![]() |
|
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314) |
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 Ne vem kaj naj bi pomenila lomna točka ... Kaj je kaj v novem vmesniku glede na starega pa tudi ne vem, ker nisem videl novih navodil. Vidim, da se njihova spletna stran ne izboljšuje odkar so jo pognali, še slabša je ker denimo gumb "cenik" ne dela, informacije so nikakršne, vidi se da znajo komunicirati le "mano a mano". Če ... Škoda, takole ne bodo nikoli resni igralci na mednarodnem trgu, ne glede na kvaliteto izdelkov. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 20.12.2015 Vzeti kot pozitivno kritiko: mene kot potencialnega kupca moti, da me na spletni strani bašejo s katalogom vseh mogočih proizvodov (npr STČ), čeprav me zanima samo npr ogrevalna TČ zrak voda. Ampak tako je dandanes skoraj povsod, najbrž si vendar ne mislijo, da si bom poleg ogrevalne TČ za katero se zanimam, hkrati nabavil še ene dve sanitarni TČ :roll: Papirnate prospekte spremeniti v pdf in podati link na spletni strani ni dovolj. Žal se še ne zavedajo v popolnosti moči interneta... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 03pomlad Napisal:Je tako, da z višanjem lomne točke dosegamo v prehodnih obdobjih višje T vode? Aha. Ne, jaz razumem vzporedni premik (vsaj pri svoji regulaciji) kot sredstvo za pralagajanje v prehodnem obdobju. To sledi tudi iz mojega prvega odgovora. Ne vem pa kam paše "lomna točka" in kaj to sploh pomeni. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 Migaj Napisal:Vzeti kot pozitivno kritiko: mene kot potencialnega kupca moti, da me na spletni strani bašejo s katalogom vseh mogočih proizvodov (npr STČ), čeprav me zanima samo npr ogrevalna TČ zrak voda. Tudi res. Ok je če dajo na svojo stran tudi pdfje tiskovin. Ne morejo biti pa to nadomestki kvalitetne in resnično informativne vsebine spletne strani. In to pametno razporejene, brez podcenjevalnega marketinškega bulšita, s primernim marketingom in čim več relevantnim informacijam, tudi grafi itd. Mogoče se ne bi bilo slabo ponudit nazaj pod krilo Gorenja. Slabše ne bi moglo bit, pa lahko bi si izpogajali samostojnost pri razvoju in tehničnih zadevah (ki v bistvu pri tej firmi niso vprašljivi), ostale aspekte pa prepustiti izkušenejšim in usposobljenejšim. Tudi iz tujine bi jim kdo lahko pomagal. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 20.12.2015 Če boš to dal v delo spletnim hišam, bo vse skupaj še bolj nakrancano, za zahtevnega uporabnika pa nezadostno in vse skupaj še bolj moteče. Izhajajo iz tiskanih vsebin -splet jim je sekundarna skrb :oops: Povrh vsega so preobčutljivi na pripombe. Če bi v marketingu sami zase nabavljali TČ, poglobljenih informacij o predvideni TČ najbrž ne bi poiskali, ker se na tehniko ne spoznajo in jih ne zanima niti delovanje niti upravljanje, kaj šele detaljne lastnosti TČ -menim. In to vse danes velja nasploh in skoraj povsod -ni širine. In zato tudi kupce tako obravnavajo -roko na srce, večina je zelo površnih in očitno zelo dovzetnih za sladke besede in lepe opise. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 Migaj Napisal:Če boš to dal v delo spletnim hišam, bo vse skupaj še bolj nakrancano, za zahtevnega uporabnika pa nezadostno in vse skupaj še bolj moteče. Rabiš enega urednika spletnega mesta, ki ve kaj je relevantno za javnost ki jo naslavljajo (spletna stran bi bila lahko mesto za njihove monterje in za končne stranke, skupaj ali ločeno, in pri končnih strankah to tako da zadovolji bolj obveščene in laike - teksti v nivojih) ... itd), in marketingarja ki vse skupaj nadzira. Kdi in kako sprogramira in oblikuje spletno stran je sicer pomembno ampak brez prvih dveh ni nič. Mah pustimo. Nasploh je težava naših na svojem področju sposobnih obrtnikov, ki zaradi nekih kvalitet prerastejo v nekaj več to, da se obnašajo tudi potem, kot da še vedno nekaj šravfajo v svoji garaži in prodajajo sosedom in žlahti. Druga težava je, da tudi če se tega zavejo in hočejo kaj spremeniti, zaradi svoje neizkušenosti z resnim poslom nabašejo na kakega bleferja, ki jim pove, da je zadeva izi in preprosta (to jim je všeč), jim pobere pol tolk denarja kot bi bilo v resnici potrebno, od sebe pa dajo 1/16 tega kar je potrebno, kar je pa suma sumarum skoraj slabše kot nič. Sicer je pa tole offtopic. Bodimo raje konstruktivni, kdo ve odgovor na vprašanje o odmikih in lomnih tockah, votever-det-iz. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 20.12.2015 Vse je v video-jih na spletu -malo nazaj na linkih. Če normalni uporabnik tega ne razume, pomeni da so verjetno narobe sestavljeni. Že to, da najprej kažejo sliko kontrolerja, nato sledi opis, namesto, da bi bilo na videu hkrati oboje levo/desno -kaže na to, da se ne znajo postavit v kožo uporabnika, da o zgrešeni terminologoji niti ne razpravljamo. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 Migaj Napisal:Vse je v video-jih na spletu - na linkih malo nazaj. Videi na jutjubu niso nadomestek za kvalitetna navodila, z ilustracijami. Najbolje v tiskani IN html obliki. Videi so dobrodošla podpora prej omenjenim. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 20.12.2015 Se strinjam z napisanim, dodal bi samo to, da me osebno moti to, da tega ne zaznajo in potem po TV 'jamrajo' kako je vdor tuje konkurence oh in ah in kako bi drzava morala zasciti domacega proizvajalca in podobno... Ne gre to tako. madhatter Napisal:Migaj Napisal:Če boš to dal v delo spletnim hišam, bo vse skupaj še bolj nakrancano, za zahtevnega uporabnika pa nezadostno in vse skupaj še bolj moteče. TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 [quote="Poldee"]Se strinjam z napisanim, dodal bi samo to, da me osebno moti to, da tega ne zaznajo in potem po TV 'jamrajo' kako je vdor tuje konkurence oh in ah in jako da bi drzava morala zasciti domacega proizvajalca in podobno... Ne gre to tako. Ja, tisti njegov neumni slovenski jamr me ne navdaja z upanjem. To sem v tej temi že enkrat omenil. Na ceneno konkurenco se lahko odzoveš na vsaj štiri načine: 1. vzpostaviš se kot superioren proizvajalec in naslavljaš zahtevnejši segment kupcev. Za to rabiš primeren marketing, poleg primernega izdelka. 2. Začneš še sam proizvajati cenene izdelke in poskušaš konkurirati nebroju ostalih cenenih proizvajalcev iz kitajske. Srečno! 3. Ne sprejmeš življensko-ekonomskih dejstev in jamraš in kličeš državo naj te nekako favorizira. 4. Poiščeš si primernega strateškega partnerja, ki te dopolnjuje tam kjer si popolna nula ali vsaj šibek. Ali pa se preprosto prodaš. V tem ni prav nič slabega in je definitivno bolj častno kot cmizdriti kot neka pi*kica kako je svet nefer. Upam da se niso definitivno in končno odločili za 3. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 20.12.2015 Stvari na tem ,,računalniku,, v kurilnici lahko enostavno spreminjam, vendar, kaj naj spreminjam, če nikjer ne piše kaj bom dosegel z zvišanjem parametra H/T... Pogrešam kakšna navodila v smislu: kaj naj uporabnik stori, če ... Lomna točka: V priročniku so narisane 3 ogrevalne krivulje 35-45-55 stopinj. Pri zunanji T 15 je t.i. lomna točka, ki jo lahko poljubno zvišaš - s tem ohraniš najvišjo vrednost krivulje na npr. 35 medtem ko krivulja postane bolj položna, kar glede na graf pomeni, da T ogrevanja pri zunanji T npr. 8 ne bo recimo 24 stopinj, pač pa 25 stopinj. Tako jaz razumem. Parameter HT: Pravijo da vremensko krivuljo (= parameter NORMAL na displayu) lahko premikamo vzporedno z višanjem, nižanjem parametra HT za +-4. Vse jasno, enostavno lahko to storim, VENDAR kdaj, v kakšnem primeru? Če me zebe lahko zvišam termostat. Kdaj pa je smiselno premakniti HT višje oz. nižje? Kaj storiti če se TČ vklopi npr. 1x na dan in ogreva neprestano npr. 4 ure? Je to o.k., imam napačno nastavitev T dvižnega voda... V glavnem tisti ki je naredil zagon je bil fertig v pol ure. Pokazal mi je kako spreminjam parametre. o.k. razumem tisti ,,osnovni meni in podmeni,,. Nekje je pač jasno: zvišaš T sanitarne in iz pipe priteče toplejša voda... o optimizaciji ogrevanja in delovanja TČ pa ni nikjer dovolj pojasnjeno. Meni pač ni dovolj da mi rečejo - saj TČ malo pokuri in nimaš dela z njo. Rad bi vedel kaj več. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 20.12.2015 03pomlad Napisal:Stvari na tem ,,računalniku,, v kurilnici lahko enostavno spreminjam, vendar, kaj naj spreminjam, če nikjer ne piše kaj bom dosegel z zvišanjem parametra H/T... To zadnje "vedel več" je bila tudi moja motivacija da sem štartal to temo. Velik ljudi ne razume te motivacije, glede na vse odgovore tipa "važno da dela in ne kuri preveč denarja". V glavnem v tvojem primeru, kjer krivuljo lahko (če sem prav razumel, nisem prepričan) spreminjaš pri večih točkah, ne le pri točki zunanje temperature -20, kot jaz, ima ta vzporedni odmik po moje le to funkcijo, da brez zoprnega poseganja v nastavitev krivulje, pojačaš ali zmanjšaš toploto v stanovanju. Le neka dodatna fleksibilnost recimo. Pri meni je to bolj uporabno, ker mi strmina krivulje večino zime ustreza, včasih v prehodnem času pa je za naše razvajene prebivalce nekoliko prenizka in takrat nastavim odmik za eno (ali občasno) dve stopinji. Termostat, ki ga omenjaš, spreminja temperaturo ogrevalne vode? Ok, potem je to avtomatika, ki anulira prej omenjane ročno nastavljane vzporedne odmike od nastavljene krivulje. Sliši se fajn, in tudi nekatere druge znamke so to že prej ponujale, trik je le kateri prostor si izbrati za referenčen, da niso potem kaki drugi prostori hladnejši kot željeno. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 20.12.2015 Mah, se pa se malo s pretoki poigras, da skalibriras priblizno zelene temperature v prostorih. Sam tudi samo se odmik premikam, zaenkrat je vse ostalo bp :-) Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 03pomlad - 8.1.2016 Kolk časa na dan vam TČ greje? 1x na dan na hitro prezračim hišo, ki sicer še ni vseljena. T z 19.5 recimo pade za pol stopinje ali pa za 1. Čez noč TČ običajno ne deluje, ker T ne pade. Potem pa traja ,,pol dneva,, da prileze nazaj na 19.5 oziroma na npr. 20, ko se potem enkrat TČ izklopi. Občutek mam, da bi moralo to bolj hitro segret vodo v dvižnem vodu na tisto izračunano npr. na 30..., tako pa ko TČ zalaufa počasi leze s 26 navzgor. Kakšni so pri vas ti ,,procesi,,? Imam TČ ZV 7/8 talno gretje 170m2 Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - mikos - 8.1.2016 Meni v zadnjih mrzlih dneh greje od 7 do 10 ur poleg tega dobro uro ogreva sanitarno vodo. Imam TČ ZV 13 EVT na radiatorjih s 300 l zalogovnikom, tako da najina sistema nista ravno najbolje primerljiva. Danes zjutraj je potrebovala približno 50 min za segrevanje povratnega voda s približno 28 na 42 st., vmes se je zgodil en defrost. |