PodSvojoStreho.net
LG Therma V vodna povezava? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: LG Therma V vodna povezava? (/showthread.php?tid=72360)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Re: LG Therma V vodna povezava? - sassapo - 27.12.2018

Čisto enostavno! Za ta denar boljše TČ ne boš dobil :wink:

Re: LG Therma V vodna povezava? - DELPHI - 27.12.2018

To je čisto frišen model z R32 plinom in novo regulacijo.
Dvomim, da je tako poceni kot tastara serija, ki si jo dobil že pod 3.000€.

Re: LG Therma V vodna povezava? - binimini44 - 27.12.2018

Jah tako mi je bilo povedano
Izrecno sem to vprašal
Ima morda kdo se kakšen podatek glede cene tega modela

Re: LG Therma V vodna povezava? - csamo001 - 28.12.2018

Sem poguglal pa nič pametnega našel glede cene. Preveri pri emundii, pa Jager tudi ponuja LG monobloke, bodo slej kot prej najbrž tudi nove imeli v prodaji.

Re: LG Therma V vodna povezava? - sassapo - 28.12.2018

Cena je enaka! Ne pa mislit, da je naprava kaj boljša ker vsebuje R32! Topnost hladiva v olju je z vsakim novo "izumljenim" plinom slabša. Kar je seveda dobro za proizvajalce, za uporabnike pa precej manj.
Za tistih par °C, višje temp. ki so tako v COP neuporabnem območju, bi sam izbral kar star model, kateri bo definitivno dlje služil Idea

Re: LG Therma V vodna povezava? - xavi - 28.12.2018

Nekaj piše, da ima boljši kompresor. Ko gledam sosedovo Daikin R 32 6 kw kako tiho prede in pri tem ogreva 150 m2 stare škatlaste hiše z F&N radiatorji, sicer z 14 cm izolacije, se sprašujem, ali je to napredek v tehniki, ali k temu pripomore kaj tudi R32.

Re: LG Therma V vodna povezava? - Zaspanc - 28.12.2018

Ni mi jasno, zakaj se ta rešitelj sveta R32 oglašuje kot iznajdba tisočletja iz ultratehnološkega razvojnega laboratorija, če je bil pa že pred vsaj 15 leti na trgu... Ga je menda v R410A kar 50%...

Re: LG Therma V vodna povezava? - Popson31 - 28.12.2018

@xavi tud mitsubishi je tih, vcasih moram prav blizu prit, da vidim ce sploh dela. Slisi pa se samo rahal pis vetra. Sosed pa ima daikina, sicer starega 7 let pa je 3 hise vstran doma, pa ga slisim, sploh ko gre v defrost. V glavnem ni mi zal, da sem se tak odlocil, se manj da sem vzel 8kw namesto 11kw, ker do zdaj je sfolgala za salo tud pri -12 drzat hiso na 21-22 stopinj. Poraba pa tud smesna Smile

Re: LG Therma V vodna povezava? - xavi - 28.12.2018

Sicer radiatorskega in talnega ne moreš med seboj primerjat zaradi višje temp. vtoka, kar posledično pomeni večjo obremenjenost črpalke, ampak vseeno, stari modeli Daikina so precej glasnejši, tukaj pa samo zmeren piš vetra, kompresor pa se spoh ne sliši. Seveda sosedovo črpalko čujem samo takrat, ko moja ne deluje.
Pri tebi pa definitivno, če pride do krize, bodo svojo naredili el. grelci, če bo sploh kdaj potrebno.

Sosed, od katerega daikin se slisi, ima montazno NEH hiso komplet na talnem gretju, skupaj 160m2, kar je dobrih 40m2 manj kot pri nas. Pa sma malo primerjala porabo, pa imajo visjo kot pri nas. Merjeno z locenim stevcem za TC. Grelci pri meni mislim, da so nastavljeni na -10, pa se do zdaj se niso vklopili. Racunam, da bo TC se nekaj lazje drug mesece ko se vselimo, zaradi notranjih pribitkov, ki jih zdaj prakticno ni oz so minimalni.

Re: LG Therma V vodna povezava? - bohinc - 28.12.2018

Citat:Racunam, da bo TC se nekaj lazje drug mesece ko se vselimo, zaradi notranjih pribitkov, ki jih zdaj prakticno ni oz so minimalni.
Ne teže :?: Maš sanitarno na drug vir?!

@bohinc govorim o ogrevanju hise. Notranji in pa zunanji pribitki koliko vem nimajo nobene veze z ogrevanjem SV. Ali? Glede porabe pa verjamem, da bo nekaj visja, ker bo vecji odjem SV kot je zdaj. Zdaj spraznimo bojler v treh dneh, greje pa se “samo” na 35 stopinj, kar je zaenkrat dovolj. Pa tud, ko se vselimo se SV nebo ogrevala na vec kot 40-42 stopinj. Cist mozno pa je, da se poraba nebo kaj dosti povisala, res da se bo voda ogrevala na nekaj visjo T, bo pa obcutno vec notranjih pribitkov.

Re: LG Therma V vodna povezava? - sassapo - 28.12.2018

Ima pa novi model LG-ja nov krmilnik z barvnim prikazovalnikom in možnostjo wi fi povezave. Če so krmilje uštimali, če bo COP res višji kot pri Micki, če bo zanesljivost na nivoju prejšnje...
Zna tale vrag precej mešat štrene v dražjem klima razredu

Re: LG Therma V vodna povezava? - pentax - 28.12.2018

Popson, vsem tudi ne štima visoka temperatura SV za tuširanja...sam sem navajen na hladnejšo vodo za tuširanje iz časov vsakodnevnih treningov, kjer smo ali pa nismo imeli toplo vodo za tuš. Moja pa je sorte, kjer se skoraj rabi poparit :mrgreen:.

Re: LG Therma V vodna povezava? - pentax - 28.12.2018

Ja, so kar preskok naredili pri LGju...vsaj po prebranem:
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")lgunichr("46")com/global/business/air-solution/heating-awhp/monobloc[/url]
naj bi do -25C delovala :!: Pa zanimivo, da so šli zaenkrat na R32 le pri monobloku.