![]() |
|
Gorilec na pelete na staro peč - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gorilec na pelete na staro peč (/showthread.php?tid=1642) |
Re: Gorilec na pelete na staro peč - flexman61 - 12.12.2012 Fasada je 10cm stiropor, hiša je nadstropna 80m2+80m2+klet. Torej zdaj imam staro peč TVT termex z bojlerjem in ferroli sun p7 in 82.7% izkoristkom, če meritev drži. Pokuril bom najbrž nekje 4-5 ton pelet. Če se mi peč pokvari, kaj naredit? Če bi nabavil novo avtomatsko peč Waltis x3 in TČ za sanitarno vodo, bi moral investirat enih 5000EUR, pa bi dosegel samo 10% večji izkoristek. Potem bi prihranil 100EUR na leto. Kje je tukaj logika??? Če je to tako mislim da bi še enkrat kupil klasično kombinirano peč z bojlerjem za 1500EUR in Ferroli nazaj gor. Re: Gorilec na pelete na staro peč - rs84 - 12.12.2012 Odvisno kako gledaš na te stvari, če kupiš malo boljšo peč in TČ za sanitarno vodo bo v nekurilni sezoni cena priprave tople vode nekoliko cnejša (odvisno tudi koliko vode porabite). Poleti kotel miruje. Kot si že omenil glede samega izkoristka kotla bi bila malo višja. Pri oljnih kotlih, če se ne motim pri izgubah večjih nad 11% (ali tu nekje) ti je dimnikar napisal odpravo oz. nastavitev gorilca pri peletih ne vem kako je. Samo ni 2krat za rečt da se tudi tu kaj ne spremeni. Sam osebno namenim v take zadeve kak evro več je pa stvar vsakega posameznika kak sistem mu odgovarja in kje je finančna meja. Re: Gorilec na pelete na staro peč - boro79 - 13.12.2012 Zakaj nastaja takšna žlindra? Ne vem kako to rešiti. Ima kdo kakšno idejo? Re: Gorilec na pelete na staro peč - varilec - 13.12.2012 Slaba kvaliteta peletov. Re: Gorilec na pelete na staro peč - boro79 - 13.12.2012 Peleti so cugmajstrovi. Nekateri nimajo problemov to sezona ali pa vsi lažejo. Re: Gorilec na pelete na staro peč - flexman61 - 13.12.2012 Si dal serviserju nastavit gorilnik? Si kaj spreminjal temperaturo na katero se segreva kotel, da ni slučajno kak kondens, ki zlepi pelete? Re: Gorilec na pelete na staro peč - m777 - 13.12.2012 boro 79 mislim da imaš slabo nastavljen gorilec. Kakšen gorilec imaš ? Re: Gorilec na pelete na staro peč - boro79 - 14.12.2012 Gorilec je P7(FER). Gorilec dela brez problemov,prekinitev ali napak. Problem le imam z malimi koščki neizgorjenih pelet, ki padejo iz šalčke. Lansko leto nisem imel teh težav. Nastavitve gorilnika: u01-67 u02-1 t04-9 t07-16-če je bil parameter 15 je bilo še več žlindre. t08-45 t09-28 t10-51 t11-38 Kaj naj spremenim m777? Če veš? Naj povečam t08. Sedaj lepo gori svetlo rumen plamen tudi peč je svetlo siva. Re: Gorilec na pelete na staro peč - flexman61 - 14.12.2012 toliko parametrov imaš spremenjenih??? Jaz imam samo t03 in t12 zmanjšan iz privzetega. Pa od par sem že slišal ki so si sami priklopili gorilnik, da so pustili vse na privzeto, pa najboljše dela, drugače pa samo malo ta dva parametra spreminjaš. Re: Gorilec na pelete na staro peč - man - 14.12.2012 kaj pomeni t03 parameter,kaj nastavljaš z tem parametrom, Re: Gorilec na pelete na staro peč - m777 - 14.12.2012 boro79 u 2 imaš na 1 dela samo na 1 stopnji kašno peč imaš.daj na 3 3 stopnjo t4 povečaj na 10 t7 pusti na 16 ali povečaj na 17 t8 povečaj na 50 in 60 t10 povečaj na okrog 80 t11 zmanjšaj na 32 t12 na okrog 100 t13 na 35 zaradi premajhnega dotoka zraka se dela žlindra povečati t8 in t10 neizgorjeni peleti pa se delajo iz preveč - prehitrega dodajanja pelet povečati je treba t7 od 16 do 20 Re: Gorilec na pelete na staro peč - flexman61 - 15.12.2012 man Napisal:kaj pomeni t03 parameter,kaj nastavljaš z tem parametrom, Toren, pozabil sem omenit da imam gorilnik na moči 3, in parametra se nanašata na to stopnjo. T03 ventilacija ob vžigu, t12 pa ventilacija ob obratovanju. Re: Gorilec na pelete na staro peč - boro79 - 17.12.2012 M777 hvala za odgovor. Bom poskusil dvigniti te parametre. Peč je 25 kw, pločevinasta. Z dvigom parametrov se mi bo tudi povečala temperatura dimnih plinov. Zdaj dosegam 220 c. Re: Gorilec na pelete na staro peč - aleks - 17.12.2012 jaz sem ravno včeraj dokončal kurilnico na pelete na "vikendu". kotel je vreček, okrog 27 let star, gor je lambo gorilnik, 300 l zalogovnik, dvig povratka na 60°C, mešalni krog na termostatski nastavljivi ventil. lelete imam Sava (Srbac), od parametrov sem samo znižal moč iz 3 na 1, ter kotlovno vodo iz 80 na 70°C. kolikor sem sem uspel videt (to je pač tako, od oka, nimam instrumenta) gori kar lepo, celih peletov ne meče ven in tudi ni kaj ekstra žlindre videt. edino kar me nekoliko moti - pa to niso krivi ne peleti in ne gorilnik, ampak stari vrečko kotel - je tmeperatura dimnih plinov, ne pade pod 200°C. to pač je kotel za 100€ po oglasih tule iz foruma. stara konstrukcija, brez turbolatorjev. bom moral naredit en labirint za dimne pline, mi mogoče rata sklestiti nekaj stopinj nižje. Re: Gorilec na pelete na staro peč - flexman61 - 19.12.2012 Jaz mam temperaturo dimnih plinov 317°C, po listu od serviserja. Prej na olju pa je bilo 200°C. Oljni gorilnik je imel izgorevalno komoro iz opeke, a to kaj vliva na temperaturo dimnih plinov? |