![]() |
|
Menjava ogrevalne naprave - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Menjava ogrevalne naprave (/showthread.php?tid=60787) |
Re: Menjava ogrevalne naprave - cheba - 26.2.2015 Kaj naj pa laik dela s slikami, če ne ve kako bi moralo biti izvedeno? Koga naj vpraša, če je izvedba ok? Tebe kot izvajalca. Saj zato pa je tako, kot je, ker izvajalci niste pripravljeni deliti svojega znanja. Vsak prodaja svojo filozofijo, najraje na štiri oči. Dober primer tega na tem forumu so spletniki od terakote. Fant ne skriva svojega znanja in se mi zdi, da zaradi tega nima nič manj strank. Prej obratno. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/spletniki/terakota[/url] Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 @zdravapamet: Eni res komplicirate tam ko nebi bilo ravno potrebno. Vsaka fotka ki je nekje nastala se lahko nekje pojavi, hočeš, nočeš. Kaj pa če jo tvoja potencialna stranka kateri si enkrat nekoč izdelal ponudbo kje objavi? Jo boš sodno preganjal zaradi tega? Kdor pa želi 100% zasebnost, pa naj tudi zahteva da se cevi in ventilov na stenah njegove hiše ne fotografira, ker.....pojma nimam zakaj že ne. Bravo cheba, se strinjam, takih, ki ti bodo na vse pretege trdili, da so sadovi njihovega dela optimalni, je na tem forumu ogromno, pa ne samo med izvajalci strojnih inštalacij. Re: Menjava ogrevalne naprave - CimaBella - 26.2.2015 Ma daj no, jaz sem za kurilnico in projekt pošteno plačala, za ceno 12 kE s talnim vred, od tega kotel 3kE, niti nisem zbijala ali karkoli, ker sem hotela imeti dobro narejeno. Podjetje z referencami, monter z 20 letnimi izkušnjami. Dobila pa polizdelek, kar se tiče montaže in regulacije sistema, nabila 1000 postov na tale forum, imam nov hobi in fajn kolege. Zapravila 1 kE za odpravo napak, ki jih ne bi nikoli odkrila, če ne bi imela še "srečo" z uplinjakom, da je delal zaničnostno in se je pokazala vsaka najmanjša napakica v sistemu. Kar se mene tiče, gre vsak načrt in nadaljne predelave kurilnice čez tele forum. Zakon ste! Re: Menjava ogrevalne naprave - JaBK - 26.2.2015 bk9105 Napisal:@zdravapamet: Eni res komplicirate tam ko nebi bilo ravno potrebno. Jaz pa pravim, naj kar komplicira. Če se tebi ne zdi potrebno, to ne pomeni da ni. Kaj se njemu bolj splača - iti na roko enemu xy na forumu, ki itak že glede na vprašanje da slutiti (po koliko je, saj veš, kaj rabiš, ni treba nič hodit, ste vsi itak sami nateguni), da bo itak izbral najcenejšega in ga še zvijal pri tem pa tvega, da bo užaljen tisti, ki dejansko lahko kako dobro besedo da naprej. Da je stranka zadovoljna, je to veliko boljša reklama, kot forum. Tako, da če bo pameten, ne bo kaj dosti limal tu gor, razen, če bo imel dovoljenje in OK investitorja. Re: Menjava ogrevalne naprave - cheba - 26.2.2015 Vsak monter ima verjetno tudi doma kurilnico, in če kovačeva kobila ni bosa, naj bi mu bila za zgled in pa referenco. Že teh kurilnic je na tem forumu potem kar nekaj, od sebe bo pa že dobil dovoljenje. Sicer nas pa bolj zanima kako naj bo kaj zvezano, detajli, ki ločijo mojstre od ostalih, ne pa samo estetski vidik, ki je lahko za neuko stranko zavajajoč. Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 @jaBK: smiri konje... Če nekdo, ki se dnevno ukvarja s temi zadevami ni sposoben tako čez palec oceniti, da za izvedbo dokaj nekomplicirane vezave rabi približno x ur, in za te ure podati nek okviren znesek, potem ne vem, kaj mi bodo njegove fotografije in opevanje njegove optimalnosti. Nimam ambicij, da bi svojo bodočo kurilnico vozil na lepotna tekmovanja, zato mi je lepota izvedbe dokaj nepomemben faktor, samo da funkcionira, kot mora. Re: Menjava ogrevalne naprave - alanford - 26.2.2015 Nisem od foha tako, da tistih par fotk nalimanih tu na forumu, ki ste jih mojstri in znalci popljuvali, so za moje neuko oko izgledale perfektno - vsaj estetsko. Svoje kurilnice si pa skorajdane ne upam gor limat, ker res grdo zgleda že meni. Res ja, da imam enostavno vezavo, toda neglede na to izgleda vse zveriženo. Morda pa je vseeno opimalno!?!??[emoji57] _______________________________ Brez muje se še čevelj ne obuje. Re: Menjava ogrevalne naprave - Poldee - 26.2.2015 Alan: itak je sosedova zmerom lepsa, tko da... ti kr nalimej
Re: Menjava ogrevalne naprave - bonbon - 26.2.2015 Kot je napisala Cima Bella, ta forum je res zakon, čeprav se včasih zelo diametralno prikazuje kvaliteta dela,opreme . . .V hiši sem 8 let in če bi danes opremljal kotlovnico bi bil še bolj zbegan kot takrat ko nisem imel nobenih tovrstnih izkušenj.Doživel sem vse kar opisujete, od natega do šlamastike, pa danes nisem prepričan da bi se lahko temu lahko kakor koli izognil.Ko gradiš nimaš neskončno časa za preverjanja in iskanja najboljših mojstrov.Glede na izkušnje je po mojem mnenju najbolj optimalno dobiti izvajalca za kompletno instalacijo ( on potem dobi in organizira podizvajalce ).Pred tem podpišeš pogodbo ( 8 let nazaj so me vsi mojstri katerim sem predlagal pogodbo tako ali drugače poslali v . . . ).Ko je stvar končana sledi pregled s strani lahko tudi konkurence in sledi plačilo ali popravilo. P.S.Realnost je pa to, da živim v Sloveniji, pravna država ne obstaja in kot vidim na temu forumu glede na vprašanja je stvar danes enaka ali celo še slabša kot prej. Lp Re: Menjava ogrevalne naprave - gregorjanc - 26.2.2015 Jaoooo so eni...... Naša domača kotlovnica, v katero sem vložil 2500 evrov materiala in delal sam, se nam je investicija povrnila v 4 letih glede na staro napeljavo (katero je naredil moj oče). Sem dal tudi v spletnik [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/spletniki/gregorjanc/zamenjava-peci-za-ogrevanje/7486[/url] [attachment=o17100] [attachment=o17101] Prej s starim sistemom smo pokurili 2500 litrov ELKOta letno za 100 m2 ter sanitarno vodo. S sedanjim sistemom pokurimo 1800 litrov za ogrevanje 170 m2 površine ter cca 120 evrov letno za sanitarno vodo (TČ). Kot vidite nimamo nobenega mešalnega ventila in nobene vremenske regulacije. Imam le sobni termostat kateri ugašuje/prižiga obtočno črpalko. Sistem je dobesedno direktni, potrebo po večji toploti nastavljam s kotlovskim termostatom. Tak enostavni sistem za upravljanje razumejo celo ženske in otroci. Čim pa zamenjamo streho ter damo na hišo še fasado se bom pa lotil nove kotlovnice na drug energent, saj bom takrat šele vedel koliko kW moči za ogrevanje bomo sploh rabili. Re: Menjava ogrevalne naprave - aleš.h - 26.2.2015 Tako iz firbca me samo zanima kateri avto pa vozi avtor te teme? S polno specifikacijo, če že
Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 @gregorjanc: svaka čast, čeprav optimalni mojstri te bodo popluvali, slutim :wink: Opažam, da si se odločil za razdelilec izveden z VL in RL eden znotraj drugega. Nekateri pravijo, da je to nesmisel. Kaj je tebe prepričalo, da nisi recimo namesto tega izdelal dveh ločenih razdelilcev? Re: Menjava ogrevalne naprave - jani65 - 26.2.2015 Sam vzamem izvajalca če vidim ,da je tako bolje in to se je sedaj zgodilo 3x : elektrika, zaključni sloj , nabava peletnega kotla preko EKS, ostalo je vse narejeno v lasni režiji .Tako da če sam delaš veš kaj imaš. Obstaja toliko literature ,raznih informacij ,da lahko marsikaj sam narediš. Re: Menjava ogrevalne naprave - Stesta - 26.2.2015 @jani65, nekateri skoraj žlice vezalk ne znajo sami zavezat (kravata je itak projekt), ne od teh pričakovat, da bodo naprimer kotlovnico zvezali. Re: Menjava ogrevalne naprave - Stesta - 26.2.2015 @jani65, nekateri skoraj vezalk ne znajo sami zavezati (kravata je itak projekt), ne od teh pričakovat, da bodo naprimer kotlovnico zvezali. V zgornjem postu se prikradel tipkarski škrat. :-) |