![]() |
|
TČ zrak/voda + olje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ zrak/voda + olje (/showthread.php?tid=64545) |
Re: TČ zrak/voda + olje - xavi - 24.2.2016 Mi imamo to rešeno z el. grelci, ki so že v sami črpalki. Kotel za KO imam v kleti za okras oz. mi je v napoto. Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 24.2.2016 hmm.. mal sem se zanimal glede elek.priključka ,sedaj imamo 3x25A varovalke 10kw max 17kw Če mi povečajo za 50kw in 3x80A oh hoo ... me je kr glava zabolela in še vlogo oddat če sploh gre tako moč na ta kabel 70 priključit ????? Re: TČ zrak/voda + olje - Gasper123 - 24.2.2016 A to imaš ločen priključek samo za kurilnico (in skupno razsvetljavo). Ne potrebuješ 3x80A. 3x25A bo dovolj nekje za +30kW toplotne moči, to pač pomeni bivalenco že pri rahlem minusu. Inverterjem se da moč omejiti glede na priključek, tako lahko še vedno daš močnejšo TČ, ki ne bo imela problemov z defrosti pri okrog 0° in bo predla na minimumu, za hujše potrebe se boč vklopila peč. Re: TČ zrak/voda + olje - xavi - 24.2.2016 Bivalenco imaš z oljem. Nisem dopisal, da je elektrika za manjše moči. Drugače pa montirajte voda-voda.Črpalka je cenejša, subvencija večja, vrtine fi 125 so dovolj. Prihranek pri ogrevanju bo večji kot obrok kredita. Re: TČ zrak/voda + olje - alanford - 24.2.2016 Ta kronoterm pri A2/W35 ima toplotno moč 63kW in odjemno električno moč (samo) 17kW, kar potegne cca 3x25A. Torej je 3x25A na meji uporabe. Re: TČ zrak/voda + olje - Energetik81 - 24.2.2016 S 3x35A bi verjetno lepo šlo, če ni pomožnih grelcev, bivalenca bo itak na olje. Verjetno ta kronoterm ima softstart? Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 24.2.2016 Ste me kr potolažli , prehitevam z stvarmi ker hočem da je vse po ps... da bo ugodno ,1000%no , in 25let mir z ogevanjem Re: TČ zrak/voda + olje - Migaj - 24.2.2016 Pri -15°C bi imela ta 70kW (63 pri A2 W35) Kronoterm TČ glede na objavljeno krivuljo še cca 40kW moči, kar bi moralo zadostovati, pod pogojem, da so v stanovanjih non/stop topli radiatorji -kar pa bo težko zagotoviti. Priključek 3X25 A bi v tem primeru zadostoval za maksimalni odjem te TČ -vendar brez grelcev, katere pa bi rabil v hudem mrazu, ali pa če bi se pri npr -10°C preklopilo na olje -točno kdaj bi se nastavilo izkustveno. Re: TČ zrak/voda + olje - Energetik81 - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono. Kaj je dodatni vir ni važno. Lahko so to drva, olje, plin, premog, peleti, daljinsko ogrevanje,.........Uf tole boš moral pa kar precej podkrepiti z dokazi, sploh za tiste, ki nimajo dodatnega vira pa se vseeno že leta grejejo cele zime. Moja daje pri A-15W35 od sebe 6kW. Bajta takrat rabi cca. 3,5 kW. Zakaj naj bi točno potem potreboval dodatni vir? Ja, tudi v pravi zimi (se strinjam da to zadnja leta ni) ni praktično nikoli povprečne dnevne temperature -15°. Če je čez noč nekaj ur -15° to nič ne pomeni zaradi akumulacije bajte. Da bi bila pa dnevna povprečna -15° bi bilo presneto mrzlo, še na Kredarici se to redko pojavi. Pa tudi če bi bilo, bi glede na podatke moja TČ to brez problema spravila skupaj. Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 25.2.2016 Zato se praviloma na večjih objektih vgradi kaskadno zadevo, ki enostavno premosti morebitni izpad kakega kompresorja. Prednost tek sistemov je veliko. Manjši zagonski tokovi, enostavnejše lovljene dejanske porabe, mirnejše delovanje..... Da pa bi se v Sloveniji ne dalo napravit sistema brez dodatnega vira je pa bosa! Re: TČ zrak/voda + olje - Poldee - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:Še nekaj podatkov o TČ KRONOTERM WPL-70-K1 HTT. Ne, to res niso heci, samo kaj naj naredim drugega, kot da se ti lepo nasmejem ![]() Kar pises mogoce velja za Kronotem, za vse zagotovo ne in te prosim, da se vzdrzis taksnih komentarjev oz. s taktike zastrasevanja / samohvale, prestopis na drug nivo, to je forum, ne Top-shop. Da se argumentiram zakaj se ne strinjam s tvojo trditvijo: trenutno se ze drugo zimo ogrevamo (radiatorsko, talnega nikjer) izkljucno s toplotno črpalko Fujitsu Waterstage 11.2 HP. Zate in vecino ostalih tukaj je to klima, zame super zadeva, predvsem pa edino ogrevalno telo, ki nas greje zadnji dve zimi. V hisi nimam dimnika, torej karkoli na drva odpade. Ravno tako nimam elektricnih, IR in podobnih radiatorjev (bognedaj). Edino kar nas teoreticno lahko se ogreva je v tastovi hisi napeljan mestni plin, s katerim se sedaj ogrevajo samo oni, mi smo se do predlani. Ko smo montirali TC, smo cevi med njimi in nami prezagali, na mestu reza pa vgradili 2 ventila, ki ju lahko odpremo in takrat bi njihov plin grel se nas - to smo naredili za vsak slucaj, ce bi TC mogoce ne zmogla ali imela defekt, zaenkrat po tem nobene potrebe. Lani pri -15 (vir. ARSO, lahko preveris za Novo mesto) smo imeli v hisi 22 stopinj, vec kot pri tastu, TC pa predla bp. Letos res ni bilo nekih ekscesno nizkih temperatur, samo tvoja trditev pade na celi crti. Ce spremljas FWS temo, lahko tam najdes kup informacij, ki te demantirajo. Re: TČ zrak/voda + olje - alanford - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:In dejstvo, ki velja pri TČ zrak-voda. NOBENA ne more v celinski Sloveniji delovati brez dodatnega vira celo ogrevalno sezono.Ne moreš dokazati. Ker je preveč dokazov o ravno nasprotnem. Re: TČ zrak/voda + olje - sašo65 - 25.2.2016 zdravapamet Napisal:Lahko pa napišeš katera TČ bo pogrela popolnoma samostojno (za objekt iz teme) brez dodatnega vira tudi pri -20 stc. Ne pozabi na priključno električnoSaj je lepo (ne 1x) napisal, da obstoječi kotel ostane in tudi "prdnil" ne bo tisti moment, ko bo TČ inštalirana, sploh ker je cel čas delal na KO(predvidevam da je tudi zgedno vzdrževan) in nikoli na drva.... PS izmikaš se odgovoru o Kronovškovemu hidromodulu in zalogovniku, kot dodaten balast, kar celo oni priznajo.....
Re: TČ zrak/voda + olje - Poldee - 25.2.2016 Zdravapamet: Ne, ma kaki. Nisem strokovnjak niti se nikoli nisem deklariral, da sem. Vem, da nisem, mi je kristalno jasno Sem samo nekdo, ki ga to zanima. In seveda sem po zaganju cevi nazaj priklopil na tastovo cev, kaj ves, kaj se lahko zgodi s TC. Glede na to, da sem strojnik po izobrazbi mi je kristalno jasno, da do strojeloma slejkoprej pride, ponavadi ko si najmanj pripravljen. Zato je dobro imeti bakup, ceprav v svojega majstra niti najmanj ne sumim, da ne bi prisel in porihtal zadevo. Trenutno sem preprican, da bi samo zato potreboval preklopit ventile. Ne da ne bi zmogla, tu mi je TC ze vse pokazala - vem da zmore bp. Zanima me samo se njena trajnost. Tu se najbrz skriva razlika med po vase 'klima TC' in kao 'ta pravimi'. Glede samega delovanja pa me ne bos prevrnil, ker mislim, da toliko, kot sem jaz 'prebulil' v telefon oz. trenutne odcitke delovanja, mislim, da ti se nadaljnjih 10 let ne bos, pa sem malo napisal Posledicno mislim, da bolj kot ti vem, kaj je nasa sposobna, kako se odziva v dolocenih situacijah in katere nastavitve pri njej 'palijo'. Zato sem ti napisal, da tvoje pisanje glede na moje izkusnje definitivno ne drzi in nisem edini, ki tako misli. Zadeva je deklarirana na delovanje do -25, do -15 ji moc naj ne bi radikalno padla, potem pa malo bolj. Glede na zapise drugega forumskega uporabnika (mislim, da Edid), ki je svojo (isti tip kot nasa) pri -20 navil in mu je v parih minutah grela DV na 50 (brez grelcev), se sploh ne bojim vec, da bi nas zeblo. Edino glede trajnosti pa imam pomislek, ker o tem pa ne morem reci nic. Naj bi bp zdrzala do 8 let, nato pa bomo vidli... Sam sem mnenja, da bi zivljenjska doba morala biti vsaj 15 let, bom pa zadovoljen tudi s 10 leti, ce bo do takrat delovala bp, ko dejansko ne ves da jo imas. Glede na nabavno ceno rade volje zunanjo enoto menjam na 10 let, ce bo to edino kar bom moral opravit okoli TC.Pa se enkrat, brez zamere samo s tistim se pac ne strinjam, ker pri sebi vidim drugace. Vsekakor se strinjam, da rabis se en vir, vendar bolj zaradi strojeloma kot samega delovanja. Drugo pa je, ce stranka zavestno gre v nakup sibkejse zadeve in potem bivalentno ogreva pod vnaprej dolocenimi pogoji (dobisi olje, plin, el. grelci) - v casu inverterja rade volje kupim mocnejso zadevo, upam, da razumes zakaj.. Sam sem zelel TC, ki bo samostojno grela do vsaj -20, startal sem na DHT, pa se me tukajsnji forumasi odvrnili, ces da ne potrebujem. In res je tako, za kar se jim zahvaljujem. To je to na to temo... Samo se to, prikljucna moc nasega prickljucka je 3x16 (11). Grelcev nasa TC nima vgrajenih. Re: TČ zrak/voda + olje - bk9105 - 25.2.2016 Da malo presekam napetosti v tej temi, prosim za pojasnilo, kateri plinski kotel obratuje brez dimnika? Oziroma kako uporabiti backup plinsko inštalacijo v hiši brez dimnika? |