PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - Fric - 12.7.2012

A potem ne smeš čistit WCja z varikino?

Re: MČN ROTO ECO 6 - Ericssson - 12.7.2012

Ne

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 12.7.2012

Bože nedaj......

S kisom. Za vlaganje. Odlično sredstvo.

Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 14.7.2012

berghaus Napisal:Povzetek:

zadnji prekat, mehur dva na sekundo, samo da malce meša.

srednji prekat, oba ventila odprta do konca

prvi prekat, oziroma pretok iz zadnjega v prvi, s tem reguliraš koliko ostane za srednji prekat.
Zanimive nastavitve. Pri meni je takole:
Ventil za zadnji prekat je popolnoma zaprt, torej nič ne meša.
Ventila za srednji prekat sta minimalno odprta, tako vizuelno bi dejal, da sta zaprta Big Grin
Povratka iz zadnjega prekata v prvega je pa recimo pol litra na sekundo, prej več kot manj.

So pa to nastavitve, ki mi jih je opravil serviser ob prvem zagonu. Ko ima čistilna naprava res svoje dobre dneve je voda v zadnjem prekatu tako bistra da vidim vse do dna, vendar se to zgodi zelo redko.

Re: MČN ROTO ECO 6 - kmet - 16.7.2012

zanimivo, da se mora uporabnik in nevednež ubadati z nastavitvami. mi ni všeč in konec. zato je avtomatika in senzorika, ki bi naj opravljali take stvari.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 16.7.2012

V čistilni za 2 jurja?

U wish........

Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 18.7.2012

kmet Napisal:zanimivo, da se mora uporabnik in nevednež ubadati z nastavitvami. mi ni všeč in konec. zato je avtomatika in senzorika, ki bi naj opravljali take stvari.

Bolj kot kar koli drugega se mi zdi zanimiv odnos uporabnik/tehnična služba Roto, oz. (ne)kompetentnost le-te. Kam se lahko torej uporabnik obrne po pomoč? Forum? Od takrat, ko sem jaz bil v dilemi glede delovanja mčn, se je tema mčn eco6 na forumu lepo napolnila, prispevki postajajo uporabni. Zanimivo je to da mčn eco6 deluje meni, ki strogo sledim tekstu napisanem v tehnični mapi, in deluje tudi tistim, ki v postih na forumu ta isti tekst negirajo. Potem so še tu razne govorice izvajalcev komunalne službe o delovanju, učinku, bla bla bla....

Torej, mčn eco6 načeloma deluje, čeprav sem sam dolgo dvomil o tem. Si pa danes ne predstavljam, da bi bil odvisen samo od tehnične službe oz. serviserja. Zato pa, kot je že berghaus dejal, tipajte, vohajte, vrtite ventile, in se obenem učite...

Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 18.7.2012

Jaz sem npr bil cca 14 dni nazaj na predstavitvi čistilnih naprav različnih dobaviteljev/proizvajalcev. Seveda je jasno da vsak hvali svoje, zame so bolj interesantni tisti, ki konkurence ne dajejo v nič, ampak predstavijo prednosti svoje. Zanimivo mi je pa nekaj, kar mi nekako ne gre v betico. Nekaj čistilnih ima konkreten prvi prekat, nekatere jih imajo več manj itd, ampak določeni modeli so pa tko minimalistični, da mi ni jasno kako lahko zadeva deluje. V papirjih piše npr. maks dnevni dotok 600litrov. Vse lepo in prav, ampak če ima hudič z vsemi prekati skupaj komaj kubik volumna, me zanima kaj teče naprej, če jaz v enem dnevu spustim noter 600 litrov. Ni variante da bo ven tekla prečiščena voda, pa naj si bo sistem še tako "hud".

Aja, tole pišem zaradi omenjanja nastavitev roto čistilne. Kolikor vem je ta čistilna med enostavnejšimi in vse kar ima za počet je to, da laufa puhalo. Če dela malo bolj ali malo manj je praktično vseeno, dokler ni na robu svojih zmogljivosti. Po mojem mnenju bi se šele pri polni obremenitvi pokazalo, ali je nastavitev prava ali ne.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 18.7.2012

Moram doliti malce čistega vina, da se ne bo tole izrodilo slučajno.

Sam osebno nimam z Rotom popolnoma nobenih slabih izkušenj. V kontaktih sem bil z ga. Andrejo, če sem si prav zapomnil in odziv je bil takojšen. Sem prosil za certifikat, v eni uri scan na mailu. Sem prosil za servis, v eni uri potrditev, dva dni kasneje serviser pri čistilni.

Lahko, da sem imel zegen, a resnično nimam ene pripombice. Da ne bo pomote, nihče od mojih ne dela tam in druge veze, kot da sem kupil njihovo čistilno, nimam.

Druga zadeva. Sem precej tehničnega tipa, zanima me, kako zadeve delujejo. Zato se tudi spuščam v nastavljanje. Spustil bi se, tudi če mi prepovejo.

Bolj enostavnega sistema, kot ga ima ECO-6 si sam ne predstavljam. Zadeva ob nikakršni pomoči dela, edina stvar, ki se lahko sfiži s strani čistilne, je kompresor. Pa še to varianto bi lahko prebrikal do prispetja novega kar z domačim kompresorjem, ki ga vsake toliko časa vklopiš.

Zadeva je 3 kubična in ob dnevni porabi 500 litrov vode ne vidim nikakršnega problema s predolivanjem. Tako ali tako ne butneš pol kubika vode notri, pač pa je to razdeljeno na celi dan.

Preseneča, kako hitro se odzovejo bakterije. Glede na to, da smo šli preko brezkisične dobe za bakterije in je obstajal velik strah, da bo treba izčrpati kompletno čistilno in narediti ponovni zagon (ko je bila sneta cev kompresorja), so se ob rahlem podaljšanju vpihovanja zraka bakterije popolnoma pobrale v 6 urah!

Kar pa se lahko sfiži pri vsej zadevi, pa je glupost lastnika. Mi smo že potegnili brisačo skozi skret, dvakrat prekinili elektriko kompresorju.........to bi pa bilo to. Dovolj je, da bo žena pozabila, pa v skret zlila varikino. Konec. Izčrpavanje. Ali pa olje od friteze. Gotovo. Bakterije papa.

Sigurno sem še kaj pozabil.....

Re: MČN ROTO ECO 6 - bdamjan - 19.7.2012

Jeeez, sami problemi s tem.
Kam pa zlijete olje iz friteze? S čim čistite vodni kamen v tuš kabini?
A ne obstajajo bakterije ki pojejo olja in preživijo čistila?

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 19.7.2012

Če olje iz friteze zlivaš WC, potem si pacek že sedaj. Sicer sam nimam friteze, vendar pa olje od cvrtja zbiram v posodo, ki jo, ko je polna, oddam v zbirnem centru. Za vodni kamen pa je špica kis, kot je že berghaus napisal.

Re: MČN ROTO ECO 6 - .:Igor:. - 19.7.2012

bdamjan Napisal:Jeeez, sami problemi s tem.
Kam pa zlijete olje iz friteze? S čim čistite vodni kamen v tuš kabini?
A ne obstajajo bakterije ki pojejo olja in preživijo čistila?

A ne bi bil že skrajni čas, da se ljudje malo ustavimo in prenehamo uporabljati vsa ta superduperohinsploh čistila in poskrbimo malo za naravo. Kaj bomo pa zapustili našim potomcem? Vsi jih crkljamo, pa šparamo everčke za njih a kaj ko jim uničujemo prostor kjer bodo živeli. Sveta ne moremo obrnit vendar vsaka mala sprememba lahko pomaga, če ne drugega za našo dobro počutje.

Sorry za OT in ja ČN ima kar nekaj omejitev, ki jih je treba spoštovat drugače je lahko hitro kakšno presenečenje.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Pa to - 19.7.2012

Igor se popolnoma strinjam.
Domača čistila si lahko naredimo sami več na tej povezavi:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://eepurl.com/i8eST">http://eepurl.com/i8eST</a><!-- m -->

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 19.7.2012

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bivalnougodje.si/brezplacna-e-knjizica">http://www.bivalnougodje.si/brezplacna-e-knjizica</a><!-- m -->

Re: MČN ROTO ECO 6 - bdamjan - 19.7.2012

To da bi bil skrajni čas da ljudje nekaj nehamo delat je treba it povedat v Azijo, kjer se polovici prebivalcev zemlje (kitajci, tajci, indijci pa še kdo) je*e za naravo.
Nikjer nisem napisal da maščobo zlivam v WC, me pa še vedno zanima s čim očistiti vodni kamen in mastno posodo. S kisom tega pač ne bom počel, ker mi njegov vonj obrne želodec.
Aja, friteze pri nas nimamo.