PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 8.4.2016

@veljo
Če bi malo bolj podrobno spremljal forum, bi z lahkoto ugotovil, da sassapo ima svojo "terorijo klima TČ", ki pa jo je večina lastnikov inverterskih TČ v praklsi ovrgla in se veselo poceni in udobno ogreva.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - TripleT - 8.4.2016

cheba Napisal:Krono ima poleg inverterja z LG zunanjo enoto, ki je prišel ven lansko leto, še linijo toplotnih črpalk iz lastnega razvoja.

Ja, potem je pa vse jasno...je pa ravno hecen slučaj, da zdaj uporabljajo LG tehnologijo o kateri je bilo govora v tisti temi :lol: .

@Homer...sej nekako mi je jasno da vsak strokovno podkovan si sam ustvari mnenja ker se s tehniko ukvarja na dnevni bazi in je to del poklicne deformacije Big Grin . Dejansko je pa vseeno ogromna razlika v € med Kronotermovo in Lg inverter tč kakorkoli obrnemo.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - @ndrey - 8.4.2016

Če gledaš tisto ceno za LG na Bolhi, niti ni tako velika razlika. Upoštevaj tudi, da mogoče sami aparaturi na Bolhi manjka še kaj do tega, da bo dejansko delovala kot mora.

Sem imel celo ogledani dve rešitvi (ena split in ena monoblok) z vodno povezavo do notranjih komponent, a... Pri nas narava in okolje ni naklonjeno takim eksperimentom. Je vseen riziko mraza mal prevelik.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 8.4.2016

@Veljo: Ni se toliko tehnika spremenila, kot je Kronoterm pokleknil in se nagnil naprej ter nakupil 'klima TC' in jih prebarval :-) Misli si kar zelis, jaz zase vem...

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 8.4.2016

Da bi drugače z oh in sploh on offi šel rakom žvižgat.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - TripleT - 8.4.2016

Torej so se prilagodili trgu na način copy/paste z delno svojo tehniko...patriotizem finta pa pri nas deluje kot ponavadi.
Saj za njihovo podporo nisem nič slabega slišal ampak tč vsaj jst vidim kot napravo kjer nastaviš zadeve in kakšne detajle prilagodiš sčasoma, v glavnem podpore ne rabiš tedensko da bi igrala bistveno vlogo...je pa to karta na katero sigurno pridobijo največ strank imho.

Tisto kar je @ndrej napisal glede rizika mraza pri monoblokih predvidevam da je problem če so cevi daljše in nestrokovno izolirane...če imaš monoblok recimo na steni in dejansko iz monobloka direkt zadaj čez steno v hišo cev dolžine 40cm, tam ne bi smelo zmrzovati nič, kaj šele izolirana cev.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - JaBK - 8.4.2016

Problem je, če elektrike zmanjka... Sicer dvomim, da so manjsi izpadi in nekaj urni izklopi zaradi vzdrževanja problem, ampak smo v postžled obdobju in so spomini in s tem strah se vedno prisotni.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 8.4.2016

Ali se ne da obtočne črpalke napajat preko nekega ,,akumulatorja,, - pozabil sem kako s reče tisti zadevi.
Imam tudi sam vodno povezavo, brez kleti in me je strah zmrzali.

Da bi pa ne vem kakšen agregat nabavljal da bi mi celo TČ pognal se mi zaenkrat ne zdi rešitev na prvem mestu. Verjetno obstaja kaj manjšega.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - ttomi73 - 14.4.2016

Najceneje je analogna rešitev in not vlit antifriz. Vse kar je avtomatika je okvarljivo.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 14.4.2016

"analogna rešitev"??

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 17.4.2016

v radiatorjih antifriz :oops:

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 17.4.2016

Citat:Ni se toliko tehnika spremenila, kot je Kronoterm pokleknil in se nagnil naprej ter nakupil 'klima TC' in jih prebarval
Citat:...patriotizem finta pa pri nas deluje kot ponavadi.
Kaj porečete ko potem povzame ''polepšano-predelano'' napravo ''vesoljsko napredni'' Sonnenkraft ?! [url]httpunichr("58")//webunichr("46")sonnenkraftunichr("46")com/gss/ma/Datasheets/04_Heatpumps/HP9-14SM/db_hp9-14sm_deunichr("46")pdf[/url]
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")varcevanje-energijeunichr("46")si/kontakt/toplotne-crpalke/nova-linija-toplotnih-crpalk-podjetja-sonnenkraftunichr("46")html[/url]

Kar se tiče izpadov el. energije pa naj vsak pred tem razmisli , koliko in za koliko časa povprečno v zimski sezoni jih kdo ima ali jih je imel v žledu, kako ima el. ditstributer vzdrževane el. vode ?!
Pri nas (že pisano) so redki (zdaj ko imamo povezavo še iz Železnikov, bo dobava še bolj sigurna). Dan (24ur popolnega izpada+...) ne pomeni bojazni za zmrzal. Je pa odvisno kako in na kaki globini je narejena vezava.
Za morebitni daljši izpad pa izpust vode iz same TČ, nikakor ne nujno iz celega sistema ali el. agregat. Ki ga je po moji laični presoji bolje gnati za grelce, kot kompresor.
Sicer pa ....LG-predelan Kronoterm-Sonnenkraft ali ni to split naprava vezana s hladivom ? Zakaj torej ''nepotrebni trud '' nekaterih okoli antifriza?

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 17.4.2016

Da jih jaz ne bom instaliral. Raje vzamem originalno verzijo in jo primerno temu tudi plačam brez zalaganja dveh dodatnih lončkov. To je to.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 20.12.2016

TT ZV 7/8 e2
Vremensko vodeno
Direktni krog
Danes sem iz urnikov presedlal na 24 ženo ogrevanje z minimalno T vode v talnem.
Sobni k2 korektor nastavljen višje tako da ne izklopi
OgrevanjeDv 27 stopinj, Mirovanje 2.5 stopinji
danes:
Vklopov 33,Odtaljevanje 10x, deluje 460 minut

Meni se zdi da je št vklopov in defrostov nekoliko visoko.
Komentarji?

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 21.12.2016

Nimam izkušenj s to ali takimi 'pravimi' TČ, vseeno menim, da so 15 minutni cikli ogrevanja kratki.
Defrosti so na 45 minut delovanja -so posledica visokega %Rh.
Po mojem bi bilo pri tebi bolje ostat na urnikih ogrevanja, vklopov bi bilo manj, tudi kakšen defrost morda manj.
Če imaš dvotarifni števec, je povrh vsega nočni tok cenejši.