![]() |
|
Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nov tarifni sistem in plačevanje moči (/showthread.php?tid=83477) |
RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fery - 8.1.2024 O kakšni situaciji sploh govoriš? Števec je vedno samo eden in omrežnina bo vedno samo za ta števec. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - šmajser - 8.1.2024 Agencija je končno objavila primerjalnik stroškov omrežnine, možno je uvažati podatke pretekle porabe iz moj elektro za 15min intervale in potem zelo velika fleksibilnost pri primerjavi moči odjema ter kaj to posledično pomeni za naš tošl. https://www.agen-rs.si/web/primerjalnik-stroskov-omreznine RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - l150150b - 8.1.2024 @ Fery govorim o tem, da glede na različne postavke omrežnine v posameznih šasovnih obdobjih, ne boš mogel iz podatka za VT in MT določiti stroške na odštevalnem števcu (npr. za dve stranki na istem glavnem števcu)?? Č se motim, povej če se res? RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - jprednik - 8.1.2024 Predstavljam s da bodo števce seveda prilagodili na 5 namesto 2eh tarif,.. oziroma saj niti ne rabimo petih,.. glede na datum in uro se bo vedelo kdaj ja MT in VT in v kateri BLOK spada glede na čas in datum. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fery - 9.1.2024 Odštevalni števci ne obstajajo, kar se elektra in omrežnine tiče. Kako se boste tisti zmenili, ki jih imate med sabo, je pa vaša stvar. Predvidevam da zelo težko. Ali pa tudi enostavno. Od ljudi odvisno. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - l150150b - 9.1.2024 @jprednik ja res ne bo enostavno si razdeliti stroške po novem načinu! @ Fery ,,,,,,, ja seveda bo še vedno en števec - govorim o tem, da po odštevalnem števcu (dvotairifnem) ne boš imel podatka za (točno) porazdelitev stroškov .....! Ali ni tako? Ja - števec (glavni in merodajni) bo pa eden - kako pa drugače? RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fantocci2 - 9.1.2024 Odštevalni števci ne obstajajo. Vsi štejejo v plus, noben nič ne odšteva. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fery - 9.1.2024 Saj vem, o čem govoriš. Ampak to je problem tistih, ki gredo v tako španovijo. Ja, eden bo lahko pojahal vse, tako pač je. Boste gledali, kakšne najemnike imate. Take, ki z lučko gandžo gojijo na balkonu, ni prav priporočljivo imeti. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Novinec175 - 9.1.2024 Pozdravljeni. Verjetno je že kdo odgovril ampka ne najdem. mi prosim kdo lahko pove, kje lahko vidim, koliko imamo trenutno dogovrjene z PETROLOM "špice" za omrežnino? RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - oneh - 9.1.2024 S Petrolom ali GEN-i ali... nimaš dogovorjene nobene špice za omrežnino. Z njim maš dogovorjeno, po kakšni ceni ti bo dobavljal elektriko. Omrežnino ti pa določi SODO na osnovi tvoje porabe pred dvema letoma. Kolikšna je ta moč lahko vidiš na računu za elektriko ( v mesecu juniju/juliju, če ni na vsakem) ali na portalu MojElektro. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - zamot1 - 9.1.2024 Zdaj ko je malo bolj mraz dela TČ za ogrevanje, TČ za sanitarno vodo in žena kuha krompir pa je poraba čez 10kW (grobo odčitavanje trenutne vrednosti na števcu) zmenjeno imam pa 7 kW. Vse ostale filozofije in pametovanje je brezpredmetno. Naslednja kurilna sezona bo grozljivka RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - xavi - 9.1.2024 To si se malo zmotil. Toplotna črpalka odvisno od izolacije cca. 150m2 vleče ob konstantnem ogrevanju nekje 1,5 kw in manj. Sanitarna 900 w, indukcija takoj ko zavreje voda spusti na 600-800 w. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Poldee - 9.1.2024 Ja, naslednje zime bojo za nekatere malo bolj za mozgat kot dosedaj, se strinjam. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Novinec175 - 9.1.2024 @oneh, na portalu MOJ ELEKTRO najdem samo Priključna moč odjema po SzP, ki ima vrednost 17 in Vrednost obračunske moči, ki pa ima vrednost 10. Nikjer pa ne najdem zapisano, kakšne naj bi bile izmerjene "špice" po blokih. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - oneh - 9.1.2024 Citat:To si se malo zmotil. Toplotna črpalka odvisno od izolacije cca. 150m2 vleče ob konstantnem ogrevanju nekje 1,5 kw in manj. Sanitarna 900 w, indukcija takoj ko zavreje voda spusti na 600-800 w.Blagor tebi. Meni sedaj ob ogrevanju sanitarne vode TČ potegne tam 4,5 kW, da 300 l bojler ogreje v tam 25 minutah. Ima pa deklariran max tok 9,5 A kar nanese tam 6,5 kW. Pa obratuje po svoji logiki vso ogrevalno sezono. Trenutna konica je 5,75 kW ob 8:15 zjutraj, ko je poleg stalne porabe delovala le še TČ. Pa je bilo takrat zgolj tam -8°C. Ob tem polarnem vdoru pa so najprej napovedovali vse do -17°C zdaj pa so omilili na do -9°C. Citat:@oneh, na portalu MOJ ELEKTRO najdem samo Priključna moč odjema po SzP, ki ima vrednost 17 in Vrednost obračunske moči, ki pa ima vrednost 10. Nikjer pa ne najdem zapisano, kakšne naj bi bile izmerjene "špice" po blokih.Če imaš SE potem imaš dve merilni mesti. Na "MT oddaja" ti ne kaže dogovorjene moči. Na "Obračunska MT odjema" pa imaš zgoraj meni, da se ti odpre okno s podatki o blokih. Če pa nimaš SE in ti ne kaže 15 min. moči pol pa še nimaš pametnega števca in je dogovorjena moč enak zakonsko določeni (sem mi zdi da 46% priključne moči oz. 7,8 kw). |