![]() |
|
Menjava ogrevalne naprave - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Menjava ogrevalne naprave (/showthread.php?tid=60787) |
Re: Menjava ogrevalne naprave - Homer - 25.2.2015 Oboje naj bi delovalo! Prva shema je bližje mojemu razmišljanju v povezavi s talnim (mešalni ventil večinoma skoraj zaprt)! Re: Menjava ogrevalne naprave - jani65 - 25.2.2015 Imam narejeno po drugi shemi Re: Menjava ogrevalne naprave - Roby - 25.2.2015 Se samo meni zdi, ali bi lahko pri drugi shemi uporabil samo dve pumpi, z manjšimi spremembami vezave. Vprašanje pa kako logiko ima krmilje. Re: Menjava ogrevalne naprave - sassapo - 25.2.2015 Za talno je brezkompromisno primernejša 1. shema, 2. je pa cenejša Re: Menjava ogrevalne naprave - vrtalnik - 25.2.2015 Kretnica je v bistvu majhen zalogovnik. @Roby ri drugi vezavi bi tudi šlo brez črpalke R3,vendar bi namesto njega moral dati elektromotorni ventil,da voda ne bi krožila,ko se bojler dovolj segreje.Finančno pa je skoraj isto.
Re: Menjava ogrevalne naprave - sstad - 25.2.2015 Kako naj še zaupam monterju če ti po 20 letih dela poveže takole mešalne in črpalke in to ugotovim sam, naslednje predelave se lotim sam......ne zaupam nikomur..... Priponke: IMG_5621.jpg IMG_5621.jpg [ 139.81 KiB | Videno 610 krat ] Seveda smo zadevo popravili, ko sem ga prepričal da zadeva ne deluje pravilno, vloga mešalnega ventila ne deluje, vloga mešalnega ventila je da meša povratno vodo iz ogrevalnega kroga in vodo iz kotla ...črpalka pa v njegovem primeru ne meša teh vod ampak samo črpa vodo iz kotla.... to je moja električarska logika...... Glede električne povezave na sliki je bila začasna povezava. Da malo obrazložim zadevo, prvi krog je ogrevanje sanitarne vode, drugi krog je ogrevalni krog kopalnica, tretji krog pa ostali prostori. Nepovratni ventili so z možnostjo ročnega odpiranja to sem želel sam, izkazalo ko smo bili 5 dni brez elektrike ob žledolomu ker je voda termosifinsko samodejno krožila in smo bili na toplem. Pa še v prehodnem obdobju imam možnost ogrevanja kopalnice z sončno energijo... Re: Menjava ogrevalne naprave - sassapo - 25.2.2015 Kolikor denarja toliko muzike, druge filozofije ni hock:
Re: Menjava ogrevalne naprave - Stesta - 26.2.2015 Hja, morda.. Včasih dobiš pa pokvarjeno ploščo ... Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 Vprašanje za tiste ki ste iz stroke, koliko bi okvirno bila normalna postavka za delo pri postavitvi peletne peči in STČ v kurilnico ter izdelavi povezav po eni od zgoraj objavljenih hidravličnih shem (varovanje povratka, 1x mešalni, 1x direktni), seveda vklučno z montažo vsega kar spada zraven v kurilnico (ekspanzijske, varnostni v.,...)? Torej samo postavitev kurilnice brez izdelave napeljav ki gredo iz kurilnice naprej po hiši. Re: Menjava ogrevalne naprave - xavi - 26.2.2015 Predlagam, da si pogledaš podobno kurilnico kakšne zadovoljne stranke, poslikaš, popišeš elemente, prosiš za predračune in primerjaš glede na prej videno. Na pamet pisat je bolj težko, ker je potreben prej ogled, sam se pa lahko prej dobro podučiš. Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 Sem pričakoval, da nekdo, ki že x let vsak dan sestavlja kurilnice sam ve katere elemente rabi za izvedbo, tak da ne vem ravno, zakaj bi mu naj jaz delal popis potrebnega materiala. Re: Menjava ogrevalne naprave - cheba - 26.2.2015 Predlagam, da mojstri predstavite primere dobre prakse. Kako naj bi bilo kaj narejeno. Sigurno po delu tudi poslikate svoje stvaritve. S tujim kur.. po koprivah mlatiti si upa vsak. Re: Menjava ogrevalne naprave - bk9105 - 26.2.2015 Se strinjam s cheba, to bi nam laikom bilo v veliko pomoč, da bi videli kaj pomeni dosti muzike za ustrezno dosti denarja, okvirno, se razume seveda. Re: Menjava ogrevalne naprave - xavi - 26.2.2015 bk9105 Napisal:Sem pričakoval, da nekdo, ki že x let vsak dan sestavlja kurilnice sam ve katere elemente rabi za izvedbo, tak da ne vem ravno, zakaj bi mu naj jaz delal popis potrebnega materiala.Nisi dobro razmel, kaj hočem povedat. Z ogledem kurilnice, ki optimalno deluje boš ugotovil kaj potrebuješ. Ko ti da vodovodar seznam vgradnih elementov ti nič ni jasno in mogoče je vmes tudi kaj balasta. Tako pa lahko stvari, ki jih vnaprej poznaš, malo pokomentiraš. Sicer pa se že iz samih predračunov vidi, kako so si lahko različni, ne samo cenovno. Re: Menjava ogrevalne naprave - Hanzi - 26.2.2015 zdravapamet Napisal:Saj ni problem v slikah. RAd bi videl ljudi ki prepoznajo hišo po sliki kotlarne(razen svoje, ali pa če so jo kje že v živo videli). Sani ni treba lastnice in njenega cucka slikat. No lastnico ob dolečnih pogojih lahko... :twisted: |