PodSvojoStreho.net
Prodaja starega stanovanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Prodaja starega stanovanja (/showthread.php?tid=39139)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Re: Prodaja starega stanovanja - vitel - 22.2.2012

katra7 Napisal:Tako da prosim, ne pametovat s takimi podcenjevalnimi posti ala zgornji, ker ni od njih nobene koristi.

Podcenjevalni komentarji gor al dol, še vedno ti ne moreš prodat in ker nisi že lani pošteno oklestila ceno (ko bi mogoče še našla vosla ki bi ti naštel toliko, kolikor bi ti rada danes...) imaš danes še toliko manj vredno nepremičnino. Ne bo druge kot nižat ceno če hočeš prodat. Evo ti domače naloge: zmoreš objektivno ocenit, koliko imaš (opurtunitetne) izgube zaradi trmoglavljenja in pretiranega cenjenja svojega zida? Lahko kar na mesečno raven preračunaš, po mojem bo marsikoga kap.

Re: Prodaja starega stanovanja - papez46 - 22.2.2012

katra7 Napisal:Ma magi ne se delat tako pametno, ker če si že kdaj poznala to naselje si ga očitno samo z enega konca... ali si pa že pozabila kako zadeve zgledajo. Sicer se ne mislim zdaj tle prepucavat okoli lokacije ampak samo toliko v vednost: naš blok meji na vas Savlje (ne vem kaj je vas če ne podeželje)... ljudje z našega bloka hodijo v Savlje peš (5 minut hoje) po sveže mleko, solato, zelje ipd. od kmetov... na polju čez cesto od bloka jih ima tud precej svoje vrtičke, kjer pridelujejo svojo zelenjavo.

To, kar ti navajaš kot +, je za nekoga lahko nepotreben balast ali celo -

Kar se tiče dostopa do mesta... od mojega bloka sem v 10., max 20. minutah v rush hour, na katerem koli koncu Ljubljane (tudi zahvaljujoč bližnji obvoznici)... v službo, ki jo imam v samem centru Lj, tudi pridem v max 10. minutah... tako da ne bluzit o 45 minutah. Mislim, da bom jaz, ki že celo življenje živim tukaj, malo bolj poznala situacijo kot nekdo, ki je včasih/občasno prišel na obisk sem ali pa se je že pred celo večnostjo odselil od tu.

Glej, blok je - blok. Blokovsko naselje je - natančno to. Pri prodaji sentiment težko unovčiš - če sploh.

Kar se cene stanovanja tiče, moje stanovanje niti pod razno ne spada v kategorijo "drek"... pa ne zato ker je moje oz. je tako moje subjektivno mnenje, ampak podajam tako oceno na podlagi dveletnega vsakodnevnega spremljanja trga in tega, kaj se na njem ponuja. Pa tudi na podlagi mnenj sicer neodvisnih opazovalcev, ki so, ne da bi vedeli, čigavo je to stanovanje, hvalili kako je fajn in lepo. Ja, priznam, treba bi bilo zamenjat okna, 6 oken po 400€ in balkonska vrata800€ = 3200€ parket ( 63m2 po 60€ =3750€ in vrata,( 5x 200€ = 1000€ pa eventuelno ploščice v kopalnici ( obnova kopalnice med 5 in 7000€ in bi bilo stanovanje kot iz škatlice. Ampak vse te stroške (natančno vem, koliko bi zadeva koštala) sem pripravljena odštet od cene.( takole na hitro je vse to, kar veš, da je slabo vredno cca 15.000€. Kar se samega bloka, v katerem se nahaja stanovanje tiče, je to najnovejši blok v celem naselju, zadnji zgrajen in to v letih, ko so, vsaj sodeč po pisanju nekoga tukaj, gradili najkvalitetnejše.

Vse to, so tvoje subjektivne ocene, ki pa kupca ne zanimajo kaj dosti. To si že sama ugotovila.

Tako da prosim, ne pametovat s takimi podcenjevalnimi posti ala zgornji, ker ni od njih nobene koristi.

Torej katra7, če sedaj tole sumirava, je nekje omenjena cena 130K do 140K dokaj realna, in če ga na koncu jutri prodaš za 125K, boš naredila dober posel. Nihče za ta denar ne bo dobil "tvojega" stanovanja na pol zastonj.

Ne pozabi, da je stanovanje - zgolj in le - stanovanje. Razgled in ostale "fame" so marketing floskule. Če bi že kupoval stanovanje, me zanimajo čisto drugi podatki. Razgled in "kao kvaiteta" gradnje še najmanj!

Tvoj problem je drugje - vsaj videti je tako. Ti za uresničitev svojega plana "potrebuješ" XY EUROV. Za toliko pa seveda poiskušaš prodati - to kar imaš. To pa se ne bo izšlo.

Re: Prodaja starega stanovanja - katra7 - 22.2.2012

Torej to kar sem napisala zgoraj glede lokacije je samo odgovor na določen post in ni mišljeno kot promocija. Vem/vidim pa, da večino boli k. za razgled, zasebnost, zeleno okolico ipd... tud prov... meni je pač vse to še kako važno, ampak očitno sem izjema. Edini problem, ki ga priznam, je finančna izguba, ki jo bom morala požret. Kako bom z najmanjšim minusom prišla skoz bom pač mogla skalkulirat v prihodnjih dneh.

ps. btw. cena prenove kopalnice je veliko nižja kot ta, ki jo navajate... ker je bila pred dvema letoma že zamenjana komplet napeljava... tako da vse, kar ostane je estetika, menjava ploščic, banje. Ampak ok, to spet ni važno. Itak v bistvu za večino ni važno čisto nič drugega kot samo cena.

Re: Prodaja starega stanovanja - magi - 22.2.2012

hehe, sem se nasmejala. niti niso bili vsi komentarji v prejšnem postu namenjeni tebi, ampak se mi ne da niti komentira sploh, imaš pač svoja prepričanja :-) jaz sem pa pač pametna podeželka :-) :roll: ne rabiš bit pa sedaj tako zelo zelo strašansko užaljena, če se vsi s tabo/tvojimi definicijami pač ne strinjajo. kaj ti je sploh mar za moje mnenje. očitno ti je trg, ne drugi, pokazal drugačno sliko in mnenje. in kot sem že rekla, kaj boš s temi povratnimi informacija, ki si jih dobila od trga, je pa tvoja stvar.

in oprosti, ampak moj podcenjevalni ton (kaj je podcenjevalno je zelo subjektiven pojem) je samo posledica tvojega rahlo žaljivega (spet subjektiven pojem) pisanja o tem "kaki so ljudje, ki kupujejo stanovanja".

na sploh je zaradi slovenske "navezanost na rodno grudo/dom, zaradi nostalgije po domačem/pristnem" se včasih prodajalo nepremičnine zelo dobro in ravno zaradi tega so bile cene še toliko višje. danes je pa drugače.

:wink: katra7

Veš, če sem zelo lačen in se mi še zelo mudi - potem grem v samopostrežno restavracijo in nekaj "kljunem" za par €. Ne gledam v lonce, niti kdo sedi pri mizi poleg mene. Važno da sem sit. :lol:

Eeeee, če pa bi v "intimnem" vzušju kakega "otmenega" pajzla rad impresioniral damo, poslovnega partnerja, ali pa le razvajal sebe..........to je pa druga zgodba. Takrat ne gledam na €. 8)

Re: Prodaja starega stanovanja - marko.pib - 22.2.2012

Ne morem, da ne komentiram. Podajaš vedno nove in nove informacije - inštalacije so bile menjane, ceno obnove bi odštela od kupne cene. Čeprav so vsi ti komentarji tukaj izpadli bolj v obrambo tvoji ceni tukaj, se mi zdi, da bi bilo najbolj pametno to napisati predvsem v oglas! 40 let star blok - inštalacije menjane. Pomembna informacija meni.

In ravno uporabnica, ki si jo obdolžila, da je pametna, ti je dala pred časom najbolj pameten nasvet (še dobro, da je pametna) - dodaj že ta presneti tloris. Čeponovim za ostalimi: znebiš se firbcev, morebitni kupec lahko vidi, kakšen potencial ima stanovanje, da se kaj iz njega naredi. Že za oceno obnove je dobro, da veš kakšen je tloris, če se da prostore kako preuredit.

Kot je papez rekel - blok je blok, kriteriji kupovanja stanovanja v bloku pa drugačni oziroma imajo nekateri prioriteto. Kupiš stanovanje, hkrati pa tudi namreč sosede levo/desno/zgoraj/spodaj, ki ti skačejo po glavi, ropotajo, perejo ponoči, puščajo vozičke na hodnikih, sistem ogrevanja in položnico za ogrevanj, izolacija, kako je s čiščenjem skupnih prostorov in urejanjem okolice (tukaj me je enkrat skoraj vrglo). Mene zanimajo takšne stvari na primer. Blok je blok. Vse ostalo o podeželju, razgledu, tralala... Je balast.

Kot ti je napisal vitel; če bi ceno pred časom oklestila, bi stanovanje v tistem času tik pred novim valom nestabilnosti lahko mogoče še prodala. Saj verjetno ga boš. Samo vprašanje za koliko denarja in koliko bo stanovanje do takrat izgubilo na vrednosti.

In ja, seveda je najpomembnejša cena. Klimo bivanja si namreč vsak ustvari sam! Tudi bolniki v kliničnem centru imajo lahko pogled na gore. Pa pol Ljubljančanov tudi.

Re: Prodaja starega stanovanja - luky - 22.2.2012

mi smo lani poleti prodali 60m2 stanovanje + balkon 10m2 v starejši stanovanjski hiši, komplet renovirano (vse inštalacije, kopalnica, kuhinja...) za 120.000eur + zraven pripada vrt in drvarnica v dveh mesecih. v ljubljani, 1 km do centra.

rabili smo denar, zdaj se selimo, kupka je pa tudi zadovoljna.

lp

lahko bi dobili več, le bi se malo bolj potrudili, ampak...

Lp

Re: Prodaja starega stanovanja - katra7 - 22.2.2012

Jao ljudje božji, pa ne mislim zdaj celega romana pisat pa vsake podrobnosti o stanovanju v prafaktorje secirat (če bi koga res zanimalo bi poklical pa vprašal... po telefonu je pa res najmanjši problem komunicirat). Že tako je moj oglas na netu med najdaljšimi, če bi bil še kaj daljši se ga po moje folku sploh ne bi dal brat. Tlorisa tudi ne mislim risat, ker nimam cajta se igračkat s tem, poleg tega je pa na nepremičninah toliko različnih slik, da se da vse iz njih razbrat (edin skreta mi po moje še niso slikal od not). Če ni interesa ga pač ni, prov. Se bom sprijaznila s tem in šla dalje, ergo počasi začela umikat oglase dol in se pogajat z "mojim" prodajalcem za odstop od pogodbe.

katra7 Napisal:Jao ljudje božji, pa ne mislim zdaj celega romana pisat pa vsake podrobnosti o stanovanju v prafaktorje secirat (če bi koga res zanimalo bi poklical pa vprašal... po telefonu je pa res najmanjši problem komunicirat). Že tako je moj oglas na netu med najdaljšimi, če bi bil še kaj daljši se ga po moje folku sploh ne bi dal brat. Tlorisa tudi ne mislim risat, ker nimam cajta se igračkat s tem, poleg tega je pa na nepremičninah toliko različnih slik, da se da vse iz njih razbrat (edin skreta mi po moje še niso slikal od not). Če ni interesa ga pač ni, prov. Se bom sprijaznila s tem in šla dalje, ergo počasi začela umikat oglase dol in se pogajat z "mojim" prodajalcem za odstop od pogodbe.

katra7

:evil: ne se fajtat - tukaj ne forumu.
V eni drugi temi, pa tudi sicer - nas je večina tlele gor - izredno fer in pripravljeni smo pomagat marsikomu.
Kaj ma to veze s tabo? Pa še kako. Mam znanca, ta ima prjatla in ta ima sina, ki kupuje flet v prestolnici.
Naprej veš kako gre - al ti naj narišem.

Tko da, nismo ti - sovražniki, lahko ti le pomagamo, če želiš.

Glede pogodbe s tvojim prodajalcem, pa le toliko - ne se matrat - mislim da so časovno omejene na 6 mesecev, razen če nimaš for ewer pogodbe ali pa kako drugo klavzulo.

Seveda ne rabiš vsega tega pisat. Jaz sem samo naštel na kaj sem jaz gledal ob iskanju stanovanja (sicer za taščo).
Mislim pa, da bi lahko vključila v oglas vsaj informacijo o novih inštalacijah. Razgled iz balkona vsak vidi, ne rabi opisa. Je lep.

Za (dobro) prodajo se je treba tudi malce potruditi.

Re: Prodaja starega stanovanja - luky - 22.2.2012

Katra,
upam da prodaš čimprej.
Lp

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?detail=5557251&id_regije=14&nep=1&pic=1808577.jpg&posr=1">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... jpg&posr=1</a><!-- m -->

:wink: A je to?

Re: Prodaja starega stanovanja - trance0 - 22.2.2012

Jaz še vedno mislim, da boš bolje prišla skozi, če kupiš novo stanovanje čez nekaj let po nižji ceni tudi, če zdaj izgubiš aro. Moram pa tudi omeniti, da se mi zdi zelo lahkomiselno zaarat novo stanovanje predno imaš 100% zagotovljena sredstva za nakup le-tega!

Re: Prodaja starega stanovanja - Nebomgabiksal - 22.2.2012

Ni Glinškova, ampak preko ceste... IMHO tole:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?detail=5533088">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... il=5533088</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?detail=5555680">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... il=5555680</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?detail=5534763">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... il=5534763</a><!-- m -->
Pa verjetno še kakšen oglas :-)

Je pa papežev link ZELO dobra referenca (zelo podobna lokacija in kvadratura).
Jaz bi šel na kartinem mestu dotično stanovanje pogledat.

Ne. Je pa všečno ;-)