PodSvojoStreho.net
Težava s klimo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Težava s klimo (/showthread.php?tid=52545)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Re: Težava s klimo - sašo65 - 16.6.2015

dedek Napisal:
sašo65 Napisal:Dela (hladi)mi klima cca 1 uro - na otip so obe cevi enako mrzle (imajo enako temperaturo) in švicajo, ko nore....- izpih 5°c

[/b]
ali je izpih 5 stopinj na notranji ali zun. enoti
ma na kaki zunanji - od kod ti pomisel, da bi navadni vetilator zunaj na balkonu pri 30+ pihal s 5 stopinjami :roll: :lol: na notranji, notranji tik pod veternico rec. 2cm nad rešetkami- usmerjevalci

Re: Težava s klimo - Merlin1 - 16.6.2015

Po mnenju @telmosa je tako delujoča klima pokvarjena. :roll:
Ampak v tej klimi je ustrezna stehtana količina plina in odlično deluje Big Grin . Na srečo na tej in drugih gresta skupaj tako teorija in praksa.

Re: Težava s klimo - boli - 6.7.2015

Pozdravljeni

Si bom sposodil temo. Imamo inverter klimo znamke Coolwex, staro približno 4-5 let. Problem je sledeč.

So nam na bloku naredili fasado, zaradi česar sem oktobra leta 2013 moral dati zunanjo enoto dol. Takrat sem po postopku (z interneta) plin spravil v notranjo enoto.

Poleti 2014 mi je serviser zunanjo enoto dal nazaj gor, jo priklopil, preizkusil, vse je delalo.

Ta teden jo hočem vklopit na hlajenje. Začne delati, vendar se ventilator vedno po cca. 10 sekundah ugasne. Isto na gretju.

Bakrene cevi med zunanjo in notranjo enoto niso hladne (so tudi suhe).

Nam je zmanjkalo/je ušel plin?

Re: Težava s klimo - telmos - 6.7.2015

Zelo možno. Ali ti sploh starta zunanja naprava?

Re: Težava s klimo - Energetik81 - 6.7.2015

boli Napisal:Pozdravljeni

Si bom sposodil temo. Imamo inverter klimo znamke Coolwex, staro približno 4-5 let. Problem je sledeč.

So nam na bloku naredili fasado, zaradi česar sem oktobra leta 2013 moral dati zunanjo enoto dol. Takrat sem po postopku (z interneta) plin spravil v notranjo enoto.

Poleti 2014 mi je serviser zunanjo enoto dal nazaj gor, jo priklopil, preizkusil, vse je delalo.

Ta teden jo hočem vklopit na hlajenje. Začne delati, vendar se ventilator vedno po cca. 10 sekundah ugasne. Isto na gretju.

Bakrene cevi med zunanjo in notranjo enoto niso hladne (so tudi suhe).

Nam je zmanjkalo/je ušel plin?
Plin se lahko spravi kvečjemu v zunanjo enoto, ne pa notranjo.
Se je pa za vprašat, kakšen serviser je to lani počel, da zdaj ne dela.

Re: Težava s klimo - boli - 6.7.2015

Možno, da je plin bil shranjen v zunanjo enoto, ker nisem sam tega počel.

Ob vklopu se vklopita ventilatorja notri in zunaj, čez cca. 10 sekund se vgasne zunanji ventilator, notranji pa še dela, vendar ni nobenega hlada.

Sem malo klical serviserje. Možno, da je crknila elektronika zunanje enote, zaradi nihanja el. napwtosti ali nekaj v tej zvezi.

Se komu sanja kakšen bi lahko bil strošek, vsaj od - do €.

Re: Težava s klimo - sašo65 - 6.7.2015

prvo preveri plin(ti ne, mojster)......in ko ste zmontirali nazaj, je bilo potrebno zvakumirat, čeprav sem prav danes slišal od enega "monterja" da ne...

Re: Težava s klimo - Fantocci - 7.7.2015

Itak, oni ne bi zvakumirali, drapnili pa bi vseeno 150 EUR ali več za montažo... šalabajzeji.

Re: Težava s klimo - boli - 7.7.2015

Evo, plin je bil notri. Šel je inverter modul + 1 ura dela=175€.

Re: Težava s klimo - alanford - 7.7.2015

Pol si prišel čez še kar poceni.

Re: Težava s klimo - Anja - 15.7.2015

Eno vprašanje ... v službi so nam 2 leti nazaj montirali nove Micke ... neke osnovne modele (MSZ-HJ25VA) pa načeloma čist ok dela (če jih glavice nebi zmontirale tako, da mi piha direktno v glavo :rollSmile, ampak opažam da je ta zadeva malček svojeglava ... edina varianta da mi ne piha je, če je na najmanjši jakosti z loputo obrnjeno direktno navzdol ... vse bi bilo fino fajn, če se nebi zadeva recimo na vsakih 30 minut odločila da bo začela nihat z loputo gor in dol ... v čem je finta?

Re: Težava s klimo - alanford - 15.7.2015

Na moji micki poljubno nastaviš:
1. Sam spreminja kot pihanja
2. 90°
3. 60°
4. 30°
5. 0°

Re: Težava s klimo - Anja - 15.7.2015

Saj pri tej tudi nastaviš poljubno ... in jaz nastavim na pihanje navzdol in čez cca. 30 minut se odloči, da ji očitno to ni več po godu in začne sama od sebe šopat gor in dol :| ... pa je treba prijeti motalico v roke in nastaviti lopute na dol in čez 30 minut spet in spet in spet ...

Re: Težava s klimo - Energetik81 - 16.7.2015

Enako je pri naši micki v službi. Sem prebral navodila - po pol ure se nastavitev naravnost navzdol skensla in se prestavi na auto - torej na najbolj zgornjo pozicijo pri hlajenju.
Iz katerega vzroka je tako sprogramirano, mi niti v sanjah ni jasno. Če jaz hočem da piha direkt dol, ma da piha 24/7 direkt dol, ne pa da mi neki spreminja vmes.

Re: Težava s klimo - Anja - 16.7.2015

A resno Confusedhock: ... Joj a potem ni druge, kot da na pol ure klikam... Ma se zdaj ne vem kaj je bilo bedakom, da so mi klimo direktno nad glavo montirali ... Zgleda je bilo skoda se 2h metrov cevi :evil: Je pa zanimivo, da domaca micka te lastnosti nima ...