![]() |
|
Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk (/showthread.php?tid=71858) |
Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - sassapo - 30.3.2018 Mitshubishi bo danes zvečer že deloval :wink: Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - xavi - 30.3.2018 Škoda, da ni zunaj minus. Sicer bo že ogrevanje sanitarne vode marsikaj povedalo. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - pentax - 30.3.2018 valhalla Napisal:Jaz nimam popolnoma nič proti Daikinu, sem tudi eden prvih, ki se je oglasil v temi. Sezulo me je, ko sem videl cene. Ekvivalentna tej Althermi, le s plinom r410a, Bosch AW-7/AWM, je cena z montažo in zagonom z vsemi dodatki 8.432€ z DDV, pa je še rezerva in še odbitek ekosklada. Pa je "prava" TČ ZV, ne klima segment. Vsi vemo, da je vodna povezava učinkovitejša. Pri A-7/W35 = COP 3 in da od sebe še 4,8kW. Ropota z največ 53dB. V bistvu je v vsem boljša za enak denar. :roll: 4.8kW pri -7C..a zdaj je pa to tudi presežek ali kaj..in to "prava tč BOSCH"? moja lowbudget gajba (7.5kw tč - zunanja kišta enaka kot pri 6kw) in da pri A-7 W35 - 6.7kW grelne moči, cop 2.4, glasna pa ne vem koliko je, ker je nikoli ne slišim...investicija pa dejansko pol zgoraj omenjene cene. Ena večji presežek od druge :lol: . Aja, pa da te popravim, ta bosch ropota z največ 65dB....in ne 53db (pri 40% na A7). Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - sassapo - 30.3.2018 Padec moči s padanjem zunanje temperature je popolnoma nepomemben podatek. Izmislili so si ga pri Mitshubishiju ko so na trg lansirali Zubadana. Koliko porabi za to ne padanje moči so pa pozabili pripisat!? Edino kar pri TČ šteje je razmerje oddane in porabljene energije pri različnih zunanjih temperaturah
Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - valhalla - 30.3.2018 @pentax: Se tudi sam oziram za klima segment TČ ZV in sicer LG Therma V bi bila ta trenutek moja izbira. Primerjal sem cenovno, ker Daikin komplet stane toliko kot Bosch komplet. Pa je Bosch po mojem bistveno boljša izbira med tema dvema. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - pentax - 30.3.2018 Ampak podatke ki si jih omenjal o hrupnosti ne držijo, zato sem te popravil...tisti podatek o grelni moči je pa hecen in tudi ne verjamem da je pravi-nisem preverjal. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - sassapo - 30.3.2018 Če iščeš relativno ugodno in dobro varianto je Hitachi absolutni zmagovalec. Na dnu razreda pa jasno kraljuje LG. je čisto ok. če vzameš v zakup nekaj pomanjkljivosti in grozno glupo krmilje, je to čisto ok. naprava. Za to ceno tako ne moreš pričakovati več. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - valhalla - 30.3.2018 @pentax: od [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")bosch-climateunichr("46")si/stranicaproizvoda/toplotne-crpalke/compress6000awunichr("46")html]tu[/url] sem prepisal podatke, lahko, da sem kaj narobe prebral, vendar podatek za 53dB drži. Model Compress 6000 AW 7 - podatkovni list izdelka. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - valhalla - 30.3.2018 Aja mimogrede, 2 soseda ju imata, najbližji prav tega 7kW, oni zgoraj pa ne vem koliko je močan je ogromen pralni stroj, vendar sta tiha oba. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - pentax - 30.3.2018 @valhalla: tč BOSCH Compress 6000 AW 5/7/9: [img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2b/7N/1aSKWRcn/zajeta-slikaunichr("46")jpg[/img] Dejansko je bolj hrupna od mnogih lowbudget. In kot vidiš je max. grelna moč pri A-7/W35 6.18kwh, pri cop 2.8. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - valhalla - 30.3.2018 Sem ti polinkal od kje sem jaz info prepisoval. Od tu: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.bosch-climate.si/stranicaproizvoda/toplotne-crpalke/compress6000aw.html">https://www.bosch-climate.si/stranicapr ... 000aw.html</a><!-- m --> podatkovni list izdelka (PDF) in tu so drugačni podatki. Če bi se primarno odločal za TČ ZV, bi bila ta Bosch v finalnem izboru zaradi tega, ker je preoblečen švedski IVT in za njimi stojijo leta izkušenj in dobro delujočih TČ ZV in bi bil pripravljen plačati več, da bi stvar kakšno leto dlje delala. Hiša nam gre h koncu, kurilnica bo čez kakšen mesec in so me malo cene LG-jev zmedle. Za te dB je tudi meni prav malo mar. Primerjal sem le te podatke, ker je bil Daikin izpostavljen kot ekstra tih, je povprečen in pa predvsem - predrag. In s ceno me je spomnil na Bosch. Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - bozgom - 30.3.2018 sassapo Napisal:Padec moči s padanjem zunanje temperature je popolnoma nepomemben podatek. Za moj objekt po izračunih (osnova poraba plina in temperaturni primanjkljaj za lokacijo objekta) potrebujem: 4,6 kW pri 0°C 6,7 kW pri -10°C 8,8 kW pri -20°C Če padanje moči s temperaturo ni pomembno ali naj izberem 5 kW TČ pri +7/35°C ali pač tisto, katera omogoča tam 8 kW pri -15°C, ne glede na razmerje med porabo elektrike in oddano toplotno energijo? Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - telmos - 30.3.2018 Ta klinčeva "klima TČ Daikin Altherma 3, 8 kW" da od sebe pri -7°C in 35°C 8,33 kWh toplotne energije z porabi 2,95kWh. Torej dela z COP-jem 2,82 Drugače pa pelje lepo 7,28 kWh s porabo 2,73 kWh Kje smo sedaj pravi in nepravi? Bosch, Kronoterm pa ostali zdravopametni oblaki? Kot, da se nas lahko vodi kot ovce bla bla bla. Po uradnih podatkih je temu tako in verjamem, da se Daikin ne bo spuščal v blamaže. Ni ravno ena barakarska firma. Če bo pa crknila, jo bomo pa popravili. 5 let garancije ima, v tem času se večini pokažejo pomanjkljivosti Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - telmos - 30.3.2018 valhalla Napisal:Jaz nimam popolnoma nič proti Daikinu, sem tudi eden prvih, ki se je oglasil v temi. Sezulo me je, ko sem videl cene. Ekvivalentna tej Althermi, le s plinom r410a, Bosch AW-7/AWM, je cena z montažo in zagonom z vsemi dodatki 8.432€ z DDV, pa je še rezerva in še odbitek ekosklada. Pa je "prava" TČ ZV, ne klima segment. Vsi vemo, da je vodna povezava učinkovitejša. Pri A-7/W35 = COP 3 in da od sebe še 4,8kW. Ropota z največ 53dB. V bistvu je v vsem boljša za enak denar.Ekvivalentna še zdaleč ni, pa tudi pri ceni si ustrelil za 1400 eurov mimo! Ta komot pelje pri -7°C in 35°C vtoka 7,28 kW z COP-jem 2,66, pri tisti moči, kot jo da od sebe blaženi Bosch, ima pa višjega. Je pa samo "klima TČ" kajne. Ni kaj, bo potrebno zamenjat ploščo in ne pet neumnosti. Cajti se očitno spreminjajo Re: Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk - JaBK - 30.3.2018 bozgom Napisal:sassapo Napisal:Padec moči s padanjem zunanje temperature je popolnoma nepomemben podatek. tole od sašota sem pa tudi jaz dvakrat prebrala, če sem prav razumela. Ta prva stvar, ki je važna, je koliko da od sebe pri določeni T. to me bo grelo. Pol šele COP. tisto moram pa plačati. ampak prvo je, da me ne zebe. |