PodSvojoStreho.net
Izbira klime - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Izbira klime (/showthread.php?tid=17792)

Re: Katera klima - korenje - 29.8.2015

mitsubishi klime imajo scroll kompresorje po mojem vedenju.

in pa kaj je "vstopni model", če so zunanje enote pri vseh enake - z istimi vgrajenimi komponentami?

Re: Katera klima - sassapo - 30.8.2015

Morda so enake laiku in še to na prvi pogled. Klime iz vstopnega in višjega kakovostnega razreda si delijo zelo malo ključnih delov. Od kompresorja, inverterja, ekspanzijskega elementa, izmenjevalca, celo motor ventilatorja so drugačni.

Re: Katera klima - korenje - 31.8.2015

sassapo, meni ne boš nič prodal, tko da ti ni treba s tem marketiškim besedničenjem.

Re: Katera klima - sassapo - 31.8.2015

??? Včasih se vprašam... Odgovoril sem zgolj na tvoje vprašanje oz. tvojo napačno trditev.Kakšno povezavo ima to s kakršnokoli prodajo!?

ps. scroll kompresorji se navadno vgrajujejo v naprave višjega kakovostnega razreda in pri večjih močeh. V cenejših napravah manjših moči se večino uporablja rotary v malo višjem razredu pa twin rotary

Re: Katera klima - darjaaa - 31.8.2015

Migaj Napisal:gree gre - vndar precej glasno

Kako veš da je precej glasna?
V teh.podatkih ima najnižjo vrednost 26db, sicer pa nekje pišejo o zvočnem tlaku, nekje pa o zvočni moči, kar ni isto, sicer pa kako to sploh merijo?

23db imam doma Daikinovo, pa me ne moti, ali je teh 3db lahko velika razlika?

lp

Re: Katera klima - jani65 - 31.8.2015

Sem izmeril glasnost moje 12 let stare klime (Gorenje 4,2kw) ki je 39/40 decibelov. Če jo ugasnem je v prostoru če vedno 20 decibelov. Merjeno z 5S jabolko. Ko sem jo kupoval mi je bilo pomembno ,da bo hladila in to je tu upravičila ,ker mi v tej vročini mansardo (okrog 90m2) hladi na temperaturo 25sC, ki je prek dovolj, seveda še gre nižje.

Re: Katera klima - damdam78 - 31.8.2015

Moja mitsubishi FH50 Ima Twin Rotariy kompresor. Me pa zanima katera od mitsubishi sploh ima scroll kompresor

Aha vidim da ima samo 18kW+ scroll kompresor. (MXZ 8B)

Tudi manjše naprave (Od 2,5 kw dalje) v najvišjem kakovostnem razredu uporabljajo scroll kompresorje :wink:

A to na splošno govoriš a za mitsubishi. A ni kar se klim tiče pri mitsubishiju FH v vrhu. Sprašujem, ker nevem in če ni FH kera je pri mitsubishiju v vrhu

Pa tudi daikin ururu sarara r32 nima scroll kompresorja ampak nihalnega pa naj bi bila top klima.

Re: Katera klima - Poldee - 31.8.2015

Ah, kaj pa japonci vedo ;-)

Hitachi v svojih premium modelih, Sanyo ki je sedaj pod Panasonicem... ravno slednja je verjetno najboljše kar se da kupiti v segmentu klimatskih naprav za hišno uporabo

damdam78 Napisal:A to na splošno govoriš a za mitsubishi. A ni kar se klim tiče pri mitsubishiju FH v vrhu. Sprašujem, ker nevem in če ni FH kera je pri mitsubishiju v vrhu

pri mitsibushiju imajo vse stropne enote in kanalne klime s svojimi zunanjimi enotami scroll kompresorje. izgleda da se to smatra kao za nek bolj industrijski razred kamor dajajo kompresorje z boljšim izkoristkom.

Re: Katera klima - telmos - 1.9.2015

Kdo pa pravi, da je scroll oh in sploh? Je pač le manj občutljiv za kapljevino. Za večje prilagajanje obratov in posledično moči je bistveno boljši dvojni rotacijski kompresor. Ta pri nižjih obratih ne popušča nazaj in ne izgublja na izkoristku ampak pridobiva. Ururu sarara je pa klima naprava, ki je daleč pred ostalimi tako po izkoristku, prilagodljivosti in še vseh ostalih funkcijah. Tukaj se vse ostale lahko le sramežljivo skrijejo.