![]() |
|
TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi (/showthread.php?tid=63553) |
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - bohinc - 7.11.2015 Se opravičujem, očitno si drugače vzel zapis, kot moje nadaljne. Npr. čudenje nekaterih , da se o TT oz. Kronotermu in drugih ne oglaševanih TČ skozi mnogo let ne piše veliko v forumu , to sem pa res mnogokrat ''prcnil'' :oops: Kot stari nepristranski maček , sem upal in še, da razumeš o čem... Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015 Čreda strokovnjakov mi je leta v vseh medijih, na sejmih itd strogo odsvetovala: - NE TČ na radiatorjih - NE TČ zrak/voda - NE split TČ - NE klima TČ -bog ne daj na radiatorje pa še brez zalogovnika in grelcev Hvala forumski čredi, da sem z njeno pomočjo vse strokovne nasvete negiral (čeprav za kazen nisem bil deležen EKO subvencije) ter ravnal ravno kontra -vse NE sem spremenil v DA in vse deluje SUPER. Hvala vsaki ovci tega foruma posebej :wink: -brez vas mi ne bi bilo poceni toplo
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 7.11.2015 Popolnoma enako se lahko zahvalim tudi jaz. Ce je se kak tak, predlagam piknik :-P Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - bohinc - 7.11.2015 Citat:Hvala forumski črediHvala , da nisem prej poznal foruma! Če ne , bi verjetno zagovarjal čredo, ter verjel, da z drugimi , četudi on-off TČ ne bi mogel greti slabo izo. objekta v ''primorju'' :lol:
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015 Bohinc, in kdo je kdaj napisal, da z ON/OFF TČ zrak voda z GRELCI ter ZALOGOVNIKOM ne moreš ogrevati slabše izoliranega objekta tudi prek radiatorjev ? Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 7.11.2015 Res. Kar se sam vecinoma spomnem so res odkrita zaljenja inverterk s strani dolocenih 'pacientov', ki so zadnje case poniknili na forumu. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015 Zjutraj mi je znanec zaupal, da Renault ni avto. Ja kaj pa potem, bicikel? Iz vesolja se samo kitajski zid ter pokopališče renaultov vidi, mi je odvrnil lastnik 2,0 TDI das avta. In da noben ne doseže 200 tisoč km (ravno meni, ki imam kontra izkušnje) :oops: Nisem se mu drznil nasprotovati in tudi ne sikniti pfej na izpuh niti potem, ko se je divje odpeljal od bifeja. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - bohinc - 7.11.2015 Oh... prihaja , napovedan čas timija11...bom moral v mižovce :lol: In kaj ma spet DAS pri tem, primerjaj dacio, ki se ravno tko pelje od točke A-B ali še kaj cenejšega...! Poraba 100kW za 200m2 različnih objektov-potreb in mikrolokacije :wink: pri povprečju -10dnevno pove kaj z grelci ali brez ? Določeni pacienti so pisali sprva , da je zgolj edina , še iz časa ko sta vnašala DHT med teme DRVA. Nato je rentgi pisal , da TČ z grelci porabi 2.5x več , če me spomin ne vara... ? Torej puca mi... , četudi z grelci , če je poraba dokaj identična... (in to mi na Vit. niso znali garantirat leta 2010, ko sem nabavil TČ?!)No zdaj naj jabk, pa kaka sivka , ki ve od koga, da so Slo TČ zanič (iz svoje izkušnje?) , ter drugi razmislijo, zakaj se lastniki razen 3-4 oglaševanih ogibajo foruma, ker jih čreda začne trgat..., upravičeno ali ne ? Pokojni ata Bučar je bil kleni trmasti Bohinc, zato je dokaj dolgo vztrajal, med volkovi , ki so počasi trgali tisto , kar je ostalo... Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015 A sem takrat, ko sem omenil S.korejo rekel, da je velik uparjalnik(velika škatla) TT slabost TČ? Verjetno ne. In kdo pravi, da Kronoterm TČ niso dobre TČ? Če pa naši proizvajalci (TT oz Kronoterm ter Gorenje) mislijo, da bodo navrgli par podatkov iz že objavljenega prospekta in bo to in lepe obljube zadovoljilo zahtevne in zajebane forumaše, se pač motijo. Pričakovat morajo razčiščevanja, direktna boleča vprašanja ter trd boj do zadnje kaplje krvi Ko se pa vse razčisti, pa priznat nedoslednosti, če že ne zavajanja, če so bila. Te so lahko izvaja tudi tako, da se načrtno razkrije nekaj, drugo pa prikriva. Po mojem v grobem niso ne boljši ne slabši od drugih. Ker vsi si ne želimo biti ostriženi kot ovce - to je forum, folk. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 8.11.2015 Migaj da ti slučajno ne uhajajo stvari iz pod nazora? Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 8.11.2015 Timi: cesa ne razumes iz njegovega posta? Daj kdaj se argumentiraj kaj, ta tvoja najedanja brez so pocasi ze mem... skoraj ze na nivoju pedenjmodela... Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 8.11.2015 Tvitatam poldee. Da, včasih je prisotno tudi malo cinizma. Tip je "na poti" da postane Bog toplotnih črpalk in krvnik Kronovška. Beri še enkrat in počasi! uporabnik Migaj. :roll: "Če pa naši proizvajalci (TT oz Kronoterm ter Gorenje) mislijo, da bodo navrgli par podatkov iz že objavljenega prospekta in bo to in lepe obljube zadovoljilo zahtevne in zajebane forumaše, se pač motijo. Pričakovat morajo razčiščevanja, direktna boleča vprašanja ter trd boj do zadnje kaplje krvi Ko se pa vse razčisti, pa priznat nedoslednosti, če že ne zavajanja, če so bila. Te so lahko izvaja tudi tako, da se načrtno razkrije nekaj, drugo pa prikriva. Po mojem v grobem niso ne boljši ne slabši od drugih. Ker vsi si ne želimo biti ostriženi kot ovce - to je forum, folk." Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - lojz007 - 8.11.2015 Čreda strokovnjakov mi je leta nazaj na tem forumu strogo odsvetovala: - NE TČ ON/OFF - NE TČ vodna povezava - NE Termotehnika Ko sem že skoraj odločil za Daikin Sem pri kolegu ki ni mogel prehvaliti svojega Daikin-a poslušal tisto ropotanje v kurilnici na displeju en kup errorjev nekaj je bilo govora da se temperaturo ne da spustiti pod 25 stopinj kar je za mojo NE hišo nesprejemljivo. Sem se odločil za Termotehniko sem rekel kar bo pa bo, cena je bila primerljiva mogoče malenkost dražje. Danes imam neslišno kurilnico letni račun za sanitarno vodo in ogrevanje kvadrature 110 m NE hiše okoli 200EUR. Kupcem ki se obračajo na ta forum po nasvete bi svetoval da naj ne nasedajo raznim kvazi strokovnjakom ki ji ima ta forum kot listja in trave. Razen nekaj izjem je večina TČ od znotraj videla samo pri montaži pa še to ne vsi. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - 03pomlad - 8.11.2015 bravo, lojz Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Surbek - 8.11.2015 Super mala poraba, sam kapo dol☺ |