PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - alanford - 21.12.2016

sassapo Napisal:Ima pa lep oblak Big Grin

Z oblaki ni nič narobe. Na njih imaš lahko tudi gradove.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sassapo - 21.12.2016

Big Grin Big Grin

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sassapo - 21.12.2016

cheba Napisal:
sassapo Napisal:Tudi vrhunski Siemens Albatros RVS61 omogoča ročno poseganje v vse mogoče parametre. Samo za defrost jih je preko 30. Lahko pa vse prepustiš avtomatiki in imaš navadno klimo :lol:

Sem šel pogledat to čudo in res deluje kot ena navadna klima. Parametri določajo delovanje avtomatike. Isto imaš nastavljiv čas pri katerem naprava ne sme it v defrost (Duration defrost lock) in čas po katerem naprava mora it v defrost(Time up to forced defrost). To drugo se zgodi, če je temperatura pod Defrost release below OT (5-20). Pomeni, da albatros tudi napravo lahko pošlje v defrost, če ni potrebe. Ne vem zakaj imajo te varovalke, če slučajno vsi senzorji crknejo, al kaj?

Če koga zanima:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")oilonunichr("46")com/uploadedFiles/OilonHome/Materials/Siemens_controller_E_series_manual_EN_2014-07-30unichr("46")pdf[/url]

Vse TČ iz malce višjih razredov omogočajo te nastavitve, saj lahko le tako optimiraš delovanje glede na lokacijo, hišo in ogrevalni sistem

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 21.12.2016

Citat:Z oblaki ni nič narobe. Na njih imaš lahko tudi gradove.
Ali ti prek oblaka (kdor ima) rešijo ''problem''...

Citat:Jaz sem od Kronovcev izvedel, da je nekje v meniju nastavitev za minimalni čas v katerem se mora izvesti defrost (verjetno glede na temperaturo uparjalnika). Ta čas se da koregirat. Oni to neki individualno nastavljajo, baje da glede na lokacijo
Odvisno kako vešč je mojster teh nastavitev, ali pa vsaj pove, da se to da ob opazovanju TČ nastaviti glede na potrebe.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 21.12.2016

Preko oblaka se kronotermovi direktno povežejo in nastavijo... pred klicem v servisni službi sem želel preveriti kakšne so vaše izkušnje glede števila vklopov in defrostov

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 21.12.2016

Oblak uporabljam kakšen teden. Mi je v redu. Bom iz 24/7 preklopil nazaj na urnike. Bom videl kako bo... kasneje poprosim kronoterm za oceno delovanja.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 22.12.2016

pogoji so trenutno po celi sloveniji podobni -prej ali slej pride do tega, da ima stranka najtežje pogoje

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 22.12.2016

Glede na opis
Citat: Da bi kdaj videl kakšen led, srež v TČ - v 2 letih še ne .... Trenutno kakšna zmrznjena kapljica če dobro pogledam. Tc miruje.
ne bi rekel, da se je znašla v teh pogojih... Prej, da ni optimalno nastavljena.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 22.12.2016

Prej ali slej vsaka TČ v Sloveniji pride do razmer, ko je stalna ZT okoli nule in stalna Rh >95%.
Nekatere so v takih razmerah lahko po 20 dni skupaj, druge pa samo dan ali dva.
Ne glede na to, kako dolgo take razmere trajajo, bi se TČ morala znati prilagoditi razmeram
ter ponovno pre-prilagoditi, ko se razmere izboljšajo.
NastavitevTČ s strani firminih 'strokovnjakov' na lokalne vremenske razmere pa je povsem mimo :oops:
-ker se te spreminjajo.
Taka filozofija žal marsikoga odvrača od lokalnega proizvajalca.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 22.12.2016

Migaj spomni se minut, ki jih je imel kdo za Daikin - odtaljevanje (ko ste iskali svoje optimizacije) , pa ni bilo problematično....kar hočete eni prikazat v tej ali drugih temah za TT.
Citat:NastavitevTČ s strani firminih 'strokovnjakov' na lokalne vremenske razmere pa je povsem mimo
-ker se te spreminjajo.
Prirejaš... kot ti kdaj pride prav....
Prilagodilo naj bi se jo tudi zahtevnosti-porabe objekta, ko je obojemu zadoščeno, sama glede na zunanje pogoje prilagaja (spreminja, če ti je ljubše) čas med talitvami- (uporabniška izkušnja TT bohinc).

Vesele, zdrave prihajajoče praznike

p.s. namenoma sem citiral
Citat:Povzemi:
Da bi kdaj videl kakšen led, srež v TČ - v 2 letih še ne
Kaj to pomeni? Da bi lahko komot talila redkeje.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 23.12.2016

Ti pa res vse veš :roll:
Ko bom naslednjič iskal svoja očala, mi boš povedal, kje sem jih pustil -itak že veš.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 23.12.2016

Nobenih nastavitev odtaljevana nismo nikoli nastavljali -ker se to ne dela.
Pri meni ni grelcev, aklimatovi radiatoji vsebujejo zelo malo vode, plinska povezava pa tudi ni idealno položena (ne gre po najkrajši poti). Prvo leto novembra sem opazil (pre)dolge defroste. Izkazalo se je, da sem ogreval z relativno prenizko T ogrevalne vode oz. je bil dT ogrevalne vode previsok. Sassapo mi je sicer na tem forumu že pred nabavo TČ predlagal na povratek zaporedno vezan 60 l zalogovnik, pa ga niti slučajno nisem hotel. Danes razumem njegov predlog, takrat nisem bil podučen v razloge zanj. Poleg vsega sem v instalacijski knjigi prečital, da je v sistemu potrebno imeti minimalno 20l vode. V praksi bi mojih recimo 40 l volumna cevi in radiatorjev gotovo moralo zadostnovati, če bi tudi plinsko povezavo potegnili po najkrajši poti in jo maximalno izolirali ter ustrezno zaščitili. Danes bi do konca vztrajal pri taki izvedbi, takrat pa sem se prehitro pustil prepričati v strokovne zmote, da to ni pomembno. Plinsko povezavo imam npr. potegnjeno v jašku pod TČ, itd, itd...
Pa vse to pisanje nikakor ne pomeni, da me TČ kljub vsemu ne greje poceni in dobro.
Menim, da sem se v teh petih letih nekaj naučil in izkušnje delim z vami, pri tem poizkušam vsako trditev obrazložiti in argumentirati. Sem pa opazil, da so se tudi inštalaterji 'poboljšali'.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sašo65 - 23.12.2016

zdravapamet Napisal:Čas klima TČ gre počasi v franže. Vračamo se v obdobje kvalitetnih naprav. Sam že čutim boljšo klimo med ljudmi. Nisem edini.
:lol: :lol: :lol: ga "žingaš" a :?: :mrgreen: Veseli december se te očitno dobro prijel.... Big Grin Daj povej na čem si: kuhanček, žganje....celo kaj hujšega bi rekel, glede na izjavo :lol:

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bvs - 23.12.2016

zdravapamet Napisal:Čas klima TČ gre počasi v franže. Vračamo se v obdobje kvalitetnih naprav. Sam že čutim boljšo klimo med ljudmi. Nisem edini.

Naša "taprava" ON/OFF mašina bi v teh pogojih brez grelcev kapitulirala. V defrostu na 45-60 minut, 1/3 energije porabi za defrost, pomagajo grelci + kamin. S kaminom je stanje seveda boljše. Take zime še nisem preživel v hiši, kjer je montiana TČ in zdaj vidim, da pri določeni temperaturi, megli oz. vlagi TČ brez grelcev odpove.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 23.12.2016

Nasa 'klima TC' pa brez grelcev, edina ogrevalna naprava, pa kljub temu v hisi bp (22+ nonstop). Pa vesel bozic vsem! :-)