PodSvojoStreho.net
Prodaja starega stanovanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Prodaja starega stanovanja (/showthread.php?tid=39139)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Re: Prodaja starega stanovanja - trance0 - 21.2.2012

Kje pa je ta razumna meja pa bo prej ali slej pokazal TRG. Sam že od začetka te krize trdim, da bodo imele povprečne novogradnje v MOL ceno kvadratnega metra čez palec okoli dva jurja, stara stanovanja pa okoli 1400 EUR/m2. Wink Vprašanje pa je kdo bo lahko tudi po takšnih cenah kupoval, če bo povprečna plača čez 2 leti v Ljubljani 800 EUR namesto 1100 EUR kot danes.

Re: Prodaja starega stanovanja - magi - 21.2.2012

tajkunčiči bodo lahko še vedno kupovali... ;-)

Re: Prodaja starega stanovanja - katra7 - 21.2.2012

No, moje stanovanje je za moje pojme na fantastični legi, ampak to je spet stvar okusa. Je končno stanovanje, s prekrasnim odprtim pogledom, dovolj parkirnih prostorov, v dosegu 100m imaš celo mesto v malem: lekarna, banka, tri štacune/od tega ena skupaj s pekarno odprta skor 24/7, ogromno zelenja in sprehajalnih poti, dva vrtca, osnovna šola brez cest za prečkat, avtobus skor pred bajto, 500m stran od obvoznice, mirno, fajn sosedje itd... mislim ni da ni, res. Take lokacije jst v teh dveh letih, kar sem iskala nekaj podobnega nisem niti približno našla... ne v Ljubljani, kamoli kje v okolici. Zato mi po svoje tudi ne bo težko ostat kjer sem, če ne bo šlo drugače. In ja, moćno se strinjam s tem, da mora tudi lokacija in infrastruktura določati ceno. Na živce mi namreč že gre, ko folk samo tako pavšalno računa kolk je cena za m2. Itak da se bo vedno dobilo stanovanje tudi za nižjo ceno, ampak kakšno in kje je pa drugo vprašanje. Konec koncev tudi v hotelu za boljšo sobo (s pogledom na morje npr) plačaš več kot za obično. Zdaj enim je vseeno za razgled in hočejo samo čim ceneje priti skoz, drugi pa hočejo izkoristit vse prednosti, ki jih bivališče lahko nudi. Razlika je samo v tem, da v hotelski sobi človek lahko zdrži teden ali dva, tudi če je ta en čošak, stanovanje, kjer bivaš in preživljaš večino prostega časa kar nekaj let, je pa že nekaj drugega. Jst ne bi nikol mogla kupit ene luknje npr. v Savskem naselju samo zato, ker je poceni. Raje malo stisnem pas in kupim nekaj, kjer se bom dobro počutila in kamor se mi bo v veselje vračat domov vsak dan.

Sej mogoče mi pa un tam zgoraj na tak način (ker pač stanovanje ne gre v promet) hoče dopovedat, da je najbolje da ostanem kar tu kjer sem, ker bo vse ostalo slabše :wink: Big Grin

Po mojem ti un tam gor hoče povedat, da nima smisla rinit z glavo skozi zid. Wink Ker standard pada povsod, padajo tudi cene, kje točno bo dno, ne ve nihče. Moje napovedi so zelo verjetno na dolgi rok še optimistične.

Re: Prodaja starega stanovanja - Nebomgabiksal - 21.2.2012

Jaz (no ja za druge) že pol leta gledam stanovanja v gorovju - počitnišk avarianta. Nisem omejen na Slovenijo, ampak gledam tudi Italijo in Avstrijo. Kar sem ugotovil je sledeče:
1) Pod 1000€/m2 ni nič
2) Med 1200€/m2 in 1500€/m2 se najdejo redkosti potrebne obnove
3) Od tega zenska višje greš, lepše je; za 2200€ že kar lepe zadeve
4) V Sloveniji se še vedno prodaja "drek za zlato"
So pa za elitne lokacije (Bad Kleinkirchheim) cene tudi preko 5000€/m2.

Glinškova/Bratovševa je že dokaj staro naselje. Že kot mulo sem se tam podil, sedaj tam stanuje mami. Kolikor vem so tam nekateri bloki brez lifta, verjetno sem to v tvojem opisu nekje spregledal. Pa katero nadstropje? Če dodatm še ZELO uboge slike, ki so na voljo na netu... ni šans za 165K! Meni osebno tista oprema ne potegne - lahko pa sem geldal napačen link (zelena kopalnica?) ;-)

Prvo kot prvo, kot to je že nekdo napisal - zamenjaj slike in dodaj TLORIS. Tako se znebiš firbcov in razočaranih kupcev. Cena pa... Celovški dvori se cenijo na ~1700€/m2. Ja, itak je stanje tam bogo, amapk je indic. Sam bi ceno nastavil na 149.000€ in redno obnavljal oglase, da so vedno na vrhu. Pri tej ceni bi imel še 4.000€ pogajalskega manevra.

Nebomgabiksal, dober predlog s tlorisom, to tudi sam pogrešam kadar gledam nepremičninske oglase! Kar se pa tiče priporočil cene pa je 149 tisoč po mojem utopija, po tej ceni bi morda lahko še prodala predlani, letos pa ni šans, da dobi kaj več kot 120 jurjev za tak flat po mojem pa še to bo lahko do plafona od veselja skakala, če kdo kupi za tak dnar. Wink

Kar pa se tiče Celovških dvorov pa raje ne bom izgubljal besed, 1700 EUR/m2 je MNOGO preveč za tako zgrešen projekt, poleg tega pa bo to socialna soseska; ker stanovanj ne bojo uspeli prodat, jih bo prej ali slej verjetno odkupila občina po jurja kvadrat in dala v najem ciganom, revežem in ostalim, ki bodo upravičeni do neprofitnega stanovanja, žal bo takšnih 'socialcev' bo pri nas vedno več! Problem Celovških dvorov je tudi vrednotenje kvadratnega metra, saj ne upoštevajo nobenih korekcijskih faktorjev za terase, kleti, lože itd. temveč vse vrednotijo kar enako kot kvadrat bivalne površine, kar je noro. Prav tako pri manjših stanovanjih nabijejo ceno kvadrata precej višje kot pri večjih. Mnoga manjša stanovanja imajo tudi povsem neustrezne tlorise in mnogo prevelike shrambe v kleti, kar povsem po nepotrebnem dviguje prodajno ceno celega stanovanja. Nadalje pa še naprej poskušajo nategovati potencialne kupce z doplačilom za EKSTREMNO predraga parkirna mesta. Parkplac v podzemni garaži v eni podpovprečni soseski v provincialni gospodarsko razpadajoči Ljubljani nima kej koštat več kot 10 jurjev pa še to je zelo navita cena!

Re: Prodaja starega stanovanja - zidarko - 21.2.2012

A ji predlagate akcija -50% pa bo? No še slikce zamenja in to je to. Big Grin

Re: Prodaja starega stanovanja - Nebomgabiksal - 21.2.2012

V osnovi sem hotel napisati, da je 130K nekje minimum. Problem, ki ga je seveda sama ustvarila je ta, da resni iskalci spremljajo net in seveda vidijo eno in isto stanovanje za 185K, 165K, 149K, 130K, 120K... kakšen signal dobi kupec?

Kupec dobi dejanski signal o realnem stanju na trgu. Lastnica pač hoče/želi prodati stanovanje. Dejstvo je, da brez dodatnega zelo občutnega znižanja tako in tako ne bo mogla prodat, vprašanje je le, če res sploh želi prodati. Moj osebni dobronamerni nasvet prodajalki bi bil, da naj za nekaj let pozabi na novo stanovanje. Cene bodo prej ali slej padle tudi novogradnjam ne glede na to kaj trdijo vedno bolj obupani investitorji. Dejstvo je žal tudi, da bodo plače tudi kmalu padle, s tem pa se morebitnim kupcem lahko povsem sesuje kalkulacija, saj bojo kreditni obroki prej ali slej zaradi dviga EURIBOR močno porastli, kaj pa to pomeni pa si lahko vsak misli sam.

Jah, nebomgabiksal, tvoj nasvet je naceloma eden redkih utemeljenih in konkretnih. To, da se za moje stanovanje pojavljajo razlicne cene tud mene moti, ampak to je samo se en dokaz o sposobnosti in ucinkovitosti nasih nepremicninskih agencij. Jst jih gotovo ne bom klicarila in fehtala da spremenijo oglas
ker je njihovo delo da preverijo vsaj na vsake kvatre situacijo... dost pokasirajo, da bi lahko vsaj to naredili.
Kar se pa tice cene se to, jst sem nastavila tako ceno, ki se da se nekaj znizat, tudi zato, da se meni izide financna konstrukcija. Ker sem s prodajalcem novega stanovanja ze podpisala pogodbo za doloceno ceno in on verjetno ne bo hotel slisati o tem, da bi jo znizal. Morda bi ga kvecem lohk prepricala, da vzame moje stanovanje v racun, ampak tudi to mu ne disi sploh, ker rabi gotovino.

tvoja cena je 2560 evrou na m2. vidim, da si ceno v najnoveješem oglasu celo dvignila za 5000 evrou.

mogoče ga bi prodajalec vseeno vzel v račun ;-)

Ti to nekaj narobe vidis oz. ne gledas prave zadeve ocitno.

dva oglasa sta, en stari, za 160.000 in en, ki ima rdeči okvirček - NOVO - s ceno 165.000.

stanovanje v obeh oglasih je z enako opremo...

Ne bo drzalo, razen ce je to oglas od kaksne agencije. Jaz svoje stanovanje prodajam za 160.000, cca. Napopaj link da vidim ce govoriva o isti zadevi.

ja, to je oglas od agencije, pa res. so pa iste slike.