PodSvojoStreho.net
Nakup termostatskih ventilov - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Nakup termostatskih ventilov (/showthread.php?tid=45971)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Re: Nakup termostatskih ventilov - globalen - 7.11.2012

Jaz imam danfosove, čez zimo sem jih mel odprte kot naročeno na max, TČ ugasnjena. Sedaj sem jih dal na 2,5 in zadostuje. Ko 1× na dan prezračim za par minut se jasno odprejo in spustijo vodo v radijatorje, začnejo mal močneje gret in ko soba doseže temperaturo na termostatski glavi se spet zaprejo-začasno do padca temp......bolj oblečena hiša, manjkrat se odprejo in obratno....

Re: Nakup termostatskih ventilov - flexman61 - 17.12.2012

Imam težave z enim radijatorjem oz. Termostatsko glavo. Radiator je aklimat model MM 2m in 5 členov. Termostaski ventil je Herz za dvocevni sistem, spodnjim centralnim priklopom in termostatsko glavo Danfoss spodaj.
Zadeva je naslenja, imam nastavljeno sobno temperaturo 3(22°C), kar je tudi OK. Problem je da mi glava ne zapre ventila do konca, pri tej temperaturi in mi vedno kroži voda čez radiator in je radijator na vrhu topel. Seveda me najbolj moti hrup pretoka ponoči.

Ta termostaska glava pod radijatorjem 15cm od tal mi je malo sumljiva. Razmišljam da bi poskušal nabavit termostatsko glavo z daljinskim tipalom in ga namestil na 80cm višine, tako kot so glave, ko so na standardnih radijatorjih?

Re: Nakup termostatskih ventilov - Jozl - 18.12.2012

Tudi jaz sem se razjezil v stanovanju v Velenju. Tam imao višek toplote od TEŠ in je pozimi ob odprtem oknu in zaprtem radiatorju bilo tudi do 24°C. Lani so montirali delilnike toplote in je že malo padla tem. za 1-2°C. Letos poleti sem sam zamenjal ventile. Največja težava se je pojavila, da sem dobil Danfoss termostatske venitle in glave, na starih radiatorjih so bili neki 30 ali več let stari priključki. Med sabo ti prikjučki niso pasali in sem moral priključek na radiatorju zamenjati. Na novem radiatorju v kopalnici je bil imbus in sem bre težav odtegnil nastavek. Ostali stari radiatorji so imeli neki specialni priključe in sem 2/3 odtegnil, tretjega se kar celi radiator odnesel v firmo, kjer smo odvili nastavek in potem z velikimi rohrcangami odtegnili nastavek. Vse skupaj sem s predivom in firnežem zategnil in počakal na sezono ogrevanja.

Prvi mraz konca oktobra so začeli ventili delovati. Prej smo imeli zaprte, kr je bilo nostri še vedno 23-24°C. Ko smo ventile dali na 3, ker je tašča vrgla navodila od glav v smeti kot vse ostalo ponavadi in potem nič ne najdem, so bili radiatorji še vedno mrzli in niso greli. Tašča izjavi KAJ SO TO NEKI KURC VREDNI VENTILI, KI NIČ NE GREJEJO. Žena ji ni dopovedala, šele jaz sem ji končno razložil, če je v stanovanju preko 20°C se ventil na 3 nastavljen ne odpira in je radiator mrzel, če pa temp. pade pod 20 se bo ventil samodejno odpiral. Pri zračenju pa t. glavo nastaviti na * in ko se okno zapre nazaja nastaviti na 3.

Rezultat tega dela je naredil efek v privih 30 dneh ogrevanja. Spodnji soseda ima rad notri čez 25°C in imamo malo talno ogrevanje smo porabili samo 17kWh in to samo v treh prostorih, v kopalnici preveč laufa sušilc perila in se radiator sploh ne odpira na 3. Ker še imamo vedno 20% pavšal smo morali plačati nekje okoli 90kWh ogrevanja kar je zneslo 2,5€ stroška. Tukaj sem že dobil en komplet skoraj povrnjen napram prejšnem pavšalnem plačevanju. Sedaj imamo v stanovanju konstantno 21°C in lahko že ponoči nekako narmalno spim še vedno brez pižame. Se je pa zadnje leto pojavila plesen na zunanji steni in kondenz na oknu, ker sva z ženo in 2 otrokoma v sobi 10m2 in je preveč izdihanega zraka.

Kar se tiče stanovanj, kjer je vedno visoka temp. vode v sistemu je tremo ventil s termo glavo res prava odločitev, saj se investicija lahk povrne že v 1. ali 2. kurilni sezoni. Bom videl naslednji ali ta teden koliko smo sedaj v tem mrzlem odbodbju porabili energije. Radiatorji so večinoma vedno na rahlo topli, včasih tudi samo 1/4 in ni delilnik toplote nič topel in ne zazanava ogrevanja.

Bom dal poročilo, koliko smo porabili sedaj od 15.11. do 15.12.

NAKUP TERM VENTILOV ZA STANOVANJE JE NUJA in ne IZJEMA ali PRESERAVANJE oz. LAGODNOST.

Re: Nakup termostatskih ventilov - cinik - 18.12.2012

Hanzi Napisal:Kakšna je razlika med danfoss - herz - giacomelli.
Danfoss je tretjino dražji od ostalih dveh
Ne vem za ostale. S herzem sem imel dobre iskušnje - imel v uporabi v prejšnjem bivališču. Enega ca. 4-5 let (morda tudi več) in drugega kake 3-4 leta. Verjetno si sicer že nabavil a morda komu prav pride dodatno mnenje.

Re: Nakup termostatskih ventilov - ssecnik - 18.12.2012

Hanzi napisal/-a:
Kakšna je razlika med danfoss - herz - giacomelli.

Hanzi,

Danfoss imam od leta 97,do sedaj vse v redu,tudi zapikal ni še noben.So pa bili takrat svinjsko dragi.Pol plače za 11 ventilov.

LP Srečo

Re: Nakup termostatskih ventilov - flexman61 - 18.12.2012

Saj tudi Danfoss ni nekaj ekstra kvaliteta. V prvi rundi sem jih kupil 8 kosov z 8 ventili in so bile 2 glavi defektne. Pa še reklmacije mi niso priznali, ker se to pri Danfoss še ni zgodilo :-) :-) :-)

Sem kupil nove, pa zdaj delujejo super.

Re: Nakup termostatskih ventilov - Hanzi - 18.12.2012

cinik Napisal:
Hanzi Napisal:Kakšna je razlika med danfoss - herz - giacomelli.
Ne vem za ostale. S herzem sem imel dobre iskušnje - imel v uporabi v prejšnjem bivališču. Enega ca. 4-5 let (morda tudi več) in drugega kake 3-4 leta. Verjetno si sicer že nabavil a morda komu prav pride dodatno mnenje.
V nedeljo sem menjal. čeprav sem nekje menjal far ventil za far(zgoraj), ventil ni pasal na konus. Tako da sem v nedeljo iskal ključ za menjajo teh konusov. Na srečo sem si ga lahko sposodil,tako da sem do večera zamenjal vseh 10 ventilov. Če bi vedel bi za spodaj vzel 6x hertz.mogoče mi ne bi bilo treba konusov ven jemat. Ventili so far, glave pa napišem zvecer.
Nekaj manj kot 200 evrov za 10 komadov.
Kje se kupi tisti imbus ki ima zarezo, da lahko menjas konus. Lokalni merkur ga nima. Mogoče ga bom se kaj rabil

Re: Nakup termostatskih ventilov - Jozl - 18.12.2012

za vzeti ven stari konus tudi zadostujejo dobre rohrzange, tako sem jaz odvil samo 1 od 3 radiatorjev. Zadnjega sem celega nesel v firmo, ker doma nisem imel pravega orodja.

Re: Nakup termostatskih ventilov - Hanzi - 19.12.2012

Kje pa si zagrabil?
Jaz med matico in radiator niti papagaj nisem dobil, kje so potem se rorcange s svojo debelino.
Glave so comap

Re: Nakup termostatskih ventilov - Jozl - 19.12.2012

Odžagali smo matico in potem je šlo. V druga dva sem nabil neke stare klešče - papagajke in sem jih odtegnil, pri tretjem sem skoraj zlomil klešče - sem jih močno deformiral in ni šlo. Naredili smo tako, da smo najprej odvili ono veliko matico v katero na zategnjen ta konus in potem v šraufštoku zadevo odrezali, ker smo matico vpeli, da smo lahko rezali in s sekatorjem razbili v 2 kosa. Potrebnih cca 30 minut dela. Na koncu me je vratar v firmi zajebaval, kaj nosim ta stari radiator iz firme, ko sem ga nesel no pa ni delal težav (spomin zlate ribice 3sek.).

Veliko sreče. Če še potem ne gre, ti lahko pomaga kaki strugar in podreja ven stari konus, popravi navoj in na novo zaviti novi konus.

Saj konusi pašejo, samo matice ne pašejo ker so mm ali colski navoji to je bilo pri meni.

Re: Nakup termostatskih ventilov - MartinSLO - 20.12.2012

Imbus nastavek dobiš v Bauhausu za 10€ (je dražji - Rothenbergerjev tudi za mislim, da cca. 30€, ampak se enostavno ne splača). Potem rabiš še račno 1/2" z luknju (!) na sredini. Isto v Bauhausu za cca. 20-25€.

Skratka kr ena majhna investicija za neko enkratno delo... :wink:

Narediš pa kot gospod in ne rabiš nič improvizirat. Lahko pa najameš vodovodarja, ki ti bo vzel za menjavo enega ventila približno toliko, kot te pride zgoraj omenjeni set. :mrgreen:

Re: Nakup termostatskih ventilov - Hanzi - 20.12.2012

In jaz sem imel 10 ventilov.

Re: Nakup termostatskih ventilov - Migaj - 20.12.2012

Za stare aklimatove alu radiatorje sem uspel dobiti še zadnje 4 armalove termostatske glave.
Pašejo Big Grin

Re: Nakup termostatskih ventilov - rentgenx - 21.12.2012

a tole si ubodel?kolko si pa dal?kakšne ima nastavitve na številkah?

Re: Nakup termostatskih ventilov - jani65 - 21.12.2012

Priporočam Danfos, uprabljam jih že nekaj let.Poblem sem imel z enim od štririnajstih ,ker sem ga poleti pozabil odpret do konca