PodSvojoStreho.net
Zubadan "kaput" po petih letih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zubadan "kaput" po petih letih (/showthread.php?tid=54648)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - tekumze - 6.1.2014

Če se enkrat preberem prvi vnos te teme, je TČ javila najprej: 1. U2- kompresor hin, potem pa šele
2. UF (premalo plina).

V idealnem svetu bi javila najprej premalo plina in to še preden bi bila škoda na kompresorju.

Nekateri ste predlagali razne izboljšave. Nekaj je firma menda že izboljšala v teh letih:
Uporabnik ginekolog in še kdo imajo že novejšo verzijo Zubadana z modro nalepko "quality approved". Spremembe s to nalepko naj bi prinesle izboljšave v softveru in "zamrzovalnem krogu".

Žal pa za tiste ki imamo še enote brez nalepke to ne pomaga dosti. Sicer je bil pred časom okoli 2011 nek vpoklic in so nam menjali nek manjši del, kaj več pa ne.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Migaj - 6.1.2014

Nekatere inverter TČ naj bi zaznale manjko manjko plina -ne vem pa koliko ga mora manjkat, da se pokaže napaka. Če ga manjka malo gotovo ne.
Če šle pri 80% manjku, kot je to pri Zubadanu, pa še samo v primeru testnega delovanja, je očitno za mašino dosti dosti prepozno.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Merlin1 - 6.1.2014

Hanzi Napisal:Slepec: za avto so servisi predpisani s strani proizvajalca in jih lahko približno šteješ v ceno/prevoženi km.
Ali proizvajalci TČ predpisujejo preglede?
Ali si ti slikal joške vsake tri leta? Saj veš rak dojke in podobno.
Torej servisni pregledi za TČ so predvideni in obvezni, tako kot za vsako ogrevalno napravo. Za "splite" še posebej

Vendar tele napake najverjetneje ne bi preprečili. Regulacija TČ je pač kakšna je Cry .

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - telmos - 6.1.2014

Ko smo že na tem. Meni je Mercedes crknil po 31 mesecih. Jim na servisu še na misel ni prišlo, da bi mi kaj zastonj zamenjali, prav obratno. Plačal sem kot žuti in odšel z dolgim nosom, z očitki moje drage, kaj se pa špogaš s tem mercedesom. Potem mi je pred novim letom zopet crknil citroen kombi. Saj je samo elektromagnetni ventil, ki pa stane 285 eur + ugotavljanje napake, zamenjava in ddv skupaj 490 eur, pa nima še treh let. Potem za božiča crkne opel astra od hčerke, ki še ni prevozila 100000 km. Saj je samo črpalka od dizla, kar pa vse skupaj nanese preko 1200 euro.......
Pa se noben ne sekira, še jaz ne, ki bom vse skupaj plačal. Tako pač je.
Ima pa biksi srečo, da jaz nisem tak in sem mu šel maksimalno na roko tako kot vsem svojim in tudi drugim strankam. Jebi ga, če se bo kdaj vrnilo se bo, če ne bom imel pa samo dober občutek.
Pa, da se ne bi merlin kaj preveč šopiril z viessmanom. Pred novim letom sem moral samo dva popravljat (od petih instaliranih pred 6-8 leti). Enemu je crknila kompletna elektronika s kodirnim ključem vred, drugi pa pregorela mreža gorilnika, kar se mi pri špagetarjih v zadnjih 20 letih še nikoli ni zgodilo. O stroških pa raje ne bi, ker je tisto nekvalitetno cedilo tako drago, kot bi bilo zlato.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - ElBarto - 6.1.2014

Kolegu je ducati za 15.000 e zaribal po 18 mesecih in pri 15.000 km.
Dele je moral kupit, delo mu je servis senkal, ce se prav spomnim (ali je bilo obratno) v glavnem lepo si je spucal denarnico.

se pravi biksi že ogreva normalno z novo z.enoto oz novim kompresorjem?

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - bvs - 6.1.2014

Še dobro da vozim Audi-ja, ker vsaj na neke dele priznajo kulanco tudi izven garancije. Sicer pa ali nimajo avti garancije (vsem crkujejo tako kmalu, pa noben v garanciji?)?? Zdaj ali so šravfani pod kozolcem?

Torej TČ le crkujejo (obstaja tema na forumu o tej tematiki. Če se prav spomnim, so tam zatrdila, da TČ ne crkujejo??). Jaz vem za 2 kom. TČ, ki sta odpovedali (pri eni kompresor). Zgleda, da gretje s TČ le ni tako poceni. Sicer pa vsaj za 2 klimi vem, da sta zgubili plin, pa še danes delata. Zakaj ne vem, zakaj je tam kompresor OK, pri TČ pa ne?

zakaj je tam kompresor OK, pri TČ pa ne? -logično vprašanje Idea
Imam poceni on/off klimi, eni je spustil plin že po 1 mescu.
Notranja enota je med hlajenjem začeti ledeneti.
Pogledam internet (takrat še nisem poznal tega foruma) in kličem izvajalca, da ni plina. Se je samo nasmehnil, da ni mogoče.
Na koncu je dopolnil in priznal, da so imeli slabo orodje za pertle.
Se pravi, da je plin puščal cca 4 tedne.
Še po 8 letih obe klimi delata (sicer bolj občasno) z originalnima kompresorjema.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - yan1234 - 6.1.2014

Dokler kompresor dobi olje ne zariba, ko pa ga plin preneha transportirati(ni plina) po sistemi pa zamijavka. Nekako tako si predstavljam.

brez mazanja še se.at ni pametno :oops:

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - telmos - 7.1.2014

Migaj Napisal:se pravi biksi že ogreva normalno z novo z.enoto oz novim kompresorjem?
Z novo njegovi izolaciji primernejšo zunanjo enoto.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 7.1.2014

telmos Napisal:Ima pa biksi srečo, da jaz nisem tak in sem mu šel maksimalno na roko tako kot vsem svojim in tudi drugim strankam.
Takole zgodba je v Sloveniji zaključena. Hiter povzetek je sledeč - tako na prvo, kot na drugo urgenco se je Ludvik odzval s prihodom naslednji dan. Če sem iskren tega nisem pričakoval, saj ni ravno znan po odzivnosti :-) Ampak, če stranki kuzla v rit skače, je to čisto druga zgodba! Kapo dol!

Vitanest se je (bo) maksimalno potrudil s ceno za novo enoto, ki je sedaj Ecodan 8kW. Vmes smo izolirali hišo in ker dovajanje topolte merim s kalorimetri, ta mašinca več kot zadostuje. Telmost pa bo za vse svoje prihode, delo, plin... vzel samo 100€, kar se mi zdi več kot fer. Želja je bila zmontirati še električni grelnik, pa se šrauf ni vdal.

Ob 17:45 sem popisal stanje (zalogovnik je bil že ogret, tlaki pa malo manj) in je bila poraba do 7:30 (14 ur) 19 kWh, dovedlo pa se je 42 kWh toplote.

Zavarovalnica loma v enoti ne krije, tako da sem spisal en prijazen dopis na Mitsubishi (IT, DE, JP). Tukaj se zahvaljujem tudi tekumze-ju, za linke na nemški forum. Upam, da Vitanest dobi zastonj napravo :wink:

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - xavi - 7.1.2014

Kaj to pomeni cenovno oz. zanima me kompatibilnost zunanjih enot.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 7.1.2014

Elektronika in RC so združljivi (hvala bogu). Cena za vso telovadbo in državnim dodatkom, malo pod 1500€...

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - yan1234 - 7.1.2014

Ima Nebomgabiksal lepo opisane začetke obnove, zanimivo branje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/nebomgabiksal?page=2">http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... sal?page=2</a><!-- m -->