PodSvojoStreho.net
Dilema pri nakupu stanovanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Dilema pri nakupu stanovanja (/showthread.php?tid=38852)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - vitel - 5.11.2011

ribcek Napisal:....ma jaz vidim samo nasmejane ljudi, imajo veliko denarja, hodijo naokoli in nakupujejo, ma bejžte bejžte, kakšna kriza neki, še več imajo kot pred krizo

Tako je, mi smo od začetka krize v ZDA podvojili svojo zadolženost in z njo financirali socialo in razne druge subvencije, zato nam standard še ni upadel, sedaj v drugem valu krize pa bo to toliko bolj zadelo nas, ki se nismo do sedaj praktično ničemur odpovedali - zato ti opaziš "nasmejane ljudi" - verjemi, da se ti s pufi čez čas ne bo nič smejalo...

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - Duce - 6.11.2011

ribcek Napisal:ima kdo kakšen predlog, katero stanovanjsko sosesko, da je kvalitetna gradnje (rabljena) pogledati, da ne bom zgubljal preveč energije, že malo voljo zgubljam, bolj okolica Lj.- Domžale z okolico, Trzin, tudi Kranj lahko, Litija (tu vem, da samo na Maistrovi 5),...
1 ss - do 80.000
lahko starejše do 60.000 potrebno renovacije
če ima kdo kakšen konkreten link naj prosim pošlje
hvala za sodelovanje

Za Kranj je tako območje Šorlijevo naselje, severni del Kranja.
Starejši(68-72), kvalitetno(glede na druge, podobne starosti) grajeni 4 nadstropni bloki, ne preveč stisnjeni, veliko zelenih površin, blizu šola, vrtec, ZDom,glavna postaja...do centra slabih 10min peš...precej mirna soseska
Pomanjkljivost je to da ni dvigal, za parkirat je tko tko(dokler se kdo ne spomni trave zradirat)...
V delu naselja so tudi 9nad. stolpnice, baje podobna gradnja. Tu pa dvigala so: )
Še bliže mestu je Valjavčeva, naj bi bila pa kvaliteta že slabša?
Je pa tole vse zelo odvisno od posameznika...
V glavnem, dober mesec nazaj je kolega kupil za 95K eur v Šorlijevem naselju 3 sobno(72m), v prvotnem stanju...oglaševano za 117K eur...Poceni al ne-ne vem...

Toliko v info...

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - ribcek - 6.11.2011

Duce Napisal:
ribcek Napisal:ima kdo kakšen predlog, katero stanovanjsko sosesko, da je kvalitetna gradnje (rabljena) pogledati, da ne bom zgubljal preveč energije, že malo voljo zgubljam, bolj okolica Lj.- Domžale z okolico, Trzin, tudi Kranj lahko, Litija (tu vem, da samo na Maistrovi 5),...
1 ss - do 80.000
lahko starejše do 60.000 potrebno renovacije
če ima kdo kakšen konkreten link naj prosim pošlje
hvala za sodelovanje

Za Kranj je tako območje Šorlijevo naselje, severni del Kranja.
Starejši(68-72), kvalitetno(glede na druge, podobne starosti) grajeni 4 nadstropni bloki, ne preveč stisnjeni, veliko zelenih površin, blizu šola, vrtec, ZDom,glavna postaja...do centra slabih 10min peš...precej mirna soseska
Pomanjkljivost je to da ni dvigal, za parkirat je tko tko(dokler se kdo ne spomni trave zradirat)...
V delu naselja so tudi 9nad. stolpnice, baje podobna gradnja. Tu pa dvigala so: )
Še bliže mestu je Valjavčeva, naj bi bila pa kvaliteta že slabša?
Je pa tole vse zelo odvisno od posameznika...
V glavnem, dober mesec nazaj je kolega kupil za 95K eur v Šorlijevem naselju 3 sobno(72m), v prvotnem stanju...oglaševano za 117K eur...Poceni al ne-ne vem...

Toliko v info...
duce, šel pogledat naselje, mi je všeč, tako kot si napisal je, in če bo priložnost bi kar tam vzel, tudi potrebno renovacije. Sem pa slišal, je ena gospa povedala, ki tam živi, skupni stroški upravnika so cca. 100 € od tega je ogrevanje 50€, kar mal preveč se mi zdi.

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - Duce - 8.11.2011

ribcek Napisal:duce, šel pogledat naselje, mi je všeč, tako kot si napisal je, in če bo priložnost bi kar tam vzel, tudi potrebno renovacije. Sem pa slišal, je ena gospa povedala, ki tam živi, skupni stroški upravnika so cca. 100 € od tega je ogrevanje 50€, kar mal preveč se mi zdi.

Ne vem kako je zdaj s temi novimi merilnimi napravami - drugače so vsi bloki priklopljeni na bližnjo toplarno(ob šoli); mislim, da so prej plačevali glede na kvadraturo...
Plina in s tem etažne, se mi zdi da ni...Položnice od prodajanega stanovanja pa vse povedo...
Lp

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - ribcek - 13.11.2011

torej, kot sem že omenil me zanima stanovanje v kranju - šorlijevo naselje, tole pa je stanovanje na lokaciji planina, sicer manj všečna lokacija ampka vseeno... [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")nepremicnineunichr("46")net/nepremicnineunichr("46")html?id_regije=3&nep=1&posr=1&detail=5552451&pic=1785332unichr("46")jpg[/url]

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - palica1 - 13.11.2011

Slaba lega bloka in pa stanovanja. Senčna stran, stanovanje se nahaja v samem kotu dveh blokov. Tako da ne priporočam.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=1&posr=1&detail=5553367&pic=1790291.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 790291.jpg</a><!-- m -->

Kaj pa to?

palica1 Napisal:http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=1&posr=1&detail=5553367&pic=1790291.jpg

Kaj pa to?
všečno, škoda, spet agencija...ampak grem pogledat
še to, zaradi renovacije precenijo in prodajajo za bistveno višjo ceno kot bi moralo biti, pa tudi opremljeno z novo opremo, maska pač...a kdo pozna gradnjo na tej ulici in pa koliko bi bila realna cena tega stanovanja

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - medo9 - 13.11.2011

Realna cena je tista, ki si jo pripravljen plačati :twisted:

Osebno sem mnenja, da več kot 1200 tole ni vredno.

medo9 Napisal:Realna cena je tista, ki si jo pripravljen plačati :twisted:

Osebno sem mnenja, da več kot 1200 tole ni vredno.
medo, iz pozicije, ko ne kupuješ je verjetno res ta cena, ki si jo navedel

Re: Dilema pri nakupu stanovanja - Duce - 13.11.2011

ribcek Napisal:
palica1 Napisal:http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3&nep=1&posr=1&detail=5553367&pic=1790291.jpg

Kaj pa to?
všečno, škoda, spet agencija...ampak grem pogledat
še to, zaradi renovacije precenijo in prodajajo za bistveno višjo ceno kot bi moralo biti, pa tudi opremljeno z novo opremo, maska pač...a kdo pozna gradnjo na tej ulici in pa koliko bi bila realna cena tega stanovanja

Tale je v ponudbi tudi kot zasebna prodaja? Pa očitno ceno spuščajo...Verjetno se ob današnji slabi prodaji da še precej zbiti ceno...

Lokacija je v bistvu Šorlijevo naselje (korak bliže mestu). Parkinga tudi tu ni ne vem koliko,
se mi zdi, da imajo stanovalci pred svojimi bloki rezervirana park. mesta - zdej, al je to na lastno roko, ne vem...Bloki so malce starejši od tistih v Šorlijevem in mislim, da imajo etažne centralne...

Zraven imaš še Kebetovo ulico in Valjavčevo - večinoma podobni bloki, etažne centralne, brez dvigal, rahlo pomanjkanje parkinga Smile...

Ob zdravstvenem domu je tudi še nekaj podobnih blokov, tam že 3 sobna stan. ponujajo okrog 80K eur (neobnovljena)...

To je približno isti šmorn, le za Šorlijevo naselje je moj oče pravil (bil poleg pri gradnji),
da je od vseh teh najbolj kvalitetna gradnja...

Lp

Citat:Tale je v ponudbi tudi kot zasebna prodaja? Pa očitno ceno spuščajo...Verjetno se ob današnji slabi prodaji da še precej zbiti ceno...

Lokacija je v bistvu Šorlijevo naselje (korak bliže mestu). Parkinga tudi tu ni ne vem koliko,
se mi zdi, da imajo stanovalci pred svojimi bloki rezervirana park. mesta - zdej, al je to na lastno roko, ne vem...Bloki so malce starejši od tistih v Šorlijevem in mislim, da imajo etažne centralne...

Zraven imaš še Kebetovo ulico in Valjavčevo - večinoma podobni bloki, etažne centralne, brez dvigal, rahlo pomanjkanje parkinga Smile...

Ob zdravstvenem domu je tudi še nekaj podobnih blokov, tam že 3 sobna stan. ponujajo okrog 80K eur (neobnovljena)...

To je približno isti šmorn, le za Šorlijevo naselje je moj oče pravil (bil poleg pri gradnji),
da je od vseh teh najbolj kvalitetna gradnja...

Lp
[/quote]duce, če boš dobil kakšen info za šorlijevo sporoči na ZS, he he, tko hitr pa ne gre...

Ženina babica živi v tej ulici.
Drugače pa nisem zasledil od kod si? Če imaš čas se odpravi sam pogledat kje je stanovanje, potrkaš in vprašaš.

palica1 Napisal:Ženina babica živi v tej ulici.
Drugače pa nisem zasledil od kod si? Če imaš čas se odpravi sam pogledat kje je stanovanje, potrkaš in vprašaš.
misliš na begunjski, ja to pa, šel bom pogledat

ja na begunjski