PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 17.1.2016

Migaj Napisal:on ima zunanjo enoto v hiši -zato defrostov ni oz jih je težje zaznati, skoraj nemogoče pa je videt led na uparjalniku [img]httpsunichr("58")//lh4unichr("46")googleusercontentunichr("46")com/-OQm2ugZmMMg/UMeIqiiipcI/AAAAAAAADDQ/sJmoiawGkAw/s640/2012-12-11%252009unichr("46")02unichr("46")57unichr("46")jpg[/img]

Moja je ŠE BOLJ v hiški, je pod lopo s tremi stenami 4x2m, izpihuje pa skozi zanjo narejeno okno. Če je to slika bohinčeve je objavil več fotk kako mu zgleda zasreena in po koliko časa delovanja je narejena slika. Moja, ravno tako pod streho nameščena, se je v takem času že pripravljala na drugi defrost ali pa mu za las ušla.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 17.1.2016

[img]httpsunichr("58")//lh4unichr("46")googleusercontentunichr("46")com/-6SSmN-2NmLs/UMeIq8KFzkI/AAAAAAAADDU/dP5obqui2yg/s640/2012-12-11%252009unichr("46")03unichr("46")19unichr("46")jpg[/img]

ne razumem pointa

Slika kaže, da se na široko lamelni uparjalnik ne nabira srež oz. uparjalnika nikoli ne zadela, da bi bil neprehoden za zrak, kljub časovno zelo redkim defrostom -vsaj tako trdi Bohinc.
Gotovo je v tem precej resnice, ker Bohinc ima zelo velik, relativno predimenzioniran uparjalnik, kar mu gre v prid.
Hkrati TČ večinoma zelo malo dela, ker je 18kW, čeprav naj bi mu pasala bolj 13kW.
Poleg tega ima v funkciji že prej nabavljeno STČ.
Kombinacija širokega razmaka lamel, relativno zelo velikega uparjalnika ter (pre)velika moč TČ pri Bohincu prinaša dobitno kombinacijo: redkejše defroste.
Zaradi predimenzioniranosti TČ pa tudi ne manjše letne porabe -menim.

Aha, ja.
Nisem čisto dojel konteksta. Se pravi navajaš bohinca kot odklon od sicer po tvojem normale, ki je, da se precej pogosto in iz morda ne očitnega razloga odtaljujejo (navkljub reklamiranim značilnostim glede optimalnejših odtaljevanj - mimogrede: sam ne vem kaj so optimalna odtaljevanja)?

Če je bil to point - verjetno je nekaj na tem.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - wizil - 17.1.2016

Meni je sicer vseeno kolikokrat gre TČ v defrost.. važno mi je da bo na dolgi rok dobro delovala ter, da ne bo poraba previsoka. Pred eno uro sem preveril stanje porabe za mesec januar v aplikaciji torej za 17 dni kaže 840kw (TČ, ventilator, Črpalke) to je 49,4kw na dan. Potem pa imam v omarici še odštevalni števec na katerem je TČ s kurilnico in kaže porabo 612kw to pa znese 36kw na dan, kar je bolj sprejemljivo čeprav bi še vseeno pričakoval da bo dnevno delovala max 12h ne pa 20h.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Fantocci - 17.1.2016

madhatter Napisal:Moja je ŠE BOLJ v hiški, je pod lopo s tremi stenami 4x2m, izpihuje pa skozi zanjo narejeno okno. Če je to slika bohinčeve je objavil več fotk kako mu zgleda zasreena in po koliko časa delovanja je narejena slika. Moja, ravno tako pod streho nameščena, se je v takem času že pripravljala na drugi defrost ali pa mu za las ušla.

Torej tako nekako, tole sem slikal nekje v Avstriji. Verjetno se super obnese, ker zajemajo zrak pod nadstreškom, kjer ni vetra in snega in ga izpihujejo ven.
Edino tisti odvod kondenza po cevi dvomim, da je OK.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 17.1.2016

Madhatter: ok, kaj sem sam spet naredu narobe? Trudim se podati nek pameten odgovor (post) zaradi katerga ne bo spet kdo v luft skakal ali me preko ZS 'ucil' oz. prav prozorno usmerjal kako bi moral pisat, skratka me preusmerjal v svojo smer. Pa pismu, saj to je uporabniski forum, ne pa tekmovanje v slovnici ali zagovarjanje ene ali druge firme. Kaj vam ni jasno kle? Pa tudi, ce kdo pocne to, koji ku*** mi mora nekdo zaradi tega gnojiti po ZS? Naj me ignorira, ne uposteva ali pa odkrito napizdi v sami temi, ne pa preko ZS, ovito v celofan. Ne dela to pri meni in vedno, ko bom cutil, da nekaj lahko napisem, bom to storil, ne glede na temo niti nic. Isto velja za ostale uporabnike, admini pa naj urejajo vse skup, ce hocjo - itak bo forum takrat sel po gobe. Ker mi gre ze full (ves kam) ravno to, kar se zdaj dogaja.

In ce ze omenjas Bohinca, ga bom se jaz in malo nastavimo ogledalo: mozakar v vsakem postu podjebava, preko enih te istih dobacivanj in pol se ti bojis, da bomo mi kej napisal kle? TT se kao ne sme nihce dotaknit, on pa skoraj v vsakem postu podrka nekoga od nas preko kakega citata, ki dostikrat niti nima veze s samo temo (ne da se mi niti iskat ker mi je to bv). Ker sam ne podaja vec svojih (oz. skoraj nic) podatkov mu niti ne mores na njegov nacin parirat (lovit za nazaj in mu kasneje ocitat). O tem, da je bolan na velikost fontov raj ne bi... Pa menda skor vsakmu k kej 'nekorektnega' napise proti TT, zatezi preko ZS - vem, ker meni je ze n-krat, isto od ostalih berem. Al res nehajte s takimi, ker sam vse to razumem izkljucno tako, da tisti ki nimamo TT ne smemo nic napisat v vasi temi? Ain't gonna happen!

In pa prosim te se to: upam, da nisi tudi ti v gorenjskem orkestru, ki tako rad drugim ocita, sebe pa ne vidi.

P.S. - tole se komot lahko pobrise, samo cutim da moram napisat, tak sem!

Poldee: mislim, da sem dost jasno napisal, kar sem napisal. Kar mi odgovarjaš nikakor ne more biti naslovljeno name, se ne najdem v tvojem pisanju. Tudi na pamet mi ne pade, da bi koga vzgajal po ZS, tako da verjetno to tudi ne leti name. Omenil sem te v zvezi s tem kar si napisal glede tega da sem jaz tisti, ki povzroča offtopic. Moj odgovor je bil zagovor mojega posta, ki je vzpodbudil tebe da mi to očitaš.

Drugač pa ja, itak je vsak, ki ima kaj pametnega za odgovorit komu z dilemo precej dobrodošel. RES pa ne bi hotel še enega offspringa debate on/off vs. inverter, zato sem Migaju namenil, kar sem mu.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - timi11 - 17.1.2016

wizil Napisal:Meni je sicer vseeno kolikokrat gre TČ v defrost.. važno mi je da bo na dolgi rok dobro delovala ter, da ne bo poraba previsoka. Pred eno uro sem preveril stanje porabe za mesec januar v aplikaciji torej za 17 dni kaže 840kw (TČ, ventilator, Črpalke) to je 49,4kw na dan. Potem pa imam v omarici še odštevalni števec na katerem je TČ s kurilnico in kaže porabo 612kw to pa znese 36kw na dan, kar je bolj sprejemljivo čeprav bi še vseeno pričakoval da bo dnevno delovala max 12h ne pa 20h.

wizil,
Tvoja črpalka bo zadostovala objektu,ko bo izoliran.Do takrat je črpalka prešibka,zato delovanje na max., delovanje z grelci in številnimi defrosti.Verjetno si bil z tem seznanjen?

Fantocci Napisal:
madhatter Napisal:Moja je ŠE BOLJ v hiški, je pod lopo s tremi stenami 4x2m, izpihuje pa skozi zanjo narejeno okno. Če je to slika bohinčeve je objavil več fotk kako mu zgleda zasreena in po koliko časa delovanja je narejena slika. Moja, ravno tako pod streho nameščena, se je v takem času že pripravljala na drugi defrost ali pa mu za las ušla.

Torej tako nekako, tole sem slikal nekje v Avstriji. Verjetno se super obnese, ker zajemajo zrak pod nadstreškom, kjer ni vetra in snega in ga izpihujejo ven.
Edino tisti odvod kondenza po cevi dvomim, da je OK.

Recimo, ja. Kondenz je pa pri meni speljan direktno pod TČ skozi betonsko plato v kurilnico pod njo in v odtok. Ta "lopa" je namreč na skoraj ravni strehi/terasi.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 17.1.2016

Madhatter: od mene je ne bo, kernimam nic od drkanja drugih. Sem pa podobno, kot si ti, napisal kaj pa mene moti. Upam, da dovolj jasno.

Migaj Napisal:Saj je vendar preko 5.000 uporabnikov Kronoterm TČ -se bo že še kdo našel...

Predvsem uporabniki TT vidimo svoje, to nam boš verjetno ti s svojo lažje povedal pa še kdo drug s katero drugo.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 17.1.2016

Mi imamo tč zv 7/8 e2 od kronoterma.
180 m2, montažna hiša, še BREZ fasade. T prostora okrog 19, nevseljena, sanitarna na 32-40 C, zračim 1-2x dnevno.
Moji občutki so da TČ precej časa dnevno deluje 300-800 minut. (Nekako sem pričakoval, da se to hitreje ugasne,... - očitno smo vajeni radiatorjev in močnih kotlov na olje).
Defrostov dnevno mi je pa kazalo tudi po 20. Zlasti v megli, sicer pa recimo okrog 6.

800 / 20 = 40 minut
Defrosti so se v najbolj zahtevnih dnevih vrstili torej tudi na v povprečju cca 40 minut delovanja TČ :wink:

*pri klima Tč so v najslabšem primeru lahko tudi na pol ure