![]() |
|
Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih (/showthread.php?tid=15611) |
Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Čojko - 19.2.2013 Berghaus ima toliko notranjih virov vlage, da jih normalno izenačuje z rekuperatorjem na normalno hitrost. To da imaš vedno ravno prav vlage pomeni, da pozimi tudi ravno prav prezračuejš glede na notranje dogajanje. Tista vlaga v zidu, če jo že imaš kaj, ima izredno počasen vpliv na rv prostora. Dajte za par dni izklopit te vaše mašinerije in klasično prezračujte skozi okna na prepih za 5 minut parkrat dnevno pa vam bo vse jasno. Tudi to, da vam vlagomerji še vedno normalno funkcionirajo. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - KARMEN1 - 20.2.2013 Zračenje je priporočljivo zjutraj za ca.20 min, potem še nekajkrat čez dan, po ca.5min, oz. ko odpreš vsa okna, do takrat, ko se nehajo rosit na zunanji strani. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 20.2.2013 Tale priporočljiva zračenja mene hudo spominjajo na tisto o prehrani, kjer je priporočljivo jesti 7 obrokov na dan, mešano, po malo. Kdo za vraga ima čas to početi??? In če bi zjutraj, ko še vsi spijo, za 20 minut odprl vsa okna, bi popoldne lahko samo izpred vrat dvignil kovčke in zažvižgal Kekčevo pesem v slovo. Aja, še razlog, zakaj sem za prisilno prezračevanje..... Ker se mi ne da ukvarjat z okni. Ker sovražim jutranji mraz. Ker sem len za te stvari. Ker se mi zdi apn zjutraj za 20 minut odpret vsa okna in zmrznit, ker sem zmrzljiv ko........ Ker nimam časa. Sem že omenil len in zmrzljiv? Ala vera tistim, ki jim uspeva pri zadihtani hiši zadovoljivo prezračevati preko oken. Vsem trem. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - tomice - 20.2.2013 Okno odprem samo takrat, ko stresem tepih, ki je pred tuš kabino ali ko spustim na prostost kakšnega pajka :lol: Drugače sem pa tudi jaz len, zmrzljiva je pa moja žena. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - KARMEN1 - 20.2.2013 Jaz zračim vsako jutro in večkrat na dan. V času zračenja temperatura pade z 21 na 18-19, približno 10 min potem, ko zaprem okna, se zopet dvigne na 21 stopinj. Brez kurjave! Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - gt001 - 20.2.2013 Jaz imam dovolj zracenja skozi okna (prepih, mraz, skrb itd. itd.) - sem predvidel precej fiksnih oken - ce bi imel cojones, bi dal vsa fiksna. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 20.2.2013 Karmen, kako ti uspe vsak dan večkrat na dan odpirati čisto vsa okna v hiši? Kolikokrat na dan in za koliko časa pa počneš to? Nimaš službe? Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - vincent - 20.2.2013 gt001 kako boš pa čistil fiksna okna od zunaj? fantje..čist en preveč komplicirate z odprianjem oken in časom, ki ga zato porabiš.. cel problem je naredit en mimohod preko treh največjih oken in jih nastežaj odpreti. Ko odpreš zadnjega lahko greš že prvega zapreti....torej dve minuti časa. 3 x dnevno. Pa prosim..da ne bo šel kdo tega računat! :twisted: ...ker potem bomo pobezalli vse narkomane tu na forumu (in ostale odvisnike od xy stvari), pa poračunali koliko časa gre dnevno v ku... zarad čikov, ki jih pohate prek pljuč. Pa se bomo šli...v nedogled. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - gt001 - 20.2.2013 vincent - najtezje dostopna niso fiksna - ostalo bp. Saj cas ni panika - panika je luftanje npr. pozimi. Ce mi zjutraj, pri -5 kdo odpre okno, ko sem v gatah v kopalnici, leti nepovratno skozi okno. Potem pa ni nikogar doma do petih. Zrak pa vemo kaksen je. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - tomice - 20.2.2013 Vsak naj si naredi tako, kot mu najbolj ustreza, pa je. Nekateri imajo v avtu klimo, pa raje zračijo prek oken in je sploh ne uporabljajo. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 20.2.2013 vincent Napisal:cel problem je naredit en mimohod preko treh največjih oken in jih nastežaj odpreti. Ko odpreš zadnjega lahko greš že prvega zapreti....torej dve minuti časa. 3 x dnevno. Samo prebral sem, pa sem zadihan in zmučen.......
Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Fantocci - 20.2.2013 Tudi jaz bom dal par oken v pritličju fiksnih. Veliko cenejša so, dihtanje ni problem, spucati se jih da, ker so nizko, vlomiti je težje... Vse pa ne smeš dati se mi zdi da tudi ne iz protipožarnih razlogov. In hočem par oken z odpiranjem - kljub predvidenem rekuperatorju pričakujem, da bomo poleti spali pri (nekaterih) odprtih oknih ker je ohlajevanje hiše z nočnim prepihom bolj učinkovito kot preko bypasa. Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - smrekca - 20.2.2013 Tako ja, pri nas imamo pol oken fiksnih, ostalo se odpira. Na ta način imaš lahko tudi večja stekla (recimo 3 slojna ker so težka ko pes) v kompleksu z enim manjšim, ki se odpira. Čiščenje ni problem niti v etaži, kaj šele v pritličju... Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - csamo001 - 20.2.2013 vincent Napisal:gt001 kako boš pa čistil fiksna okna od zunaj? No, me zanima, če boš tako govoril, ko boš vseljen. Glede na izolacijo težav s plesnijo verjetno ne bo, dam pa roko v ogenj, da boš velik del sezone silil z vlago v območje med 60% in 70% RV - četudi boš trikrat dnevno luftal. To pravim na podlagi lastnih izkušenj po prenovi. Možno pa, da bo pri tebi drugače... Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - KARMEN1 - 20.2.2013 Meni vse to odpiranje in zapiranje vzame kakšnih 15 min na dan in spada k negi in urejanju hiše, zraven čiščenja tal in ostalih hišnih opravil. Nisem opazila, da bi zgoraj kaj pripominjala kakšna ženska, moški pa itak raje greste na čik ali pivo in tam zapravljate čas :wink: . Zelo mi je všeč, ko čutim nov zrak v hiši in komaj čakam na tople dni, ko bo vedno vse odprto .
|