![]() |
|
Nov gradbeni zakon - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Nov gradbeni zakon (/showthread.php?tid=70543) |
Re: Nov gradbeni zakon - CimaBella - 25.3.2018 @KeCko: najlepša hvala za odgovor. Kot kredibilen vir si res zaslužiš pir :wink: Re: Nov gradbeni zakon - KeCko - 25.3.2018 novitu Napisal:Za pravnike - ali ima to, da smo zgolj v operativni vladi, in da baje manjka cela vrsta podzakonskih aktov kakršno koli implikacijo na izvajanje zakona v smislu preložitve? Nisem pravnik ampak ne. Zakon je sprejet podzakonske akte pripravljajo strokovne službe. Če se ne motim sodi to med tekoče posle in jih potrdi predsednik vlade brez težav. Re: Nov gradbeni zakon - novitu - 25.3.2018 Saj v bistvu me je to zanimalo ali je sprejem podaktov del tekočih poslov ali ne? Če da, potem tukaj ni dileme. Re: Nov gradbeni zakon - KeCko - 25.3.2018 Sem skorajda 100%. Spomnim se sprejemanja sedanje uredbe o razvrščanju objektov, mislim da ravno v odhodu ene izmed vlad ter spreminjanja uredbe na vsake dva tedna. Re: Nov gradbeni zakon - Malizelenec - 3.4.2018 Pozdravljeni, V novem GZ bodo dovoljena manjša odstopanja od gradbenega dovoljenja in me zanima ali lahko to uporabim za moj primer. Na razpolago imam parcelo v velikosti 1.800m2 in od katerih je cca 1/3 kmetijskega zemljišča. Glede na lego parcele in cesto želim imeti dovoz po delu kmetijskega zemljišča. V 2014 sem podal vlogo za spremembo le tega in postopek še žal traja. Pred kratkim pa mi je bilo na občini obrazloženo, da bo po novem GZ dovoljena manjša odstopanja in da bi lahko uredil gradbeno dokumentacijo po novem GZ (še preden spremenijo namembnost zemljišča, nekje v 2019). V primeru, da ima kdo izkušnje s podobnim primerom bi prosil za nasvet. lp, mz Re: Nov gradbeni zakon - perox - 22.4.2018 Pozdravljeni! Glede na napisano opažam, da je še veliko stvari nejasnih,.... sploh glede podzakonskih aktov. Sam pa sem pred dilemo ali naj vložimo PGD pred 01.06.2018 oziroma ali naj s tem počakamo. Z gradnjo se nam ne mudi. Mi pa je arhitekt neformalno svetoval, da se zadeva vloži še pred 01.06.2018. Vaše mnenje ? Re: Nov gradbeni zakon - darkside - 22.4.2018 če boš tam lahko gradil in če se ne mudi potem je vseeno. meni se mudi in vloga mora biti vsaj osnovno noter dana pred 1.6.2018 (kjer bi rad gradil, po tem datumu še tam ne morem) Re: Nov gradbeni zakon - Fery - 23.4.2018 nick101 Napisal:V SFRJ so temu rekli: "sedam filozofira, jedan radi".Tudi če bi prav napisal, ne bi bilo nič narobe. Čisto v skladu z ostalimi zapisi. Skoraj prav. Re: Nov gradbeni zakon - šmajser - 24.4.2018 KeCko Napisal:novitu Napisal:Za pravnike - ali ima to, da smo zgolj v operativni vladi, in da baje manjka cela vrsta podzakonskih aktov kakršno koli implikacijo na izvajanje zakona v smislu preložitve? Tako je. To sodi v okvir tekočih poslov in predpisi morajo biti izdani. Je pa res, da je rok v zakonu instrukcijski. Re: Nov gradbeni zakon - doli - 8.5.2018 Kako se bo štelo glede uporabnega dovoljenja po novem za nas, ki smo gradbeno dovoljenje dobili po starem, a zidava še ni čisto končana. Bomo morali pridobiti uporabno dovoljenje po novem? Gre za enostanovanjsko hišo brez posebnosti. Kakšen je postopek, katere dokumente potrebujem in kdaj se že da (koliko mora biti narejeno) pridobiti potrdilo, da ima stavba uporabno dovoljenje, še po starem zakonu? Re: Nov gradbeni zakon - mirator - 8.5.2018 Uporabno dovoljenje se pridobi na osnovi ugotovitve, da je gradnja skladna z veljavnim gradbenim dovoljenjem. Mislim, da je definiran samo rok začetka gradnje, dokončanje pa ne. Re: Nov gradbeni zakon - Dioniz - 8.5.2018 Kakšne so posledice če nekdo nima uporabnega dovoljenja? Ali ga more imeti ali je lahko brez? Re: Nov gradbeni zakon - Taav - 9.5.2018 Za enostanovanjske objekte, grajene na podlagi GD izdanega v času veljavnosti ZGO (2003-2018) ne potrebuješ uporabnega dovoljenja. Objekti, grajeni po novem GZ ga bodo pač morali imeti (poenostavljeno UD). @doli: vpis stavbe v kataster stvab + hišna številka. To pa se da, ko stojijo stene in streha ter je hiša zaprta. Re: Nov gradbeni zakon - perox - 17.5.2018 A je že kdo prebral podzakonske akte novega gradbenega zakona ? Re: Nov gradbeni zakon - drozmarin - 17.5.2018 Kje so podzakonski akti sploh dostopni, da si jih raztolmačimo. Če so sploh že dostopni? |