![]() |
|
Katero TČ priporočate? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Katero TČ priporočate? (/showthread.php?tid=61980) |
Re: Katero TČ priporočate? - Homer - 19.6.2015 @zdravapamet Tvoje komentarje so komentirali že drugi, zato bom komentiral samo tvojo trditev o googlanju.... Če proizvajalec navede na svoji strani, da TČ pod -5 stopinj zunanje temperature potrebuje pomoč drugega vira ogrevanja, potem temu moram verjeti. Ker je splošno znano, da proizvajalci raje navajajo bolj optimistične podatke se mi zdi da mora navedba najmanj držati, če ni morda celo slabše. Sicer pa ne vem..... Praviš da si monter s super znanjem, a nedavno si še tukaj spraševal o izkušnjah uporabnikov omenjenega proizvajalca. Po nekaj mesecih pa že obvladaš v nulo....... oziroma bolje kot sam proizvajalec. Jaz nisem niti monter, niti proizvajalec, niti prodajalec, ampak samo uporabnik, ki je z leti pridobil določene izkušnje, te izkušnje pa deli z drugimi. Poleg tega, pa mi, kljub starosti možgani še nekaj delujejo in mi je ostalo še nekaj znanja matematike, fizike in strojništva... Re: Katero TČ priporočate? - kody - 19.6.2015 Namesto zdravapamet lahko vstavis se marsikoga drugega.... Vsi izredno pametni in negativni do drugace mislecih... Sicer pa ali TC ali znamka avta ...vedno je isto Re: Katero TČ priporočate? - cheba - 19.6.2015 Homer Napisal:Če proizvajalec navede na svoji strani, da TČ pod -5 stopinj zunanje temperature potrebuje pomoč drugega vira ogrevanja, potem temu moram verjeti. Citat:Tovrstne toplotne črpalke se običajno projektirajo tako, da samostojno pokrijejo vse toplotne izgube objekta do zunanje temperature – 5°C. Pod to mejo pa lahko deluje toplotna črpalka skupaj z drugim ogrevalnim virom. Na takšen način pokrijemo več kot 98% toplotnih potreb objekta z delovanjem toplotne črpalke. Piše: običajno se projektirajo. Sicer pa lahko tudi izbereš mašino, ki bo imela bivalentno točko pri nižji temperaturi. Re: Katero TČ priporočate? - telmos - 19.6.2015 Zame osebno HT pomeni, da mi bo ta TČ pripravila na 60°C ali več vodo takrat, ko je to potrebno in vseeno delovala z nekim vsaj dvakratnim COP-jem. To pa ne velja za zunanje temperature nad 0°C ampak pod to temperaturo. Potem pa lahko nakladate kar hočete vendar to, kar se hoče prikazat, ni to. HT lahko pri -20°C pripravlja vodo na + 80°C z 1,89 COP. Isto lahko pripravi pri -15, -10 ali pa -5 brez grelnikov in višjim COP-jem. Kdor to rabi in razume, jo bo vzel, kdor tega ne rabi pa ni potrebe, da bi smetil. Ta naj vzame tisto, kar mu paše. Je pa dejstvo, da se nikakršna enostopenjska TČ katerega koli proizvajalca pri npr 0/55°C ali pa bog ne daj 0/60°C z njo ne more kosat. To so le pobožne želje. Primerjava z kombiji, kamijoni, luksuznimi avtomobili ali fićoti je tukajle brezpredmetna in zavajajoča. Re: Katero TČ priporočate? - cheba - 19.6.2015 Iz diagrama moči za Kronoterm 13EVT razberem, da pri -20 in 65 stopinj iztopne vode proizvede cca 8kW. COP je malo pod 2. Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 19.6.2015 Homer z zadnjima zapisoma si ''povedal'' kako bereš že par let, kar le oporekam napram Daikin HT... Sicer vedno berete žal , kot napad, vendarle je le dokaz , da za dokaj identičen znesek grejem z makar grelci, kot kdo brez...in kaj potem ?! Saj deluje bivalentno in z vklopnim zamikom el. grelcev, če sama TČ res ne zmore. In to je še zdaleč od podane temp. telmosa 0stC, kot tudi Homerja -5stC. In nekje v temah se Polde pohvali kako mu deluje Fw brez... Z izolacijo , kot jo ima on in greto vodo katero omenja (če se ne motim 44stC) se mi do danes (tudi cca +6 st več), na precej slabše izo. objektu, ne bi vklopili grelci niti pri omenjenih -17st, konstantne povprečne dnevne temp. in najvišje možne vlage ob taki temp. ).Kako že pravijo taisti : primerjate neprimerljivo. Se mogoče kdaj povprašajo isto...?! Tu se kaže zgolj kako prebirate ali poveličujete svoj ali prodajni ali uporabniški model, kot ga sam nasprotno zagovarjam že leta, da ni nič slabši , kot se rado prikazuje oz. piše po tem forumu...(vsa čast parim , ki so še vedno na realnih tleh, ne glede na lastništvo inverter :wink: ) V navodilih naše piše: mejna temp. je funkcija toplotnih potreb objekta in ogrevalne krivulje TČ. Torej lahko fali že sam monter ali tudi ''pre-pameten'' uporabnik, za kar ni kriva sama TČ, kot nje proizvajalec, s tem bi se moral strinjat tud telmos , ki gre tud tja v Zagreb. Seveda oboje odvisi tudi od zunanje temp.. Nasprotno me prepričate tudi o visokem Cop , tisti ki rabite večino sezone nad 60stC greto vodo večino sezone, z porabo prej in zdaj in temeraturah , kot sem jih podal že leta 2012 , kako greto vodo rabim ob različnih zunanjih minusih... In pri -10 za en novoletni cukrček na forumu sva bila z uporabnikom Ht identična- po objektu in takratnih zunanjih temp. ![]() Torej Homer meni, kot uporabnik -uporabniku, štejejo zgolj dokazi , ki se jih venomer izogibaš, tu vas nekatere migajoči srček prekaša , na vsej črti , čast mu glede tega :wink: Žal poveličujete spet , zato se ne znam brzdati :oops: :mrgreen: , hočeš ali nočeš :wink:In zopet ne trdim , da je daikin Ht slaba, niti ne zmore, le da še vedno ne verjamem v Cop nad 2 pri omenjenih globokih minusih in omenjene konst. temp. objekta , ki to nujno rabi :wink: Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 19.6.2015 Bihinc, pa dej enkrat povej tocno, da vsaj vem kaj na koga leti in kaj mislis. Ja,nimam grelcev in vse dela bp, zaenkrat. Zakaj sem to napisal? Zato ker un majstr pise da klima tc ne delajo oz. kasljajo pri nizjh temperaturah. Tocno tako je napisal, jaz pa sem samo napisal da to ni res, ker je res tako, govorim iz prve roke. Kaj pa naj drugega napisem, ce je res tako in mozakar kar nekaj bluzi. Ali nekateri drugi ki kar zmerjajo nas klima tc uporabnike. Mal pred svojim pragom pobriste pa bo. Vse kar sem napisal je res in drzi in je odgovor na pisanje tistih, ki ocitno takega delovanja ne poznajo, so pa pametni in se arogantni. Pa ne se zgovarjat na mojo izolacijo in podobno, matr vse vam prav pride, samo da bi nase naprave izpadle kilave. Pa ceprav delajo cisto nasprotno kot pisete(jo). Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 19.6.2015 Dej preberi še enkrat očitke , ter se povprašaj... :?: In kaj sem falil okol pisanega o TČ in temperatur ? Podal sem svoja dejstava, kot uporabniško izkušnjo..., kot tudi pisanih info. na forumu, ter še nisem našel pravih dejstev poveličav , niti enega uporabnika, zgolj je sosed, stranka rekel-a ipd. mi ne sede najbolj v uho....Najbolj mi dejstva uporabnika, ter tvoje očitno poznam, kot nekateri ne moje po več letih... Torej pri tvoji izolaciji ne bi rabil niti HP, niti HT, niti VT, niti grelcev , ki jih radi nekateri mečete pod nos. Ne vedoč kdaj in pod kakimi pogoji se le ti vklapljajo (niti pri istih modelih TČ ) Narisat ti žal ne znam :mrgreen: .ebi ga , v bohin ma d'ž ta'mvade ,če ne bi drugač ponucal cajt... :lol: Lp Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 19.6.2015 Bohinc: moja izolacija ni nic posebnega, zgolj stiropor 10cm oz. 8cm. Kolikor gledam ostale, ki danes oblagajo hise, vecinoma to pocnejo od 14cm naprej vse do 25cm, pa se to nek grafiten stiropor, ki je baje se boljsi (kao 1cm takega nadomesti 3cm navadnega). Nic nobenemu ne mecem pod nos, samo odgovarjam dolocenim, da to kar pisejo ni res. Se naj lazem, ce iz prve roke vidim, da ni res? Nimam nic od tega, ne sluzim s tem niti ne mislim. Zmoti pa me in na jetra mi gre to, da nekateri vec kot ocitno ali ne poznajo zadeve (ceprav pisejo kot da so gor zrasli z njo) ali jo namenoma crnijo, obenem se zalijo uporabnike... ne vem no, ce je to nacin, potem si mislim koliko dla imajo. Moja in izkusnja ostalih, ki te zadeve imamo je zal nasprotna temu in to napisemo, saj imamo in uporabljamo to. Ampak ne, te naprave v minusu kasljajo, se kvarijo in ne vem kaj vse... V nasih primerih ni tako, zadeve grejejo in to nic dosti drazje od 'njihovih' naprav! Poleg vsega napisemo se kaj drugega, uporabniki ON/OFF pa ste vedno bolj skopi s podatki, sploh ti 'majstri' so polni samo hvale njihovih naprav in to je vec ali manj vse (poleg sinfanja 'klima' TC seveda). Dej no... sej si ok in pravicen in vse, samo priznaj, da nekaj pa drzi v temu kar pisem. Enostavno, doloceni tukaj bluzijo, kot je Alan ze napisal in mu dam cisto prav. Pada pa tud pr nas, sicer se je umirilo, ampak cas za komp se zmeri najde
Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 19.6.2015 Ja in ? Saj Alan , xavi, vinc. in še kdo so ne-omenjeni prej... si me kdaj bral v zapletu z njimi ?! Se naj jaz lažem in kimam, če vidim , da nekateri pišejo kar ne poznajo? Kimam, če pa iz izkušnje vem , da temu ni tako...in grelci so eno izmed njih :mrgreen: Tvoja izolacija....nič posebnaga, le moja je podobno manjša z več , kot : 2 , napram tebi opisanim za dandanašnje objekte, in tudi lokacija recimo , da zahtevna napram marsikomu z TČ Zdravapamet sem le to očital, že v primerni temi, ter se ne bom ponavljal..., če bi pozorno bral bi vedel....tudi tisti , ki so-ste tam ''vedeli vse''... Kot kaj uporabniki ali vrači :?: Lp Re: Katero TČ priporočate? - vincent - 19.6.2015 Mene pri nekaterih tule gor ZELO moti ker (dobesedno) težijo s tehnologijo. Povprečnega uporabnika en ku.rc briga tehnologija delovanja!! Rad bi izvedel kaj bi bilo optimalno za svoje mpotrebe...torej da mu en napiše tega in tega proizvajalca, tak model, tako moč..ker...zato in zato. Ali pa....nekaj drugega. Pika ende šlus. A tega ni! Podjebavanje je na nivoju 'pravih' TČ...ostalo pa...mistery box. Tule gor nas je veliko s takimi in onakimi tč.jevkami...a ni za verjet...vsem delajo, vsi smo na toplem vsi zadovoljni. Tako da...a je tak problem napisat 'zmedenemu' človeku, ki bi rad nekaj zase kaj bi mu grelo hišo...par modelov, par opcij...se bo že potem pokomentirali kje so prednosti in slabosti le teh. Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 19.6.2015 Ja nic. Sam se ne obesam na tvojo izolacijo, niti lokacijo - jasno mi je, da imas ti dosti bolj zajebane pogoje. Isto me veseli, da si zadovoljen s svojo napravo in da te greje, pa to cisto resno mislim. V bistvu niti ne vem, kaj se midva spet nekaj kaciva, ker moj post niti pod razno ni letel nate niti s tabo nimam problema, to ti je menda jasno, ce ne drugace pa iz ZS. Si objektiven, dobro napises stvari, edin HT ti je ahilova peta Me pa drugi s tem svojim nacinom ne bojo prepricali o nasih napravah enostavno zato, ker iz prve roke vidim, da bluzijo. In zdaj ce napisem nekaj iz prve roke sem pa kar naenkrat jaz nestrpen in podobno (tako pravi en uporabnik visje)? Dajte no... Siguren bodi, da ne bom nakladal kako mi naprava super dela, ce me bo zeblo z njo, saj nisem bedak.
Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 19.6.2015 vincent Napisal:Mene pri nekaterih tule gor ZELO moti ker (dobesedno) težijo s tehnologijo. Ok, mene tudi, grem na pir
Re: Katero TČ priporočate? - Sivka - 19.6.2015 Zdravapamet, zdaj si me pa spravil na sto stopinj! Kakšno hišo imam, si preberi! Ko smo mi spraševali na Kronotermu, kako močno TČ rabimo, so na vse kriplje trdili da 11kW HT. Da za manjšo ne dajo garancije, da rabimo zalogovnik....! Super strokovnjaki! Telmos nam je predlagal Daikina 6kW LT! Z garancijo! Dela tretje leto brez problemov! Pozimi je bilo -18 stopinj Celzija! Brez grelcev! Segrevanje na 21 stopinj! In ti meni, da so v Kronotermu strokovnjaki! Ne ser..i! Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 19.6.2015 Evo, vinc.. se strinjam! In po par letih lahko zapišem : Telmos : nedvoumno napiše svoj prodajni program, ter za njim stoji neomajno Botroval temam o TČ, ter še vedno zrok za špetir v teh Modro molči o iskrenem mnenju FW, za ''naše ga ne skrije, kot ne privržene stranke ...''. Sassapo: montira več inverterjev, zagovarja pa še vedno ''prave'' TČ . Komentarji o izgledu so čisto mimo.... (sam kupujem z pričakovano vzdržljivostjo-uporabnostjo). Glede samih firm, kot podatkov je običajno skop. Ne dvomim pa v korektnost , znanje obeh. Ostali se ne pojavijo z klikom na ime-firmo, niso redki, jih ne bom omenil ravno s tega vzroka. Grejemo se vsi z ''pravo ali ne'' leta bodo pokazala svoje, vsak upa na najboljše. Ko se gre za konkretne primere , bi pričakoval konkretne rešitve o npr. izbiri firme...ipd. , da moč se glede na objekt (sploh , če je nezadostno opisan) lahko kasneje popravi, kot jo popravi večkrat Telmos napram laikom svetovalcem ![]() No v glavnem pogled: kdo je odprl temo, se zahvalil ob odločitvi... Nato kdaj in zakaj nastane ''špetir'' . Citat:Mene pri nekaterih tule gor ZELO moti ker (dobesedno) težijo s tehnologijoTud mene , clo rekoč da gre za vesoljsko tehniko :lol: Lp |