PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Homer - 25.11.2017

Kašen smrt grid neki, če "za eno štango daljnovoda" umestiti v prostor potrebujemo 20 let, nekaj civilnih iniciativ in par referendumov.......

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Merlin1 - 25.11.2017

novitu Napisal:Nisem, ker vem kako razmišlja in vem, da trdi, da je to kar imamo to in da se drugače ne da. To trdi že ulala časa, pa čeprav ga je šef OVE v Siemensu na evropskem energetskem forumu lani zbil k..., sem bil poleg, tako da ne meni...

Pa članek ni ravno nov. Poglej drugič.
Če se imaš za večjega strokovnjaka, bi se spodobilo, da prideš z nekimi pametnimi argumenti ne pa z obrekovanjem. Zanima me a si sploh iz stroke?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 25.11.2017

Homer,

1. proces kurjenja je v TEŠ precej bolj čist, kot na individualnem žganju v avtu;
2. na ta način odstraniš gro smoga iz urbanega okolja ven;
3. izkoristek, upoštevajoč transmisije, je še vedno močno v prid EV kot ICE (pazi, tudi nafto moraš dobiti nakako do bencinske ane)
4. od kdaj pa imamo sicer v Slo le TEŠ 6?
5. in če že o TEŠ 6 , zakaj smo to sploh gradili? Čemu? Sam sem proti TEŠ in podobnimi jajci, ker pa za stabilnost še vedno potrebuješ balast pa to naj bo NE. Owerall je to najcenejša energija in na račun tega si lahko privoščiš tudi začetke dražje energije. Pa ne sedaj, da jo bo razneslo, ker če že, so TE na svetu pobile nešteto več ljudi kot jedrske.
6...

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Homer - 25.11.2017

Če se TEŠ 6 ustavi smo na uvozu
Če se NEK ustavi smo na še večjem uvozu
TEŠ 6 je tista ki deluje v režimu kompenziranja dnevno nočne porabe.
Če bi bil iz stroke bi ti bilo kaj več jasno delovanje v trapezu pa to ......
Tako pa ......

Merlin1 Napisal:
novitu Napisal:Nisem, ker vem kako razmišlja in vem, da trdi, da je to kar imamo to in da se drugače ne da. To trdi že ulala časa, pa čeprav ga je šef OVE v Siemensu na evropskem energetskem forumu lani zbil k..., sem bil poleg, tako da ne meni...

Pa članek ni ravno nov. Poglej drugič.
Če se imaš za večjega strokovnjaka, bi se spodobilo, da prideš z nekimi pametnimi argumenti ne pa z obrekovanjem. Zanima me a si sploh iz stroke?

Te stvari sicer perpartes razdelal že večkrat v različnih temah. A sem večji strokovnjak? Ne, nimam se za večjega strokovnjaka, poslušam, berem pa tiste, ki o teh stvareh v resnici nekaj vedo in ne vztrajajo celo življenje na eni točki. Torej tiste, ki so citirani, ki jih resna podjetja povabijo na kakšna svetovanja, tiste...ki znajo pogledati vsaj malce naprej kak dan ali dva. Tiste, ki so kdaj kakšno stvar že pravilno predvideli.

Homer, nisi prebral, če pa si pa si hudo površno.

novitu

Te stvari sicer perpartes razdelal že večkrat v različnih temah. A sem večji strokovnjak? Ne, nimam se za večjega strokovnjaka, poslušam, berem pa tiste, ki o teh stvareh v resnici nekaj vedo in ne vztrajajo celo življenje na eni točki. Torej tiste, ki so citirani,[b Napisal:
ki jih resna podjetja povabijo na kakšna svetovanja[/b], tiste...ki znajo pogledati vsaj malce naprej kak dan ali dva. Tiste, ki so kdaj kakšno stvar že pravilno predvideli.

A ta resna podjetja ne gradijo elektrarn in opreme za elektro omrežja? A ne gre morda za kakšne druge vzgibe?

Nisi odgovoril ali si iz stroke?

In kaj porečeš na tole?
"[url]httpsunichr("58")//enunichr("46")wikipediaunichr("46")org/wiki/Drax_power_station"[/url]
Glej denarne vložke emisije......

Tema je o EV, ki se močno prepleta z elektro distribucijo, proizvodnjo itd. Definiraj kaj meniš kot stroko in prosim bodi konkreten.

Sicer pa beri celostno ne selektivno. Veš, včasih pa kak odstavek da drug pomen, kot zgolj stavek v njem.

ti si diskreditiral avtorja članka ravno z omrežjem. Zato ta link, ki ni osamljen.
Z boldom, je točno označeno kje so moji pomisleki. Tudi Teslo so diskreditirali na podoben način.

Zanima me, če si z elektro stroke?

Merlin preberi cel odstavek. Sicer pa je tako, če želiš, boš teorijo zarote našel vedno in povsod. V resnici je ta reč največji zaviralec sodobne znanosti.

Elektro stroka - odgovor je da. Še vedno pa vztrajam, da je to vprašanje preširoko. Ne vem, kaj bi rad slišal.

Res pa je, da nimam nobenega smisla nabijati naprej na 100 strani. Dajmo času čas. Jaz še vedno trdim...v 7 letih se bo že precej konkretno poznalo. In ne trdim na pamet ali pa da bi bil sam tako zelo pameten. Imam pa to recimo temu srečo, da trende na področju avtomobilske industrije poznam iz drobovja. Preberem tudi marsikaj, pogovarjam se (po profesionalni plati) s ključnimi ljudmi, ki furajo razvoj pri MB, BMW, tudi VW..., poznam precej dobro njihovo strategijo, pa imajo tudi nemci še marsikaj za postoriti tudi na omrežju ampak imajo konkretne plane. Težko si verjamem, da bi slovenija ostala nek otok, ki se ga to ne bi dotaknilo. Nekaj zaboga bomo že morali storiti. Saj tudi za banke nismo imeli denarja, ko se je govorilo da ga potrebujejo 300mio. No na koncu ni bilo težav 1,3 mrd. Enako je tukaj, v čigavi lasti je že omrežje? V čigavi lasti je večina elektrarn? Tukaj res ni realnih težav, vsaj ne večjih.

Torej mislil sem na energetika?
V drugem delu sestavka ti dam prav. Pa ne zato, ker bi se strinjal z tem, da je to početje racionalno in ekološko. Temveč z razloga gibanja ekonomije in striženju ovc. Enako kot si napisal za banke. Smo jih že in še jih bomo... Tako kot prej omenjene naložbe v OVSE.

Tesla je že takrat želel eko pa se njegov Eko ni dal obdavčit.....

Ne, nisem energetik, mi pa to področje ni tuje. Evo, saj počasi se bova strinjala. V to smer nas zelo intenzivno pelje razvoj (rezultati ustavitve razvoja ICE bodo znani v 3 - 4 letih), ostalo bodo dodali pa regulatorji. Na kratko, vozili se bomo z EV podobno udobno, deljenje avtov bo praksa (predvsem tistih za long distance, saj bo posest le tega hudo obdavčena), cenovno pa se bomo vozili primerljivo (čeprav bi se morali ceneje - glede na stroške). Najpočasneje bo v resnici napredoval car-sharing saj to pomeni nižjo prodajo avtov, kar pa je kar boleče, če se jih danes proda cca 80mio na leto. Veliki fantje tudi o tem razmišljajo....VW ima cilj, da do leta 2030 več od 50 odstotkov prihodkov ustvari s storitvijo (danes 8 odstotkov). Le sanjaš lahko kakšne spremembe vse so pred nami in to precej na horuk. To, kar je Tone pisal v prvem članku je precej realno.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 26.11.2017

Homer Napisal:Če se TEŠ 6 ustavi smo na uvozu
Tako pa ......

Če si ti iz stroke potem O jej...

PS Le zakaj pri prikazu odjema na ELES ([url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")elesunichr("46")si/prevzem-in-proizvodnja[/url]) JE dela 100 % v pasu, TEŠ se spreminja za največ 20%, HE pa skačejo za 1200%

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Homer - 26.11.2017

Kaj pravzaprav trdiš, kar bi bilo v nasprotju z zapisanim?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Merlin1 - 26.11.2017

bozgom Napisal:
Homer Napisal:Če se TEŠ 6 ustavi smo na uvozu
Tako pa ......

Če si ti iz stroke potem O jej...

PS Le zakaj pri prikazu odjema na ELES ([url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")elesunichr("46")si/prevzem-in-proizvodnja[/url]) JE dela 100 % v pasu, TEŠ se spreminja za največ 20%, HE pa skačejo za 1200%
Če bi prebral link, ki sem ga navedel se temu nebi rabil čudit, ker tam je v članku laično razloženo zakaj mora bit tako. Če pa bi bil iz stroke pa bi ti bilo tako in tako jasno.