PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 29.12.2016

Glej, meni je to jasno. Nekaterim ni bilo, zdaj so pa poniknili. Se pa to slisi kot izgovar in nic drugega. Valda, da je cena tista, ki najbolj odloca ali bos prodal ali ne, drugo je pa samo delovanje. Ce je zadovoljivo s ceno, ponavadi je to nagrajeno z nakupim/prodajo izdelka. Kar se pa svedov tice: ja, SE niso sli. Nisem preprican, da tudi oni ne bojo to naredili. Saj ves, zaradi denarja, cene. Tko da, brezveze. Pisal bom pa v temi, kjer hocem. Upam, da razumes...

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 29.12.2016

@poldee
Ne, a sem kje v tem threadu (ali kot OP) trdil, da je naboljše?
A obstaja samo totalno disanje al pa totalno malikovanje, p***a?! Nivo debate je res porazen.

Vstopal v te sedaj že imbecilne debate inverter vs. on/off ne bom.
Mimogrede tole je bila tema odprta za konkreten model on/off naprave TT in se je razširila na splošno temo o TT, sedaj Kronoterm. Ne vem zakaj bi bil še en thread poln te brezciljne debate o inverterjih vs. on/off. Jaz nimam nič ne proti eni, ne proti drugi tehnologiji per se.
Bom pripomnil le toliko - ampak to se tiče samega načina utemljevanja in NE pričkanja iverter vs. on/off: To dejstvo, da je ena firma posvojila neko tehnologijo čeprav jo je mogoče uradno zavračala, ne proizvede edinega logičnega rezultata, da je sedaj spoznala, da je to edino prav in bolje. To je lahko pragmatična odločitev glede na razne dejavnike v katere se namenoma ne mislim spuščat - spet - ker je tema za to napačna in ker me, po pravici povedano, rahlo boli k***c za ta špetir.

Kdo je koga prepričeval, da hardver ni važen?

Tudi prvič slišim, da bi bil TT-jev hardver kdaj vprašljiv. Vprašljiv je bil kvečjemu softver, povzeto po raznih ljudeh, ki se tu na kaj spoznajo. In glede na vse kar je bilo v tej temi napisano iz raznih virov (ne vem če ste se potrudili prebrati vsa precej detajlna opažanja navedena v tej temi) gre pri protokolih odtaljevanja pri TT za praktično enake principe delovanja, po navedkih nekaterih, s foruma, ki imajo uvid v različne naprave, pa TT-jevi protokoli niso dovolj "popeglani" v primerjavi z najboljšimi krmilji na trgu. Toliko vam šenkam s tem povzetkom, če vas pa zanima kaj več kot flakanje se boste pa o stvreh sami pozanimali ali pa pač ostanite zakopani v svojem jarku.

Madhatter: potem pa me ne upostevaj in bo. Oprosti, ce sem tvoj post ocitno narobe razumel (provokativno). Ni to prva, ne zadnja tema, ki je zabluzila. Se strinjam glede nivoja debate je res kot pravis. Dosti je dobrih, koristnih postov, se vec pa butastih, zaljivih, nemalo tudi takih s prikritim podjebavanjem (zal precej butastim). Sam se naceloma zaradi tega ne sekiram prevec, ker to je forum in tudi nimam problema odgovoriti na kak tak 'post'.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 29.12.2016

Poldee Napisal:Madhatter: potem pa me ne upostevaj in bo. Oprosti, ce sem tvoj post ocitno narobe razumel. Ni to prva, ne zadnja tema, ki je zabluzila. Se strinjam glede nivoja debate je res kot pravis. Dosti je dobrih, koristnih postov, se vec pa butastih, zaljivih, nemalo tudi takih s prikritim podjebavanjem (zal precej butastim). Sam se naceloma zaradi tega ne sekiram prevec, ker to je forum in tudi nimam problema odgovoriti na kak tak 'post'.

Vem, skoda mi je pa vseeno. Forum je res postal nepregleden s slamo, bil je pa še kar koristen, ko sem ga sam rabil.
Super bi bilo če bi se moderiral.

Ne vem ce, kmalu bi sel v franze... ljudje pa drugam. Ostali bi samo nezanimivi 'neoporecnezi' in to je to :-) Dostikrat videno... ne vem, moje mnenje.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 30.12.2016

Poldee Napisal:Ne vem ce, kmalu bi sel v franze... ljudje pa drugam. Ostali bi samo nezanimivi 'neoporecnezi' in to je to :-) Dostikrat videno... ne vem, moje mnenje.

Mislim, da ne. So tudi na forumu pravi threadi za debato, konkretne teme pa je fajn, da ostajajo čim čistejše.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - DELPHI - 30.12.2016

Se strinjam, da je škoda, da se zapaca ta tema. Dolgo ze nisi nic napisal o svoji TT. Kaj novega ali vse po starem?

DELPHI Napisal:Se strinjam, da je škoda, da se zapaca ta tema. Dolgo ze nisi nic napisal o svoji TT. Kaj novega ali vse po starem?

Vse po starem. Dela. Napak po tisti v prvi zimi delovanja ni bilo več. Defroste sem nehal spremljat, opazil sem le, da sta delovanje in defrost glasnejša od običajnega, ko je ponoči (ali čez dan) nižje od -5 in vlažno. Zadnjič je bil ponoči precejšen mraz in suh prepih pa je brnela precej tiho. Ostal sem na svojih nastavitvah, ne tistih, ki jih je nastavil tehnik po napaki.
Mislim, da so redkejša odtaljevanja potem, ko sem po prvi sezoni doizoliral podstrešje/strop s 30cm volne. Ampak ne bom odžagal roke zato.
En čas sem fantaziral, da bi si dal krmilje upgrejdat na oblak, pa se mi ne da nekako. Če bi s tem oblačnim appom lahko krmilil tudi heliosov rekuperator, ki sem ga fliknil not ob prenovi stropa, bi bila odločitev lažja.

Strošek ogrevanja nizek, bil je nizek glede na nafto že prvo sezono, s home improvementom pa je še nižji.
Enkrat se lahko sestavim in dam screenshote iz appa kamor bEležim porabo gospodinjstva.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - JaBK - 30.12.2016

koliko imaš starega Heliosa? od 2014 itak pridejo z "oblakom" - pač spletnim in mrežnim upravljanjem. jaz sicer neke povezave ne vidim, ker je dokaj vseeno ali se moraš logirati na eno ali na dve strani. tik tak je to, se ne zamudiš ne vem kako. je pa seveda BV dajati za neki upgrejd, če zadeve že sedaj ne rabiš.

JaBK Napisal:koliko imaš starega Heliosa? od 2014 itak pridejo z "oblakom" - pač spletnim in mrežnim upravljanjem. jaz sicer neke povezave ne vidim, ker je dokaj vseeno ali se moraš logirati na eno ali na dve strani. tik tak je to, se ne zamudiš ne vem kako. je pa seveda BV dajati za neki upgrejd, če zadeve že sedaj ne rabiš.

Moram pogledat letnico (na pamet bi rekel da sem to dajal 2014), takrat v glavnem ni bilo še tega. A lahko zamenjam/dodam krmilniku web access?

Ma ne vem, drugače. To je zgleda malo stvar mojega OCD - a veš da je vse pošlihtano pod eno streho. Čim več upravljanja centraliziranega ... itd.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - JaBK - 30.12.2016

Jaz vem, da so do takrat prihajali z upravljalnikom za na steno in sem nalašč čakala. na sejmu marca so ga enega imeli, kmalu zatem je šel v prodajo. imamo enega prvih sploh. po tem so serijsko prihajali z web dostopom, tisti upravljalnik si pa lahko dokupil. ne vem pa, če se da to za nazaj kaj zamenjati in koliko bi stalo. najbolje bi bilo vprašati Agregat.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - DELPHI - 30.12.2016

Lepo se bere. Po osnovnem spoznavanju in nastavitvah ti zdaj brez problemov dela ze 6 leto.
Fajn.

DELPHI Napisal:Lepo se bere. Po osnovnem spoznavanju in nastavitvah ti zdaj brez problemov dela ze 6 leto.
Fajn.

Ja tako je.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 30.12.2016

Lepo, torej hardver stima v nulo Smile

Poldee Napisal:Lepo, torej hardver stima v nulo Smile

Izgleda že tako.
Kar prelagam stalno in zaenkrat še ni problem je to, da bom enkrat moral malo spucat odtočno cev kondenza na kolenu v kurilnici. Postavljeno imam napravo namreč na terasi nad kurilnico in odtok speljan v hišni odtok v kurilnici. Polprozorna gibka cev ki naredi ovinek kmalu pod stropom kurilnice kaže nabiranje sedimenta. Ta je verjetno posledica saj in prahu iz zraka, ki jih kondezat odplavi iz rež v odtok ob odtaljevanju.