PodSvojoStreho.net
Peleti - kdaj pade cena - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peleti - kdaj pade cena (/showthread.php?tid=60116)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: Peleti - kdaj pade cena - jokovot - 22.1.2015

Lepo povedano okvals in colin
Kar je res je res.

Re: Peleti - kdaj pade cena - peleti12 - 22.1.2015

Ugotavljam, da ni problem v visoki ceni peletov ampak v nizki!
ZAKAJ?
Preberem post, da v 6 mesecih porabi za ogrevanje nekaj čez 200m2 do 5500 kg pelet proizvedeni v republiki ex YU po ceni 160,00€ za tono kar znese 880,00€.
Ogrevam približno isto površino za kar sem lani porabil 3,2 tone pelet SLO proizvodnje 100% smreka po ceni 244,00€ kar znese 780,80€.
Ta izračun je dokaz, da malo denarja malo muzike in veliko dela okoli in v peči, posledično katran, pepel, pogosto čiščenje kotla, motnje v delovanju, veliko modrovanja na forumu, itd, itd.
P.S. Loše gori ova zemlja od Bosne! :lol: Confusedhock:

Re: Peleti - kdaj pade cena - colinmcrae - 22.1.2015

peleti12

na kolko pa greješ hišo oz kako temperiraš?? izolacija??? okna???? to kar si napisal pa je res merodajna primerjava, kapo dol še od mene......

lp
Colin

Re: Peleti - kdaj pade cena - okvals - 22.1.2015

Peleti 12, ti si Car in ti ostali pač ne sežemo.

Re: Peleti - kdaj pade cena - jani65 - 22.1.2015

Tudi mene zanima kako ima urejeno ogrevanje in izolacijo objekta.

slavko
Nisem car samo pri tebi nekaj ne štima!!!!!!
Pred tremi leti sem zamenjal energent iz UNP na pelete. Ponudbo za izdelavo kurilnice sem dal izdelat trem različnim ponudnikom in se na koncu odločil za tistega, ki mi je ponudil najboljšo možnost ( kvaliteta + cena ). Izvedba na ključ je vsebovala montažo kotla na pelete, TČ sanitarna voda, in priklop na obstoječ sistem z vsem dodatnim materialom. Investicija v kurilnico + peleti za dve sezoni se mi je povrnila v dveh letih napram prejšnemu energentu.
V treh kurilnih sezonah nisem imel nikakršnih problemov z ogrevalnim sistemom razen na začetku (zaradi nepoznavanja peletov nekvalitetni peleti).
Kotel dela brez problema, pepel čistim na 14 dni ostalo čiščenje na mesec in pol.
Temperatura v hiši se giblje med 20 in 22 stopinjami C.
Vse kar sem moral storiti je, da sem moral spremeniti nekaj parametrov glede na pelete, ki jih kurim.
Kot sem že nekajkrat prej napisal kotel ne prenese slabih peletov in se jih ne izplača kupovat.
Naj potolažim okvals, jokovot, colinmcre, da nisem napisal enega posta na forumu kakšne pelete naj kupujem, kako naj nastavljam gorilec, ne vozim pepela iz kurilnice z karjolo, ne vgrajujem ventilatorjev od grafičnih kartic itd, da mi bo ogrevalni sistem deloval optimalno.
Ogrevalni sistem imam nastavljen in mi deluje brez eksperimentiranja, kar moram storiti enkrat na teden nasuti pelete, na 14 dni očistiti kurišče, na mesec in pol kompletno čiščenje kotla.
V letošnji kurilni sezoni od oktobra sem pokuril 100 vreč peletov to je 1540 kg kar znese 375,76€ in 1m3 drv iz svojega gozda kar znese 50,00€ v kaminski peči s katero sem začel to sezono ogrevati dnevne prostore v spodnji etaži.
Omenjeni trije forumaši ne odkrivajte tople vode in ne solite pameti drugim ostali se pa naj sami odločijo kateri sistem deluje s katerim so sami problemi in eksperimenti na koncu vsi seštejemo stroške in potegnemo črto ter ugotovimo kdo je na boljšem HVALA.

Peleti pa še bi morali biti vedno od180-200€/T
Ker pa naftni derivati padajo na svetovnem trgu se pravi da bi se morali poceniti. :lol: :roll:
Za drugo se ti ne sekiraj kaj delajo drugi.

Re: Peleti - kdaj pade cena - colinmcrae - 22.1.2015

[url]V letošnji kurilni sezoni od oktobra sem pokuril 100 vreč peletov to je 1540 kg kar znese 375,76€ in 1m3
[/url]
Peleti12 oprosti ampak mene so v 2. Razredu osnovne šole učili drugačne matematike

Pa se nekaj.... hišo praviš da ogrevaš na 20 stopinj, z nekom si delal primerjavo pri porabi, pa ta isti temperira na 24 stopinj .... verjetno je za tako temperatirno razliko ogromna razlika pri porabi energenta (ali pa ti bom jaz pomagal za vsako stopinjo nad 22 približno 20%).... 1m3 drv je tudi ekvivalenten cca .250 kg pelet...

Lp
Colin

jokovot
Boli me za ceno pelet in nafte sedaj imam v dnevni sobi 23 stopinj C in če si se ti letos ogrel do sedaj za 425.76€ brez ali z ventilatorjem od grafične kartice in vrtanja, da ti kotel sploh dela potem modruj.

Uf še kako te boli,boli.
Koliko bi plačal po moji ceni za pelete?
Preplačal si jih.
Nič ne modrujem napišem tisto kar naredim.
Če pa jaz mojo postrojenje gledam iz PC pa mi je užitek - navečji.
Takrat vidim kar sem jaz sam naredil.
Plačam lahko vsakemu teletu, da mi kaj naredi pa še me na....e za ceno Big Grin

jokovot
Na forumu imaš 43 strani postov in še sedaj toplo vodo odkrivaš, peleti so najcenejši tisti, ki dajo dobro energijo z čim manj pepela, čim manj posegov in čim večjo udobnostjo. Očitno si ti svojo peč že toliko predelal, da jo še radijator zrenjanin već ne zažene.
Kakor berem moraš ti spati pri peči, da ti dela optimalno in, da ti je toplo.
Daj navedi vsaj en argument, da me boš potolažil.

Re: Peleti - kdaj pade cena - okvals - 22.1.2015

Ti bom jaz povedal argument; NE ZAJEBAVAJ LJUDI PREKO TIPKOVNICE, kateri se trudijo ter POŠTENO povedo kako je pri njih v praksi.

colinmcrae Napisal:[url]V letošnji kurilni sezoni od oktobra sem pokuril 100 vreč peletov to je 1540 kg kar znese 375,76€ in 1m3
[/url]
Peleti12 oprosti ampak mene so v 2. Razredu osnovne šole učili drugačne matematike

Pa se nekaj.... hišo praviš da ogrevaš na 20 stopinj, z nekom si delal primerjavo pri porabi, pa ta isti temperira na 24 stopinj .... verjetno je za tako temperatirno razliko ogromna razlika pri porabi energenta (ali pa ti bom jaz pomagal za vsako stopinjo nad 22 približno 20%).... 1m3 drv je tudi ekvivalenten cca .250 kg pelet...

Lp
Colin
Očitno je tebi in še dvema tukaj na forumu tudi z številkami in argumenti težko objasnit, da v nekaj verjamete.
Peleti slo prizvodnje 100% smreka pakirano v vreče po 15,4 kg 65 vreč = 1000 kg ali 1 t. 1 t peletov stane 244,00€. do sedaj sem porabil 100 vreč X 15,4 kg = 1540 kg to znese 375,76€. Drva sem računal 50,00€ čeprav sem jih zaradi žledu posekal v svojem gozdu in sem imel strošek samo prevoz iz gozda.
Hišo ogrevam med 20 in 22 stopinjami in ne med 18 in 22 stopinjami kakor ogreva tisti, ki kuri šrot.
No za konec pa še ti in ostala dva podajta svoja izračuna pri ogrevanju HVALA!

peleti
Da te potolažim ne da se mi več.
Bodi lepo in uživaj življenje dokler ti je lepo.
To ti želi,

Janez.

jokovot
In ne pri peči spat in gruntat kaj bi se dalo še naredit raje se k ženi stisni to bo bolj ogrela pa še ceneje je kot peleti!