![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 24.11.2017 Kaj vozim, sploh nima veze. Kar je moteče, je apliciranje in vsiljevanje tvojih mobilnostnih potreb na vse in na počezi. Lej nekdo včeraj, eden jutri, precej v roku 10 let, Fery.. glede na razbrane potrebe pri ta zadnjih, nekateri nikoli. Tega pa ustavili ne bomo! Fakt. Zdej pa brž prebrat dve novici, kaj je danes uspelo Musku, ker debat o rešitvah ni, elektrike ne bomo dražil, ker bomo trpeli, dratov ne pokladal, ke bo drago. Mogoče nas reši samaritan Fery s svojim hrbtom, če se ne najde nov "oče naroda". Lažje bo še kakšno dekado tiščat glavo v pesek in se dret "NEIN NEIN !!" in furat VW. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 24.11.2017 Gape: s tabo vse v redu? Saj ima cisto prav, DANES zadeva se ni zrela. Cez 10 let oz. ko bo je napisal, da bo prvi na njej. Kolikor ga poznam bo pred tabo. Zaenkrat pa je EV se vedno mucenje oz. brezvezno sklepanje otroskih kompromisov, jebuga tako je. Ce ne bi blo, bi ga ze verjetno ti imel, pa iz napisanega sklepam, da ga nimas. Aja, Feri govori zase, ti pa za druge, to si opazil? Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 24.11.2017 Ne gre v glavo pa konec. A veš, kakšna razlike je razlika med nama? Jaz vem, da ni uporaben, zato ga nimam. Če bi bil uporaben, bi se vozil z njim. Medtem ko ti veš, da je uporaben in se NE voziš z njim. Kje je zdaj tu verodostojnost, zanikanje napredka in podobno? Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 24.11.2017 O gre v glavo, kot sem napisal.. Eden včeraj, kakšen danes... Tega ustavili ne bomo, pa če zlijete tone cinizma na to temo. A imamo tu skupen imenovalec? Aja @Poldee, sem mislil, da smo vrtčevska natepavanja o tem kaj ima, bo imel moj prijatelj "pred tabo" že dal čez, no? Aja, kaj pa če pa imam EV, sem pa kaj? Verjetno kak jebeni birokratek, pišoč zakone v prid Emobilnosti, brez stika z malim človekom, ki služi 3k na mesec. Vmes pa z zamahom še mal štrom za rajo podražim... Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 24.11.2017 Cinizem ne spremeni dejstev. Če smo pošteni, to kar se danes proizvaja od EV, je čisti luksuz. Na eni strani pogojno športne tesle, na drugi strani igrače za skakanje v špar. Namesto na bicikel ali trolo. Nepotrebno onesnaževanje okolja. Sploh z baterijami. Ki so, kot vemo, ene največjih grehov. Jaz se slabo počutim že ko eno v uri zamenjam. Tu pa govorimo o več tisoč ali deset tisoč njih. Ki bodo pasale. Brrr. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 24.11.2017 Gape: nobenega cinizma. Tudi sam komaj cakam da bo kaj iz tega, samo kakor kaze se nekaj casa ne bo ali bo svinjsko drago. Hecno mi je poslusat samo hvalo, ker se zdi, da je to nekaj najboljsega kar obstaja. Potem se pa usedem v Teslo S al katera ze je bla ta prva, pa je vse skup tako pocarsko, da bi se kar zjokal. Cist ceski filing... ko porihtajo te otroske bolezni pa mogoce kaj bo. Tako je pa sam hype, kateri se ni 'deliveral' kar se od njega pricakuje. Razen ce mas kake boljse informacije. Kot sam to spremljam, razen ocen, pricakovanj, se ne vidim nekih resnih otipljivih rezultatov. In da se razumemo: nisem proti, samo povem kar vidim oz. cesa NE vidim, poslusam pa dosti o tem. Vsekakor pa imava diametralno nasprotni pogled na zadevo ;-) Eto: 150 jurju pa mas najhitrejsi tovornjak v slo, garant :-P <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.theverge.com/2017/11/24/16695926/tesla-electric-semi-truck-price">https://www.theverge.com/2017/11/24/166 ... ruck-price</a><!-- m --> Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017 Fery Napisal:Pa kaj nabijaš, da ne vem? Sorry ampak res imaš pojmovni deficit (glede mobilnosti, da ne bo pomote). To je dejstvo, saj stalno izpodbijaš, medtem ko večina zagovornikov tukaj trdimo, da je danes za večino že uporaben, cenovno pa na BEP. Ko omenimo, da se stvari premikajo naprej in to zelo hitro, sam to pač precej zanikaš z nekimi, bi rekel, populističnimi komentarji. Če bi kaj vedel, recimo bil v teh vodah, bi bil vsaj tiho. Ampak nič ne de. Če ti stvar ne paše ti pač ne paše. To je izključno tvoja odločitev. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 24.11.2017 Ampak nihče si ga ne kupi. Zanimivo. Definiraj uporabno. Ker v moji lasti je 7 avtomobilov (sedem). Če dam vse na kup, gre za okrog 30 000 kilometrov mesečno. Kar pomeni, da mesečno dam za gorivo več, celo nekajkrat več, kot večina tukaj v celem letu. Torej, če bi jih lahko nadomestil z EV, bi mi, glede na vaše izračune, vsako leto ostalo za en avto srednjega razreda. Vsak evro 2x obrnem in verjemite mi, če bi lahko, bi vsaj enega nadomestil. Ampak ne morem. Niti eden od sedmih ne more biti EV. Kaj torej je, ta uporabnost, EV-ja? Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017 Fery, pri tebi sem že večkrat navedel, da zate še ni, medtem ko za večino vsakodnevnih migrantov pač je že danes (pač če voziš pogosto na ...1.000km ne gre). Da pa bo šlo tudi to, sem pa na tem forumu že več krat navedel. Do 2025 (max) bo to mogoče, za ne pretirano ceno. In verjemi, ne glumim na pamet. Če redno delaš po 60.000km na leto EV seveda še ni zrel. Tega ne trdi nihče na tem forumu (vsaj da bi jaz vedel, pa ga kar redno spremljam). Mogoče pa imaš kake bolj lokalne fure znotraj te flote, kjer pa bi jaz o tem vsekakor razmislil. Na naši firmi samo s službenimi letno naredimo cca 1,8mio km, pa smo si vseeno omislili eno tako reč za lokalne (slo) fure in zaenkrat velja kar navdušenje v resnici na parkirišču če že kaj stoji, stoji t.i. stari park, ne ta nova reč. Izbira se že drugo itd. Koliko km pa naredi večina ljudi pa oba veva in ti bodo pač prvi, ki si bodo to reč omislili. Tudi midva z mojo, takoj ko bo prvi izmed 2-eh kazal neke znake utrujenosti, bo nadomeščen z EV. To računam da bo v 3, 4 letih, ko bo dejansko zadeva zrela tudi zame, pa čeprav dnevno s privat avtom delam kar lepe km, moja malce manj, še vedno pa je na 26.000km na leto. Torej daleč nadpovprečne... Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 24.11.2017 Fery, nabijaš z glavo v zid, oprosti, ne ti, nekdo drug, tega nikakor ne more in predvsem NOČE razumeti. Sem že napisal, da pustimo času čas. Nisem proti EV evoluciji, nisem proti napredku, vendar sedanji trenutek NI EV trenutek. Tile pa natepavajo, kot da je že. In tudi jaz pravim, kot je omenil že Fery, EV, tisti tahiter in najbolj zmogljiv bo moj. Ko in če pride ta čas. Z razliko od vas , ki tu o tem le bluzite. Ko se bom videl v njem. Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017 Ko tebe berem v tej temi, je približno tako kot ko mi je foter nekaj desetletij nazaj razlagal, da on že mnoga leta dela tako in le zakaj bi sedaj drugače. No pa sva naredila drugače - po moje, in sledilo je navdušenje...celo s fotrove strani. Tako nekako bo z EV v ne tako daljni prihodnosti (pa ne zaradi mene, da se razumemo). Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 24.11.2017 Samo gotovo (sem 100% prepričan) da se nista menila o EV. Lahko napišem le da si cepljen nekam. Kam ugani sam. Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017 To imaš pa prav, takrat res ne o EV... Sicer pa po mojem ni nobenega razloga, da si žaljiv, sem ti že večkrat napisal, da to ni dobro za lase, živce pa to. No, če v tem uživaš oz. če se tako počutiš bolje, kar, bi pa pričakoval drugačne argumente če že. Smo le na forumu kajneda? No, mogoče pa bi bilo fino kdaj kako v živo reči Aja, sem se spomnil...res sem cepljen...proti tetanusu, klopnemu meningoencefalitisu, pa včeraj cocktail proti predvideni sezonski gripi...kaj ti se nič ne daš cepiti, ravno sedaj je čas za to.Sicer pa, meni se Tonetov način razmišljanja še vedno zdi zanimiv. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 24.11.2017 Oki, jaz se umikam. Ko in če bo kaj oprijemljivega, bom zagotovo nazaj. Razpredajte dalje. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 24.11.2017 Fery Napisal:Ker v moji lasti je 7 avtomobilov (sedem). Vau, Fery stestiral, Fery preveril, Fery recept napisu in apliciral...in odločil. Še uzakoni, zapiši v ustavo, da zapremo to poglavje na čast plavčka Ferya. Ljudje plašnice gor, hrbet dol. Če se kaj ne ve, je tu KimFery. |