 400~500 €. |