![]() |
|
Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna izolacija, TC in Eloblock (/showthread.php?tid=71285) |
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - bozgom - 20.1.2018 Popson31 Napisal:Pa kaj je s tabo? A zares ne rezumeš nič od napisanega? Kje jaz govorim o kakšni porabi? Edina stvar katero sem naredi, je bila da sem tvojih 200€ delil s 3. To pa danes znajo že otroci v vrtcu, kateri za TČ še niti slišali niso?bozgom Napisal:Sem kdaj trdil, da se ogrevam s TČ? Zakaj odgovarjam z vprašanji? Ker mogoče ni mogoče odgovoriti na zastavljeno vprašanje brez dodatnih pojasnil. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 pentax Napisal:Z 2kwh porabe imaš pri elobloku DV 25C. Koliko ta DV komu zadostuje za kakšno bivalno temp. pri kakšni temperaturi zunaj vsak zase ve. Na tak način sem sam ogreval, ko je bila potreba višja sem nastavil višjo omejitev itn. Imel sem 12kw eloblok. Pri polni obremenitvi je lučka na zunanjem števcu skoraj gorela, brez utripanja :mrgreen: . Evo iz prve roke, me res zanima ce bo kdo napisal da zavajas.. torej z DV 28 kar v talno spuscajo tudi uporabniki TC bi morala biti temp v prostoru 21 stopinj plus zunanji in notranji pribitki sigurno 22, v spicah pa kamin. Na polno moc bo delal verjetno samo na zacetku dokler se ves ta beton zagreje potem samo dogreva, imam prav? Kaksno pa si imel porabo, vsaj priblizen strosek stroma na mesec? Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - csamo001 - 20.1.2018 Popson31 Napisal:DELPHI Napisal:5kW monoblok za 2.800€+DDV, ki drži nazivno moč do -15°C in ima vrhunski COP po celotnem T razponu. Ključno vprašanje je seveda, koliko 6kW in koliko 8kW mašini data od sebe pri -13, ko ti potrebuješ 3,5kW. Sicer je tudi to relativno, ker če bi bilo recimo 2 tedna v letu cel čas -13 in bi v tem času delovali izključno elektro grelci, je to pri povprečni tarifi 10 c/kWh okoli 100 EUR. Pa vemo kakšna je verjetnost, da je v Mariboru 336 ur letno temperatura -13 ... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 bozgom Napisal:Sem kdaj trdil, da se ogrevam s TČ? Se da priti...ampak pod dolocenim pogojem, torej je to?? Ja nevem v cigavem imenu pa potem govoris o mesecni porabi celo o zneskih..lahko da iz lastnih izkusenj lahko na pamet..zato te pa sprasujem kaksna je tvoja poraba in ti mi odgovarjas nazaj z vprasanjem. Ponavadi odgaovarjajo z vprasanjem tisti ki nimajo odgovora oz se odgovoru izmikajo..[/quote] Pa kaj je s tabo? A zares ne rezumeš nič od napisanega? Kje jaz govorim o kakšni porabi? Edina stvar katero sem naredi, je bila da sem tvojih 200€ delil s 3. To pa danes znajo že otroci v vrtcu, kateri za TČ še niti slišali niso? Zakaj odgovarjam z vprašanji? Ker mogoče ni mogoče odgovoriti na zastavljeno vprašanje brez dodatnih pojasnil.[/quote] Kaj je s tabo ce sem ti citiral parkrat kaj si napisal.. napisal si zakaj uporabniki TC ne ogrevajo po sistemu samo v casu NT ampak vsi 24/7 in da ce bi ogrevali samo v casu NT bi bila poraba 50..70€. Iz tega se bere da imajo z ogrevanjem 24/7 vecjo porabo kot 50...70 kot da ce bi ogrevali samo v casu NT Ce pa si ti mislil drugace kot si napisal pa je stabo nekaj narobe. Pojasnil pa nisi nic ampak si odgoovril z drugim vprasanjem tako meni kot csamoo-tu Vsevednez
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 Bozgom 200 delit s tri mislim da niti ti neznas na pamet kaj sele otroci v vrtcu Ce pa znas pa svaka cast potem takem nisi samo vseved ampak tudi matematik
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - DELPHI - 20.1.2018 Energetsko sanirana hiša s 140m2 in porabo 1.000l kurilca na 5kW Geishi. [url]httpunichr("58")//aquareaunichr("46")smallsolutionsunichr("46")de/indexunichr("46")php?title=Anlage_PVmitWP[/url] Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - pentax - 20.1.2018 2kw x 24h x 31 dni= To zadostuje za dneve ko dv25 zadostuje . Ko je spredaj št. 4kw je vrednost iza enačaja dvojna. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 pentax Napisal:2kw x 24h x 31 dni= To mi je jasno ampak verjetno nisi 24h ogreval..ali pac? No tudi ce bi poraba spet ni astronomska ce racunamo da je vec kot polovico tega casa v NT, se pravi na pamet cca 120€ za ogrevanje. Ampak pec laufa 24h na dan, ce se cez dan samo za par ur izklopi se poraba sorazmerno zmanjsa.. je pa res da vcasih dela tudi na vec kot 2kw tako da 120€ na mesec bo kar ok podatek.. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - pentax - 20.1.2018 Ja 24 ur dnevno je delala. Dva meseca je bilo za ogrevanje ~200€ takrat, ostalo pa nekaj manj Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 pentax Napisal:Ja 24 ur dnevno je delala. Dva meseca je bilo za ogrevanje ~200€ takrat, ostalo pa nekaj manj Zdaj imas pa TC? Verjetno so pogoji isti kot takrat ko si ogreval z eloblockom ali si kaj spremenil? Poraba s TC pa se je zmanjsala za koliko napram Elblocku? Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - DELPHI - 20.1.2018 Cene elektrike so šle od takrat še navzdol, Čojkotu so se pa izračuni in poraba pokrili. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=35&t=34395[/url] Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 Homer Napisal:@Popson31 Cojko ima 8cm estriha, poglej en post pred mano kjer imas povezavo do njegovih izracnov, kjer sta MB in KP po stevilu ur izenacena.. Je pa to bilo leta 2010 ne verjamem pa da se je kaj dosti spremenilo razen cene elktrike
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - csamo001 - 20.1.2018 Čojkota sem kontaktiral konec 2016 glede tiskanega betona na ZS, pa se je odzval. Tak da, če ma kdo željo, bi se ga verjetno dalo dobit za kak komentar porab v zadnjih letih. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - pentax - 20.1.2018 Popson31 Napisal:Ja, zdaj je TČ, poraba je 3-4x nižja. Izračunan COP je skoz krepko čez 3.5, bivalno temepraturo imamo zdaj vsaj za 1C višjo za tak izplen. Čeprav podatki iz TČ glede oddane energije naj ne bi bili relevantni, po moji izkušnji napram elobloku na nespremenjenem objektu kažejo da tisti podatek za izračun COPa ne lažejo veliko, če sploh. Teh podatkov si ne zmišljujem tko da mi tud ravno visi kaj si kdo misli, ker konec meseca sam plačam iz svojega žepa račune.pentax Napisal:Ja 24 ur dnevno je delala. Dva meseca je bilo za ogrevanje ~200€ takrat, ostalo pa nekaj manj Tebe kvečjem stane cca 100-200€ izgube na vrednosti elobloka če poskusiš sezono pregurati ne njem. V zakup vzameš porabo sezone 600-800€ z eloblokom na tem tvojem fejst izoliranem objektu in je. Vse ostalo je ugibanje kaj in kako. Tudi sam imam kamin, tisto leto sem ga uporabljal za dogrevanje, zdaj je za backup in romantiko, drv nimam (3 polena so zaloga od novembra) :mrgreen: Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 20.1.2018 quote="Popson31"] pentax Napisal:Ja 24 ur dnevno je delala. Dva meseca je bilo za ogrevanje ~200€ takrat, ostalo pa nekaj manj Zdaj imas pa TC? Verjetno so pogoji isti kot takrat ko si ogreval z eloblockom ali si kaj spremenil? Poraba s TC pa se je zmanjsala za koliko napram Elblocku?[/quote] Ja, zdaj je TČ, poraba je 3-4x nižja. Izračunan COP je skoz krepko čez 3.5, bivalno temepraturo imamo zdaj vsaj za 1C višjo za tak izplen. Čeprav podatki iz TČ glede oddane energije naj ne bi bili relevantni, po moji izkušnji napram elobloku na nespremenjenem objektu kažejo da tisti podatek za izračun COPa ne lažejo veliko, če sploh. Teh podatkov si ne zmišljujem tko da mi tud ravno visi kaj si kdo misli, ker konec meseca sam plačam iz svojega žepa račune. Tebe kvečjem stane cca 100-200€ izgube na vrednosti elobloka če poskusiš sezono pregurati ne njem. V zakup vzameš porabo sezone 600-800€ z eloblokom na tem tvojem fejst izoliranem objektu in je. Vse ostalo je ugibanje kaj in kako. Tudi sam imam kamin, tisto leto sem ga uporabljal za dogrevanje, zdaj je za backup in romantiko, drv nimam (3 polena so zaloga od novembra) :mrgreen:[/quote] Ce montiram eloblock bo tud ostal za vselej, ker bom dal na streho soncno elektrarno ce ne ze letos pa drugo leto ziher kar se mi defonitvino bolj splaca kot menjavat eloblock za TC.. SE pa bo tudi pokrivala vse potrebe hise po elektriki.. Kaj se pa razlike prej pa zdaj tice pa sam najboljse ves kolko si placeval prej in kolko zdaj. Niti se ne oziraj kaj mislijo in govorijo drugi sem ze na zacetku napisal da je na forumu 80% uporabnikov ki zagovarjajo TC vse drugo je za nekatere mimo.. Tudi par osebkov mi je smesnih z njihovimi izjavami ki jih ponavljajo v vec postih “prepricanega prepricevat nima smisla” ker ce nekdo da argument proti TC je za njihove pojme takoj preprican.. Hvala ti za vse info
|