PodSvojoStreho.net
kaj naj storim - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: kaj naj storim (/showthread.php?tid=39312)

Strani: 1 2 3 4 5 6

Re: kaj naj storim - garac08 - 2.10.2011

@ magi

nimamo. Denar smo ji posojali ves čas na zaupanje -saj smo vendar familija... Bili. Posojila je vračala do cca. 3 leta nazaj, ko se je začaran krog sklenil - do takrat je očitno lahko pokrivala dolgove od kredita do kredita s kreditom. Potem so banke rekle - STOP. Pa si je našla poroka. Najprej je zadostoval en, sčasoma sta bila nuja dva. Kje? Pri familiji. Dobivamo obvestila banke, da ne plačuje obrokov in da bodo primorani trgati... Ve se v tem primeru komu. Takrat se je tudi naša pipica zaprla. Potem se je obrnila na privat posojilnice - si predstavljam pod kakšnimi pogoji posojajo denar.
Kakorkoli, ona vidi rešitev v tem, da mama umre, saj ji je v oporoki zapustila svojih 4/6. Potem pa tole proda in... Samo sprašujem se, kako to, da se kakšna od bank ali posojilodajalec še ni vesdel na njen delež nepremičnine. Po mojem je samo vprašanje časa.

Tako nam zaenkrat ne preostane drugega kot, to, da vse sile usmerimo v izterjavo dolga, potem bomo pa videli kaj bo prinesel čas...

Re: kaj naj storim - magi - 2.10.2011

huh, ne zavidam situacije...

Re: kaj naj storim - bubo - 4.10.2011

garac08 Napisal:Samo sprašujem se, kako to, da se kakšna od bank ali posojilodajalec še ni vesdel na njen delež nepremičnine. Po mojem je samo vprašanje časa.

Tako nam zaenkrat ne preostane drugega kot, to, da vse sile usmerimo v izterjavo dolga, potem bomo pa videli kaj bo prinesel čas...

Zgolj predlog, ki ga je zagotovo potrebno še dodatno dodelati: Ena varianta je, da se oglasite pri njenih upnikih - tistih, ki papirje imajo. In jim poveste, da ste pripravljeni odkupiti njen delež nepremičnine ter poveste, koliko ste zanj pripravljeni plačati. Potem jih nagovorite k temu, da ta delež rubijo in ga dajo (preko sodišča) na dražbo. Tam se pojavite kot kupec, zadevo plačate in ste stvar speljali na svoj mlin.... Potem morate samo še babico prepričati, da vam proda svoj del. Do očetovega teta tako ali tako z dedovanjem ne more.

Re: kaj naj storim - garac08 - 4.10.2011

@bubo

hm, na to še nisem pomislil, niti nam ni bilo predlagano kot opcija. Sem mislil čakati, da se nekdo dejansko vsede na njen delež in nato iti v akcijo (odkupa). Ali misliš, da je to res realno? Jasno, kontakt od banke imamo, samo ali ne vem kako se stvari lotiti. Grem kar na banko in rečem, da sem pripravljen odkupiti njen delež po tej in tej ceni, češ da se tako "znebi težavne kreditojemalke"?. Bom prespal in se še dodatno pozanimal ali bi bilo to dejansko lahko izvedljivo tudi v praksi...

Hvala za predlog.

Re: kaj naj storim - bubo - 5.10.2011

garac08 Napisal:@bubo

hm, na to še nisem pomislil, niti nam ni bilo predlagano kot opcija. Sem mislil čakati, da se nekdo dejansko vsede na njen delež in nato iti v akcijo (odkupa). Ali misliš, da je to res realno?

Glej, realno je marsikaj. Je pa dosti odvisno od tvoje iznajdljivosti, spobnosti komuniciranja in pogajanja. Če bi bil na tvojem mestu, bi:

(i) Najprej temeljito premislil, kaj to potegne za sabo (če uspe). Recimo, ti po tej poti prideš do njenega deleža. Ampak s tem padeš v solastništvo z njeno mamo in tvojim očetom. Tu se s smrtjo babice zadeva lahko spet zaplete (v kolikor tega ne boš uspel rešiti prej in odkupiti od babice)... Seveda ti v tem primeru ostane, da preko sodišča predlagaš odkup do celote deleža. Je pa to vse skupaj trnova pot... In ti moraš v svoji situaciji oceniti, ali se ti splača iti v to ali ne.

(ii) Nato izdelal strategijo in se šel pogovarjati z upniki. Pri tem pazi, da boš prišel do oseb, ki tudi formalno odločajo. Vse ostalo je brez veze. Kako priti do teh oseb? Pojma nimam, ker ne poznam dovolj podrobno te situacije. To je na tebi. Če pa boš šel v to, vzemi zadevo kot šolo. Marsikaj se boš naučil (vsaj jaz sem se iz takih situacij), kar ti bo tudi kasneje koristilo na vseh področjih življenja - ustrezna komunikacija in smisel za pogajanja namreč pridejo povsod prav.