![]() |
|
HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda (/showthread.php?tid=40889) |
Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 24.10.2014 ohišje ima kolega, pravzaprav ima dve hotjet TČ: z eno hladi, z drugo pa ogreva, pa še to samo v prehodnem obdobju, v zimi pa žge nafto. Pa sem mislil, da bi ga prosil za eno inox ohišje, saj tisto kar je notri v ohišju, je očitno le delno uporabno, inox pa traja in traja in se ne pokvari in ima svojo ceno :twisted: Če kupujem avto kupim avto z zagonom, rezervoarjem, motorjem, 5 kolesi in vso opremo. Če kupujem TČ želim TČ z ustreznim zagonom oz tako, ki je kot celota, s katero lahko ogrevam in ima znano ceno kot celota, ne pa nekaj brez ustreznega zagona, zalogovnika, obtočne črpalke, krmilja, itd... Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bohinc - 25.10.2014 Duhovito...., nepristransko.... Ali mogoče koga boli ...ker je zgolj cenovno primerljiva z forumsko ''nedotakljivimi'' :?: Aja , pa pisat kaj o pomankljivosti njih pač ne gre... (defrosti, poraba v pripravljenosti...)! Če pa gre za katerokoli drugo TČ podobnih cen od skandinavcev navzdol...pa potrebujemo morje dokazov , da ne omenim kot zapiše kaka... (stranka...) , da je vse ''krafl''...čisto nepristranski form vsaka čast, tudi rediteljem :mrgreen: Lp p.s. migaj popravil (dodal) vse od Citat:ohišje ima kolegadalje... Seveda je od nadaljega odvisno kdo montira oz. če sploh ve kaj točno dela in nastavlja Vsaj s tem se je včasih strinjal celo Telmos In smo spet pri črno belem. Gotovo obstajajo tudi stranke , ki lastijo forumsko ''nedotakljive TČ'', pa jim po zagonu ni vse klapalo...saj smo tudi to že brali v nekaj letih Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bomber111 - 25.10.2014 Zakaj bi človek zraven dveh hotjet TČ, kuril še nafto? Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bohinc - 25.10.2014 Ker eni tko pravijo...in mi naj verjamemo.(brez dokazov).. nato se malce potuhnejo...večletni forumski standard... [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hotjetunichr("46")eu/en/tepelna-cerpadla-vzduch-voda/hotjet-s-split-system[/url]Čudno, da celo ne zapišejo, da vse zmrznejo kot. npr. podana...ali kak drug dodatek, ki ne pogojuje kar trdijo... Lp Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 25.10.2014 videl in slšal hotjet med ogrevanjem sanitarne vode -deluje zelo lepo, izgleda zelo lepo. Zakaj je ne uporablja za ogrevanje pozimi? -naj bi jo bilo škoda. meni se sicwer TČ dopade, le način prodaje -nedokončan proizvod, me ne bi nikoli prepričal. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bohinc - 25.10.2014 Kot bi mel ti renoja v garaži zgolj za gledanje ...tipičen pričakovan odgovor, ter s tega naj sklepamo, da ta TČ ni dobra, ne more ogrevat objektov, je nihče ne vgradi zadovoljivo,v glavnem ''krafl''...in draga ?! No te še v tej temi povprašam, ker si se druge ognil... Citat:Prosim pa za razlago: Ob ''komandi'' TČ za talitev se vam kompresor izklopi in ponovno vklopi?Lp Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 25.10.2014 Ne zaključevat napačno. Renault ima vso opremo zraven. Hotjet je lepa TČ in ni draga. Je pa cena zanjo oblikovana tako, kot je bila včasih za Škodo: anteno za radio itd itd -so ti zaračunali naknadno, sicer pa si lahko na strehi imel luknjo. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bohinc - 25.10.2014 No recimo ... (čeprav sam se lahkonpr. vozim brez kake dodatne bogate opreme elektrika za to in ono- kupa elektronike, ki je za popravila običajno dražja od npr. anfoh zadev, ali če je sploh nimaš...) Pa odgovor na vprašanje Citat:Prosim pa za razlago: Ob ''komandi'' TČ za talitev se vam kompresor izklopi in ponovno vklopi?mogoče dodtno še po več letih razkriješ razmak lamel in mogoče če si jih videl na hotjet TČ? Lp Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 25.10.2014 misliš pri moji? ta ni hotjet ! pa zanjo ne vem, če se kateri od dveh kompresorjev med defrostom ustavi, je pa menda dobro, da se takrat pretoči olje, zaradi mazanja, sicer pa pri nas že nekaj dni praktično ves čas ogreva po malem. Kar se tiče, lamel, sem po dolgem času vrgel oko nanje in so videt relativno čiste, kar me zadovoljuje, razmak lamel, pa smo obdelovali 2 leti -tako prednosti kot slabosti. Sicer pa je tema o hotjet TČ-jkah, zato me zanima koliko 15kW pride na ključ z vsemi pritiklinami, vsemi enotami, zalogovniki, regulacijo in krmiljem, montažo tudi hidravlično ter garancijo in DDV -za ogrevanje in ogr.san.vode -skratka vse, če zamenjuješ sistem ogrevanja (>10K ali koliko?) Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bomber111 - 25.10.2014 Migaj tega tvojega kolega bi bilo treba očitno vprašat po zdravi pameti. Čeprav to kar si napisal za nafto ob dveh Tč skoraj meji na neverjetno. Kot da bi kupil avto, potem pa ga bi vozil samo poleti, ker se ti zdi brezveze kupovat zimske gume. namesto tega bi se pa vozil s traktorjem v službo pozimi: -) Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 25.10.2014 on obvlada -je profi in že ve, zakaj tako, mi smo pa samo uporabniki. jaz nimam prav nič proti hotjet TČ -razen tega kar sem napisal (ni cene za komplet) Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 27.10.2014 Migaj... o teh cenah na komplet je bilo že toliko napisanega... Kako boš dal ceno na komplet, če dve hiši, kurilnici nista enaki? In zakaj zalogovnik, če je talno? Pri radiatorskem gretju bi tudi tebi prekleto prav prišel, čeprav imaš inverter. Razlike v montaži on - off ali inverter naprave ni. Vse je v zahtevah hiše in želj njenega lastnika. Kurilnica lahko stane v kakšni novogradnji z dobro pripravljenimi instalacijskimi priključki manj kot 500€, lahko je pa tudi dražja kot sama TČ :wink: Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 27.10.2014 Pri inverterju, ki ga poznam, so vsi deli v ceni osnovnega kompleta TČ z bojlerjem. Praviloma ne rabiš dodatnega ustreznega (mehkega) zagona TČ, dodatnega krmilja regulacije ogrevanja oz posameznih vej, raznih podkartic, grelnikov, zalogovnikov, tripotnih ventilov, senzorjev, obtočnih črpalk,... Če pa z enim sistemom ogrevaš dve hiši, imaš bazen, kombinacijo talnega in radiatorjev(mešalni ventil), sončne kolektorje ali želiš zakomplicirati sistem, npr s pretokom skozi peč, montažo vzporedno vezanega zalogovnika -pa nisem pravi naslov niti za debato. Sassapo, verjamem in vem, da si poštenjak, vendar zakompliciranost cene TČ in sistema vgradnje zmanjša preglednost in podraži investicijo za uporabnika. Izvajalcu pa poleg dodatnega zaslužka daje tudi večjo možnost manipulacije z nevednim uporabnikom. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Merlin1 - 27.10.2014 Kot ti je zapisal @sassapo če gre za osnovno montažo ni razlike. Oziroma je enaka kot pri splitu. Če pa želiš več in si omisliš kurilnico, ki potrebuje dodatke je cena dodatna. Tu ni filozofije. Kot pri avtomobilu z dodatno opremo, nekateri avtomobili je nimajo pri nekaterih sploh dražjih je spisek dodatkov lahko dolg. Menda je to vsakemu jasno. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 27.10.2014 danes noben ne kupuje avta brez klime, radia , antene itd -oOglaševana cena 'avta od' -je brez veze, so pa znane cene avta z določeni paketi. Zato še enkrat vprašam: koliko stane hotjet -pa ne brez osnovne opreme npr mehkega zagona, regulacije, obtočnih črpalk,... -pa recimo brez 'nujnega' zalogovnika in bojlerja? |