PodSvojoStreho.net
toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) (/showthread.php?tid=28594)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Radio Bemba - 28.3.2017

fanatic Napisal:@Radio Bemba: lahko zaupaš še porabo za ogrevanje in SV v letošnji zimi?

Javim ko bomo popolnoma nehali z ogrevanjem.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Radio Bemba - 27.5.2017

Podatki za kurilno sezono 2016/2017 so sledeči:
Talno ogrevanje + sanitarna voda od 1.oktobra do 1.maja
4.455 kWh oziroma 448 €

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Mont Everest - 31.7.2017

fanatic Napisal:Jaz imam od Termoshopa crpalko (mitsubishi) od februarja lani in za enkrat dela brez težav. Tudi poraba je nizka (računam, da bomo za zimo 2016/2017 plačali cca 350 EUR za ogrevanje in sanitarno vodo - grejemo cca. 100m2 na 20-21 stopinj, talno gretje, hiša ima 15 cm xps izolacije).

Edino zadevo, ki sem jo opazil in tudi se pogovoril s serviserjem je bilo to, da se mi je nekajkrat TČ kar sama ugasnila. Serviser mi je razložil, da se to zgodi, ko so velika nihanja v napetosti na omrežju in se "varnostno" TČ ugasne. Neki drugih posebnosti pa ni.

Pozdravljen!
Tudi mi smo se odločili za TermoShop toplotno črpalko Mitsubishi in nam jo pridejo montirati septembra, pa me zanima če je poraba res tako nizka? Meni se zdi res nizka poraba in če to drži sem kolegu obljubil da spijem kriglo šnopsa na eks

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - pentax - 1.8.2017

Poraba bo toliko nizka kolikor imaš varčen objekt in potrebe v njem po toploti. Med samimi toplotnimi črpalkami v sami porabi ni bistvene razlike med proizvajalci - vsaj v večjem delu zime ne, pri višjem minusu zunaj nekaterim tč grelna moč ornk pada napram drugim tč in s tem se cop faktor manjša in s tem poraba veča.
Kot veliko slabost te tč od termoshopa vidim v tem, da če pride do napake in do izklopa tč nimaš nobenih grelcev v njej in s tem tudi ne backupa v tej obliki.
Samih grelcev drugače v tč po mojem mnenju drugače sploh ne rabiš če je pravilno dimenzionirana, vsaj meni se lansko leto niso vžgali niti enkrat, pa je bila zima precej temepraturno pestra...sem jih pa preizkusil da vidim če sploh dela funkcija če bi kdaj rabil :mrgreen: .

@radio Bemba, kje pa dobiš ti ceno energenta za 0.1€/kWh vključeno z vsemi prispevki? Mislim da smo precej računali v eni temi in je vsem hodilo nekje 0.12€ na gen-i v najcenejšem dvotarifnem paketu.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - sašo65 - 1.8.2017

Mont Everest Napisal:
fanatic Napisal:Jaz imam od Termoshopa crpalko (mitsubishi) od februarja lani in za enkrat dela brez težav. Tudi poraba je nizka (računam, da bomo za zimo 2016/2017 plačali cca 350 EUR za ogrevanje in sanitarno vodo - grejemo cca. 100m2 na 20-21 stopinj, talno gretje, hiša ima 15 cm xps izolacije).

Edino zadevo, ki sem jo opazil in tudi se pogovoril s serviserjem je bilo to, da se mi je nekajkrat TČ kar sama ugasnila. Serviser mi je razložil, da se to zgodi, ko so velika nihanja v napetosti na omrežju in se "varnostno" TČ ugasne. Neki drugih posebnosti pa ni.

Pozdravljen!
Tudi mi smo se odločili za TermoShop toplotno črpalko Mitsubishi in nam jo pridejo montirati septembra, pa me zanima če je poraba res tako nizka? Meni se zdi res nizka poraba in če to drži sem kolegu obljubil da spijem kriglo šnopsa na eks
za SAMO 100m2 in dobro izolirano hišo + talno gretje, 350€ baš i ni neka nizka poraba, povrhu vsega pa še "zmrzujejo" (20-21°)

- sem na radiatorjih 17cm fasade okna Ug 0,6 cca 180m2 grejemo na 21,5-22,5° hiša KPM, TČ FWHP11 bojler stari solarni TVT 200lit (dva izmenjevalca)četrto leto obratovanja, med 300 in 320€ porabe gretje+SV na sezono
pentax Napisal:@radio Bemba, kje pa dobiš ti ceno energenta za 0.1€/kWh vključeno z vsemi prispevki? Mislim da smo precej računali v eni temi in je vsem hodilo nekje 0.12€ na gen-i v najcenejšem dvotarifnem paketu.
t.i "dodajanje" računa......
npr. (moj primer) cela bajta 800€ za cca 5800kwh = 0,137€ in sedaj gremo v razčlembo 3000kwh je gospodinjskega toka in na to so tako in tako vse dajatve vračunane, se pravi sem imel pred nabavo TČ cca 500€ letno elektrike, sedaj za približno dodatnih cca 2800kwh ki jih pokuri TČ je položnica 800€ ..............torej samo TČ lahko računamo po tam 0,10€

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Radio Bemba - 17.8.2017

@pentax pri Gen-I po najugodnejši tarifi :mrgreen:

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - pentax - 18.8.2017

Ja saj imam jst enako tarifo kot ti pri enakem dobavitelju, le da si račun drugače razčlenim in jemljem 12c/kWh Smile.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Samograditelj - 15.9.2017

Še moj problem. Vgradil bom toplotno črpalko, Hiša je stara ogrevalo se bo 80 m2. Žal izolacije na fasadi ni, verjetno je tudi ne bo.
Kaj menite, bo šlo z 8 kW toplotno. Imam radiatorje in talno. zraven bo peč na drva s katero bi občasno pomagal pri ogrevanju, če bo huda zima. Imel bi tudi zalogovnik 1000 l. Kakšna podobna izkušnja. kaj svetujete kako to zvezati. Seveda bom zaupal mojstru, vseeno bi bil dobrodošel kakšen nasvet, na kaj moram paziti.
Se priporočam za usmeritve.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Energetik81 - 15.9.2017

Ne moremo vedeti, če bo šlo z 8kW, ker ne vemo kakšna je ta "stara hiša".

Vezava bo verjetno najboljša taka, da na zalogovnik vežeš TČ in peč na drva (vmes ladomat), nato pa boš iz zalogovnika rabil 2 ogrevalna kroga (3-potni ventil + črpalka), enega za rad., drugega talno. Odvisno od tvoje TČ bo ta lahko krmilila oba kroga + TČ.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - JaBK - 15.9.2017

pentax Napisal:@radio Bemba, kje pa dobiš ti ceno energenta za 0.1€/kWh vključeno z vsemi prispevki? Mislim da smo precej računali v eni temi in je vsem hodilo nekje 0.12€ na gen-i v najcenejšem dvotarifnem paketu.

Če pogledaš tisto mojo tabelco,kjer imam posebej VT in MT za ogrevanje, SV in hlajenje (razen za STB, ker je res vseglih) lahko preračunaš, da če bi imela venomer tarifo kot je sedaj najudnejša pri geni, bi šlo nekako takole:

Skupna poraba TČ: 0,094€/kWh
ogrevanje: 0,092€/kWh
SV: 0,097€/kWh
stb: 0,096€/kWh
hlajenje: 0,09€/kWh
pač, malo je razlike glede na razmerje med VT in MT. hlajenje me je malo presenetilo, ogrevanje mi je pa bolj logično, saj je jasno, da TČ šopa ponoči bolj kot podnevi, ko so T višje. Vodo povečini greje takoj po rabi, kar je praviloma v VT razen za vikende in praznike.

ker pa sem bila pri ECEju (dve razlini akciji), ki nikdar ni bil najcenejši, je bil znesek drugačen. in sicer 0,104€/kWh, kar je še vedno daleč od 0,12€/kWh. oziroma v moje primeru 450€/sezono za TČ (Geni) napram 500€/sezono (ECE)

No, če ne drucga, je zdaj jasno, zakaj je fino porabo javljati v kWh.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Samograditelj - 15.9.2017

Hvala energetik81, za tako hiter in kvaliteten odgovor.
Stara hiša, to je tako zidovi debeli od 35 do 60 cm. zgoraj les z ometom, ter na vrhu "leš" in zopet les, ter 3 cm betona. Ja čez leto ali dve pride gor kvalitetna izolacija. Kaj drugega ne morem narediti.
Verjetno bo vezava prava. Še peč na drva moram vključiti v to vezavo. verjetno s pečjo direktno ogrevam zalogovnik.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - yan1234 - 15.9.2017

Za dimenzioniranje tč rabiš vsaj vedeti temperaturo dvižnega voda centralne pri 24/7 ogrevaju in zunanje temperature. Ter koliko energenta se je porabilo do sedaj na leto.

Ali pa spletni kalkulator od Gorenja. Naj bi bil kar točen.

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Mont Everest - 26.9.2017

Toplotna črpalka je zmontirana. Presenečen sem, ker sem si predstavljal, da je vse skupaj nekoliko glasneje, v bistvu pa je njeno delovanje zelo tiho. Pohvale fantom iz Termo Shop-a ker so se res držali vsega, kar smo se predhodno dogovorili.
Zdaj pa upajmo na čim bolj milo zimo, da bo tudi poraba čim manjša Big Grin

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Energetik81 - 26.9.2017

Počakaj na -10 in meglo, pa boš videl tiho delovanje :twisted:

Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Poldee - 26.9.2017

Takrat se ti hebe za to, vazn da greje ;-)

Ceprav, pri -10 megla? Takrat nasa sele dela kot mora... Do -3 mal bolj defrosta, potem se ji odpre in prede k zadovoljna mucka :-)