PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 24.11.2017

Fery Napisal:Če si bik, si bik.
Gorivo je strošek in ne prihodek, tako da ne vem, kaj bi rad s tem povedal.

Tudi če imam lastno firmo (celo dve), rabiš zgolj minuto ali dve, da najdeš višino moje plače. Za ogromno dela, malo ali nič.

In ne udriham nad tistimi z visokimi plačami, ki si jih zaslužijo.
Le po tistih, ki imajo visoke plače in pišejo pravljice o tem, kaj bo leta 2030 ali pa tistih, ki si, tudi s pomočje OVE, gradijo sušilnice sadja.
Si ti tudi eden tistih, kateri povzročajo stroške, denarja zanje pa jim ni treba zaslužiti? Daj zaupaj mi, kako bi tudi jaz lahko tankal avto, brez da ta denar zaslužim. Saj veš- bik je bik, pa se sam ne kapiram tako hitro. :evil: :evil:
Pa poznam precej s.p. kateri si nakazujejo minimalca, uporabljjao pa službene kreditne kartice, službene avtomobile, oddajajo poslovne prostore sami sebi, stroške vsega krije s.p., vrtec pa plačujejo po najnižji tarifi, imajo najvišje otroške dodatke... a se to tudi vidi pri višini tvoje plače?

Ja- lepo je pometati pred tujim pragom, na svojem pa se utapljati v smeteh.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 24.11.2017

Ja, ja, se javim v klub. Kje se prijaviš? Zastonj vrtec in jahto na Krku.

Ko boš ti delal leta preko 250 ur mesečno, za bagatelo, tudi tebi ne bodo fouš avta in kartice za tankat. Verjetno ti bodo celo dali dva taka kompleta.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 24.11.2017

Glej @Fery- kako imaš pošlihtano veš najbolje sam zase. Ob tvoj zapis sem se obregnil le zato, ker si omenjal visoke plače kot nekaj, kar ti prileti iz lufta. Sam praviš koliko da delaš pa zaslužiš bagatelo pol pa napadaš druge zgolj zaradi tega, ker delajo in ne zaslužijo isto kot ti. Mogoče pa so tisti, katere napadaš tudi nekoč bili v enaki situaciji kot si sedaj ti, pol so se pač odločili, da tako ne gre več naprej in so nekaj spremenili. Je precej bolj produktivno pri sebi iskati, kaj narediti drugače kot pa se jeziti na vse ostale, kateri odstopajo od pod povprečja.

PS- pa da ne boš mislil, da sem zaposlen v negospodarstvu ali da sem med tistimi z nadpovprečnimi plačami. Namesto, da bi se jezil nanje iščem načine, da bi se jim s plačo vsaj malenkost približal.

Ja, milijon procentno in tudi dokazano, mislim, da, ne samo nekomu, ampak ogromno ološu v Sloveniji, denar prileti iz lufta.

In če govorimo o konkretnem primeru, nekdo napiše pravljico o letu 2030, ki nima ne repa ne glave, ne podlage, ne ničesar.
Tukaj ne gre za premikanje naprej, ampak gre za to, da je ta osebek ali več njih, na tem delovnem mestu popolnoma brez veze oz. zato, da jaz plačujem višje davke.
In nekaj nakladajo. Kaj dosti več, v letu 2017, verjetno niso naredili. Pa še to nima popolnoma nobene uporabne ali dodane vrednosti.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017

Ne, fantje in dekleta so to (po tvojem pravljico) le prepisali in za tako delo tega denarja niso vredni. Tukaj se strinjam tudi jaz. Z vsem ostalim v tej temi, Fery pa dokazujes (in nisi edini), da o prihodnosti mobilnosti ne ves kaj dosti. S tem v resnici ni nic narobe, je vsaj forum pester z vidika heterogenosti, ja trpi pa vsebina. To pa je res ja.

To pa ti misliš, da jaz nič ne vem.
Jaz sem realist,vi pa sanjajte dalje.

Ti bom povedal pa nekaj.
Na žalost, je nekdo te fante in dekleta postavil tja. In na še večjo žalost, lahko ti fantje in dekleta, diktirajo kretenske omejitve, davščine in ostale nebuloze, ki jih mora človek požreti.
Zakaj imam jaz, kot prebivalec Evrope ali Slovenije, na računu za gorivo CO2 takso, največji prašiči na tem svetu, pa tega ne plačujejo in imajo poleg vsega še pol cenejše gorivo?
Da ne boš ugibal, zaradi teh istih ljudi. Če so do konca zabiti in leni, še ne pomeni, da niso nevarni.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 24.11.2017

Fery - čista desetka!

Take vizionarske stvari se loteva na popolnoma drug način. Nikakor ne z VIZIJO naših - kot praviš "nevarnih fantov in deklet", kjer je edina mantra da po letu 2030 ne bo mogoče VEČ registrirati samo bencinarja ali samo dizla. :twisted:

In ja, tile pubeci so "zelo nevarni"!

Nevarni pa zato, ker so na žalost prepričani v svoj prav. Še bolj nevarno pa je, da so celo prepričani, da delajo v skupno dobro! To je res nevarno!

In ja, s tujim po koprivah mahat - je zelo enostavno! 8)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 24.11.2017

Tole smo delal prejšnjo zimo. Kia Rio ostala doma:
[url=httpsunichr("58")//docsunichr("46")googleunichr("46")com/spreadsheets/d/1yYmo259Lmk2fGsQyp4nUVDq1PMIGNrPE7EN-v1AaF84/edit#gid=1290611783]Cena avtomobila, 7 let[/url]
Kak predlog za kak popravek v tabeli :?:
Pri EV sem pretiraval in njegovo vrednost postavil na 0 (nič €) po 7 letih.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - jaki79 - 24.11.2017

Saj bodo kmalu volitve...

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 24.11.2017

Fery ustavi se no. Ni vse tako crno kot pises. Ne razumem, kakot te vsi odirajo, medtem ko si primer v eni drugi temi opustil (glede na tvoj zadnji odziv), pa ceprav je tisti primer na koncu dobljen. Razumem, da se rad izpostavljas, ma vseeno malce vizionarstva ne skodi. Pa se enkrat, o prihodnji mobilnosti pac ne ves kaj dosti, kar je razvidno iz komentarjev. Hkrati pa te tudi razumem, da imas dolocene pomisleke. Jaz si ta trenutek recimo tezko predstavljam svojo CBR elektricno, ampal po drugi strani tudialce tezko cakam ta trenutek.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 24.11.2017

Kia 2-3x dražja od Forda Confusedhock:
Potem če že, dodajte zraven še spisek dodatne opreme.

LP, steklenicka

Pa kaj nabijaš, da ne vem?
Kaj je pa treba vedeti!? Da je v avtu par tisoč baterij in elektromotor!?
Da bo Tesla naredil kamion z megavatno baterijo, ki bo do 60% polna v pol ure?
A sploh kdo kaj pomisli ob taki izjavi?

Vem vse o tem, kako in kaj naj bi bilo. Leta 2030. Če vprašaš drugega sekretarja, še prej. Takoj po volitvah in novem mandatu. Ali..., o tom, potom. Ko bodo izvoljeni.

Še zadnjič, če bi bil EV uporaben in primerljiv z ICE, bi se čez eno uro usedel vanj. Pa četudi bi stal kot Tesla.
In še enkrat, ko bo to dosegel, se bom prvo minuto usedel vanj.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 24.11.2017

Al ne razumejo :-)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 24.11.2017

Za mnoge je EV že uporaben in ne samo primerljiv z ICE, ampak cenejši in boljši. In fakt je, da bo teh iz dneva v dan več. To je dejstvo.

Če jih vaši sosedje/znanci/znalci ne znajo uporabljati še ne pomeni da so neuporabni.

Če ste pa ste nekateri tako demagoško preroški, da je "tisto" uporabno samo takrat ko vi to požegnate, imate pa že malo božjega kompleksa.

Zate je tudi?