PodSvojoStreho.net
kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? (/showthread.php?tid=31779)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - dolsina - 6.6.2018

Pa da slišmo zdej @delavca

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - arbajter - 6.6.2018

Ajde:
Do danes ne vem niti za eno samo stikalo z tem problemom. Niti eno. Pa sem jih na tisoče na zid dal. Rad bi tole dobil osebno v roke.
Pa je doza zadaj za stikalom prazna ali je dratov in sponk toliko, da vse skupaj tišči v stikalo? Ena od možnosti. Druga: Odlomljen eden (ali več) zatičev, bodisi na stikalu, bodisi na nosilcu. Stikalo ven, pregledati vse "izrastke" če štrlijo kot je treba, enako na ležiščih nosilca. Če kaj ne štima - menjaj.
Moja izkušnja z njimi je edinole "klik" in gotovo. Brez nekih za=bancij.

Okrog oznake: Sem za=bal, 24-tke so nova serija nosilnih okvirjev z kovinsko sredico. Se moram opravičiti za ta spodrsljaj, pa se mi doma valjajo, evo pa nikoli pogledal, kaj na njem piše. So pa nekaj dražji od navadnih NM20, pa jih verjetno ravno zaradi tega nihče pretirano ne uporablja. Sorry.

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - XxRobertosxX - 7.6.2018

Glede vprašanja ki se navezuje v tej temi:
Elektro trgovina Kozinc v Boštanju je daleč najbolj ugodna trgovina, res daleč najbolj ugodna naokrog, sicer ni velika vendar se da dobiti tudi po naročilu prav vse, preklical vse velike kraje tudi ko sem rabil nov števec pri samem izvoru sem ga tukaj dobil najceneje, možakar je zelo fer, prijazen in pošten in se mu ne gre za neke ogromne dobičke pač pa da ima nekaj več strank in k njemu redno hodijo električarji. Splača se it malo dlje in dobiš veliko ceneje. Drugega nisem našel zato tale link: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pirs.si/Subject/Location/102553/prodajalna-na-drobno-kozinc-joze-sp">http://www.pirs.si/Subject/Location/102 ... nc-joze-sp</a><!-- m -->

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - arbajter - 7.6.2018

Pa (njegova)kakšna taka "ugodna" cena bi šla, tako samo za primerjavo, da potem ni tista: rekla - kazala?

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - XxRobertosxX - 7.6.2018

@arbajter če se navezuje name, potem povem da jaz sedaj skoz samo pri njem kupujem vse. Wink Vsake tolk časa grem tja če je kaj takega naročim in vzamem vse kar rabim.

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - arbajter - 7.6.2018

Seveda se navezuje. Ne daš ničesar oprijemljivega, po čemer bi bilo moč oceniti tvojo izjavo. Do takrat ne verjamem nič (pa pustimo sp ob strani in rabate, ki nam jih nudijo, v mislih imam cene, ki bi jih plačali navadni smrtniki, taki ki bi tudi prvič prestopili prag trgovine...). In tudi odločitev, kje nabavljaš je pač le tvoja. Imam v Ivančni eno trgovino, kjer so cene elektro materiala naravnost oderuške, pa katerikrat vseeno kaj tam kupim, ker je morda tisti šalter vseeno cenejši, kot bi bil ljubljanski (+60km).

Sem ti hotel le prišepniti, da so morda še cenejši dobavitelji. Če pa imaš prodajalca pred nosom, se taki nakupi za € dražjega stikala vseeno izplačajo, kot če greš iskat pet res cenejših stikal magari le 5 km dlje. Ker vzame čas in kak deciliter goriva. In tudi tvoj porabljen čas ima neko svojo ceno, čeprav tega nihče noče priznati. In ko to prišteješ k res najcenejšim stikalom, dobiš običajno dražja stikala. Je pa to moj pogled na nabavo.

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - XxRobertosxX - 8.6.2018

Res je jaz sicer nisem električar, ampak vseeno veliko kupujem pri njemu in nimam sp za električarja sploh. Tja pridem kot navadna stranka in rečem lahko samo, da se resnično splača nabavljati pri "TAKIH" ni nujno da ravno pri njem, če je še kje tako ugoden prodajalec, to je jasno da se ne boš vozil 50+ kilometrov, razen če kdaj delaš kje v bližini recimo. Sicer ne vem kje mu je računica ker oderuh pa res ni 100%. Namreč bolj prijaznega človeka skoraj ne najdeš, ravno zaradi tega bi ga rad pohvalil, včasih dobim še kaj za povrh, nedavno sem dobil celo 2 zvonca kar tako zastonj ker so mu dali en panel in jih je razdelil, potem pride stranka neka ženska in je iskala nekaj stvari tudi pokrovčke neke bele za doze, pa ji je kak pokrovček tudi kar šenkal recimo, mislim s takim človekom se da vse zmenit.
Sam sem recimo rabil en kabel in je rekel da ima doma v delavnici zagotovo nekaj in bo našel en debel kabel, ker sem res rabil malo debeljšega, mislim da je bil "32m2" kak 1m pač kaj računal, dal mi ga je zastonj, pa bi lahko računal.
Potem nedavno tega sem rabil tiste pokrovčke s katerimi se zakrije luknje v elektroomarici kjer ni varovalk, tako da sem zafilal v vseh 3 nadstropjih s temi, ki mi jih je dejansko podaril, sem pa takrat kupoval nekaj drugega za to sem pa le omenil on pa mi jih da?
Jaz mislim da je to res lepa gesta in vedno mi da ceno minimalno kolikor še lahko z minimalnim zaslužkom. Jaz tukaj sicer ne vidim neke računice vendar vem da ima brat še delavnico in je to bistveno ker dobavlja materijal tudi tja in ko kaj delajo gre veliko tudi v tujino mislim da tu tiči ta zajec in trgovina je le podpora temu, mimogrede pa pridobiva redne stranke itd itd...

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - pastir - 8.6.2018

@XxRobertosxX

Kozinc že dolga leta tako posluje. Če si večkrat v trgovini, potem hitro kaj najde za ''šenkat'', če kupiš za večjo cifro... tudi ne pozabi na dober popust.

@Arbaiter
Recimo da pri večjem nakupu prideš kakšnih 20% ceneje kot so cene pri veletrgovcih (Inpos, Mečkator tehnika, Merkur...). Mogoče še kaj več, ker sedaj bolj poredko pri njemu kupujem, zaradi menjave lokacije sem menjal tudi dobavitelje. Sem pa preden sem se preselil, veliko večino elektro materiala jemal pri njemu Smile

Pa da nebi kdo pomislil da mu delam reklamo. Deda poznam, dobro smo sodelovali, veliko denarja sem mu tja znosil, se je pa vedno potrudil za dobre cene, kumulativno je bilo vedno ceneje, da sem mu samo poslal spisek kaj želim, pa je on iskal mateiral, ne da sem sam skakal po trgovinah in zgubljal čas.
Verjetno se drugje najdejo še cenejše stvari, če imaš čas iz željo iskati po spletnih trgovinah. Fizičnim trgovinam je pa zelo konkurenčen.

Meni je najpomembneje da je imel večino zadev na zalogi, višek materiala ali napačen material sem vrnil brez težav (sicer redko koristil). Kumulativno pa, če sem vse pri njemu vzel, je bil najcenejši.

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - ef100179 - 8.6.2018

V Ljubljani?

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - XxRobertosxX - 8.6.2018

@pastir Točno tako, sicer pa vsaj eden ki lahko potrdi to kar pravim. Jaz sem zadovoljen in verjetno bom še nekaj časa. Kam si se pa preselil če ni skrivnost? No ne rabiš nam povedat točno zgolj tak me firbec matra glede razdalj Wink

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - arbajter - 8.6.2018

Omenjan način "poslovanja" ima marsikatera trgovina. Je pa lepo, da spoštujete tudi darilo v vrednosti nekaj centov (pokrovi za odprtine varovalk).

pastir
Spletne trgovine "tapravim" dobaviteljem (trgovcem) niti blizu ne pridejo z ceno. Toliko.

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - Nebomgabiksal - 11.6.2018

Odvisno...

TEM Čatež je firma, ki pač je kakršna je in prodajajo kjer pač prodajajo - na spletu sigurno ne.
Imaš pa tako na severu, kot na jugu zelo močno konkurenco (ki ga bo IMHO povozila).

Re: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - arbajter - 11.6.2018

Na spletu jim ni treba prodajat. So izvozno orientirani. Na domačem trgu prodajo manj kot petino svoje proizvodnje. In za njih delajo tudi Italijani. Kratkoročni plan predvideva izgradnjo še novih proizvodnih zmogljivosti (tovarne). Direktor B**** ni od muh.
Kako bo pa z imhotom, bo pa pokazal čas.

RE: kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež? - bogomir80 - 6.4.2020

Sam sem TEM stikala nabavil preko www.elektrotrgovina.si, dokaj ugodne cene in zelo hitra dostava.