PodSvojoStreho.net
Zubadan "kaput" po petih letih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zubadan "kaput" po petih letih (/showthread.php?tid=54648)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Re: Zubadan "kaupt" po petih letih - Berghaus - 6.1.2014

Ne razumem?

Re: Zubadan "kaupt" po petih letih - Lentus - 6.1.2014

Vprašanje se ne nanaša na pravi naslov, moralo bi se na philipa :lol:.

Re: Zubadan "kaupt" po petih letih - Berghaus - 6.1.2014

Mislim da je kar na pravi naslov poslal, glede da tudi jaz rad uporabljam pike, le da ne tako redoljubno in prešteto, kot philip.

Malce sem dobil občutek, da bi rad navrgel, da uporabljam več računov?
Ne bi rad prehitro sklepal, bi pa vseeno navrgel, da so vsi IPji vidni.

Po moje se hoče Srečo mal pohecat :-)

Re: Zubadan "kaupt" po petih letih - slepec - 6.1.2014

Bojan-KK Napisal:Meni pa tukaj nekaj ne štima. Če se že dogodi, da ena cev v celem sistemu pušča plin, kar posledično pomeni zaribanje kompresorja, mi ni jasno, da z vso to obilno elektroniko cel sistem nima indikacije, da se to dogaja, oz. ti samoumevno izklopi komplet TĆ in ti na displeju do destinke točno javi tlak, ki je manjši od tlaka za optimalno delovanje TČ. Ni potrebno imeti Mercedesa, da ti ob padcu tlaka olja na to opozori, že Fičo ti je pred 50 leti prižgal rdečo luč in se nisi upal peljati niti metra več. Če danes TČ nimajo tega varovanja je verjetno to interes proizvajalcev TČ, tehnološko pa ima izvedba tega varovanja zahtevnost za pozitivno oceno praktičnega dela v prvem letniku srednje elektro šole. Katastrofa, da ti ena luknjica na cevi velikosti nekaj
mikronov povzroči škodo za nekaj tisoč eur. Če bi bili tako nedovršeno narejeni avtomobili ali celo letala, bi zaradi svoje varnosti vsi hodili peš, oz. še pomislili ne bi, da bi leteli višje od 1 m.

jaz dam tudi bojanu in philipu prav
servis ali pregled tč ali klim, bi se obvezno moral delat na leto ali dve,zato ker ne delate servisov ali preventivnega pregleda, bo še marsikatera crknila
je težko dati 100 eu za servis,zdaj bo treba pa nov kompresor-1000eu je pa jok in stok
ne vem zakaj pol avte servisirate in ostale stvari
pa tolk radi tč primerjate s hladilnikom-doma,hladilnik ima 365 dni enake pogoje,zato pa dela 20 let in več, tč pa vsak dan drugačne,zato bo marsikatera spustila dušo pred 10 let,20 let pa lahko samo sanjamo
skratka zadeve ki delajo večino časa letno,JIH TERBA SERVISIRAT.
psConfusedaj tudi žensko treba servisirat,če ne, gre...

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - BLABLABLA - 6.1.2014

Ej Slepec

Zdaj pa ti meni povej, kako lahko preventivni pregled najde napako na steni cevi uparjalnika.

Ni šans.

Razen če pregled stane 3 kompletne nove zunanje enote.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - pobeg - 6.1.2014

BLABLABLA lepo si mu to povedal.

Če je TČ narejena za zunaj, potem je verjetno malo boljše skonstruirana kot hladilnik. Vsaj upam, da res.

Pod preventivni pregled TČ si pa predstavljam, da se pogleda če so čiste lamele, preveri plin in to je to. Za 100 evrov boš kaj drugega težko še pričakoval.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - xavi - 6.1.2014

Edino smiselno je, da vsaki dan pogledaš malo na displej, da vidiš, če vse štima oz. če črpalka slučajno javi kakšno napako. V primeru, da to javi, preveriš, za kakšno stvar gre, se posvetuješ z serviserjem in po potrebi prekineš obratovanje.
Zdaj je edino vprašanje, če vse črpalke napake zaznajo.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - papez46 - 6.1.2014

Priznam, na TČ se spoznam - malo ali NIČ. Big Grin

Ampak, pri vseh Hi-tech, wajres in bluetoth in kaj vem kakšnih še povezavah, res ne razumem ene stvari, namreč;

Ko je lata 1990 g. Franc Stroj montiral njegovo pečko na elko v mojo kotlovnico, je model hotel imeti telefonski kabel v kurilnici Confusedhock: :mrgreen: .

Jasno da sem ga debelo gledal, ampak smo potegnil tiste "žičke". Od tam naprej, se opravičujem izrazu, ampak BMK, kaj in kako peč dela.

Res je, da na vsaki 2 sezoni pokličem fante, in pridejo, pogledajo, če je treba kaj naredijo, sicer pa spijejo kavo in grejo. Samo 1x se je zgodilo, da so prišli nenajavljeni, ker jim je "pečka" sama sporočila da jo "peče zgaga", oziroma da ne funkcionira kot bi morala.

In kot je nekdo že omenil, čudim se, da tako sofisticirane naprave NIMAJO vgrajene neke VAROVALKE, ki bi ob določenih pogojih ( ni plina ) enostavno dala cel sistem na OFF, ter tako onemogočila nastanek nepotrebne škode.

No, sam tolk. :wink:

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - slepec - 6.1.2014

luknica ni nastala čez noč,pa tudi plina ni zmankalo takoj,če bi se to sproti preverjalo, bi se marsikatera napaka prej odkrila,seveda pa se lahko pokvari tudi slučajno

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 6.1.2014

Še enkrat.... plin je spustil v roku enega tedna. Varovalka je in sistem zaznava izgubo, amapk če je ta tako majhna, da izleda kot "normalno" nihanje tlaka, potem pač ni alarma.

To pomeni, da preventivni pregled 7.9.2013 ne bi odkril nič.

Materiali so narejeni za zunaj in to za več(deset)letno uporabo.
Jaz vidim problem zgolj in samo v proizvajalcu, ki je prišparal 11€ na enoto.
Malo ali veliko? Meni malo, proizvajalcu pa verjtno veliko (x MIO enot).

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - dedek - 6.1.2014

pobeg Napisal:BLABLABLA lepo si mu to povedal.
Če je TČ narejena za zunaj, potem je verjetno malo boljše skonstruirana kot hladilnik. Vsaj upam, da res.
Pod preventivni pregled TČ si pa predstavljam, da se pogleda če so čiste lamele, preveri plin in to je to. Za 100 evrov boš kaj drugega težko še pričakoval.

če plina manjka lahko preveriš le tako da ga odstraniš iz tč stehtaš in če malo manjka dopolniš-če pa veliko je treba napolniti z novim plinom
pred takim spuščanjem kot pri biksiju smo pa nemočni(tudi meni se je primerilo na rabljeni tč na srečo ne na mitsubishiju)-tudi preventivni pregled nič ne pomaga tudi natančna montaza ne-drugo je spuščanje na konusih

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - BLABLABLA - 6.1.2014

Itak da.

Še ljudi preventivno ne skenirajo, da bi jim preprečili infarkte in anevrizme, bomo pa ene stroje široke potrošnje kontrolirali.

Vsaka preventiva ima svoje meje. Tudi v stroških.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - atomaz - 6.1.2014

Če prav sklepam na podlagi raznih informacij iz forumov, predvsem Haustechnikdialog, občutnejše pomanjkanje hladilnega plina povzroči znaten padec uparjalne temperature, torej tudi povečanje razlike med temperaturo zunanjega zraka in temperaturo plina na izhodu iz uparjalnika. Ali bi bilo mogoče z zaznavanjem te temperaturne razlike (npr. z diferenčnim termostatom) zaznati mejne pogoje delovanja toplotne črpalke in na tej podlagi ustrezno ukrepati?

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Hanzi - 6.1.2014

Slepec: za avto so servisi predpisani s strani proizvajalca in jih lahko približno šteješ v ceno/prevoženi km.
Ali proizvajalci TČ predpisujejo preglede?
Ali si ti slikal joške vsake tri leta? Saj veš rak dojke in podobno.

Re: Zubadan "kaput" po petih letih - cheba - 6.1.2014

Nebomgabiksal Napisal:Še enkrat.... plin je spustil v roku enega tedna. Varovalka je in sistem zaznava izgubo, amapk če je ta tako majhna, da izleda kot "normalno" nihanje tlaka, potem pač ni alarma.

Dolgoročno minimalno izgubljanje plina bi pa lahko bil vzrok za alarm in zaustavitev sistema. Verjetno ima krmilna elektronika uro in pomnilnik. Tko da, dal bi se ...