PodSvojoStreho.net
Gen-i akcije - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Re: Gen-i akcije - Fery - 20.1.2019

Tega pa res ni treba povezovati z Balkanom, ker drugje ni popolnoma nič bolje.
Mogoče vam glavo perejo, da je, ampak se motite.

Re: Gen-i akcije - Popson31 - 20.1.2019

@csamo001 se strinjam. Ce bi se tega drzali vsi, od prvega do zadnjega, bi temu lahko rekli red. Izvzeti so primeri, ko se nekaj “pozabi” placat, ravno temu pa je namenjen trajnik. Da tistemu, ki sredstva ima, omogoci pravocasno poplacilo obveznosti in izogib nevsecnostim zaradi “pozabljene” placane poloznice. Tisti, ki pa nima, pa itak nima, ne za avto, ne za sedezno za 2k€ in ne za placilo obveznosti. Kaj pa je najbolj zanimivo, da ravno taki gledajo, da bodo prvo poplacali vse zapadle poloznice ob prvi priliki oz takoj ko dobijo neka sredstva. Spet pridemo do dejstva, da smo si ljudje razlicni in razlicno razmisljamo. Vsekakor pa ni prav, da nekdo, ki ima moznost placila v danem roku, le tega ne stori. Pa ce sem pravilno razbral iz @simekovih zapisov (racunovodkinja itd) je @simek podjetnik, ki si tega sploh nebi smel privoscit. Pa ce je to strom, furs, gate ali avto.

Re: Gen-i akcije - mirator - 20.1.2019

Nekateri pač gledajo življenje črno -belo, ampak to ni moj problem.
Je pa tale tema res čisto zašla. Vrnite se raje k cenovnim akcijam električne energije.

Re: Gen-i akcije - kadotr - 20.1.2019

Popson31, če podjetništva nisi osebno izkusil, lepo prosim ne komentiraj.

Re: Gen-i akcije - bozgom - 20.1.2019

Nekaj je poslovna odločitev povsem drugo pa je potrošniška odločitev. Pri poslovni odločitvi pač tvegaš z namenom, da boš imel profit in iz profita zadovoljil potrošniške potrebe. Pri potrošniški odločitvi pa gre za odvisnost, podobno kot pri alkoholu, tobaku... Pač nekaj moraš imeti zdaj in takoj, drugača te bo konec.

Re: Gen-i akcije - bvs - 20.1.2019

mirator Napisal:Blagor ti. Verjetno si zaposlen v JU ali pa v kakšnem dobrem podjetju, ki redno izpolnjuje obveznost do zaposlenih. Tako ti seveda ne more biti jasno, kako se ne samo s plačilnimi roki, ampak tudi s plačili za opravljeno delo, spopadamo tisti, ki smo odvisni od trga.
Sem delal v JU, desetletje nazaj, pustil, to ni zame. Plačilna disciplina je stvar vzgoje. In sem 100%, da na Gen-i ne težijo zaradi enkrat pozabljenega plačila. Nekaterim je neplačevanje v roku način življenja. Poznam takšne v žlahti, ponavadi najbolj jamrajo, pa ni težava denar, le z denarjem ne znajo delati. Finance je potrebno imeti pošlihtane, potem je življenje manj stresno.

Re: Gen-i akcije - bvs - 20.1.2019

bozgom Napisal:Nekaj je poslovna odločitev povsem drugo pa je potrošniška odločitev. Pri poslovni odločitvi pač tvegaš z namenom, da boš imel profit in iz profita zadovoljil potrošniške potrebe. Pri potrošniški odločitvi pa gre za odvisnost, podobno kot pri alkoholu, tobaku... Pač nekaj moraš imeti zdaj in takoj, drugača te bo konec.
Ne morem verjet, strinjam se s teboj :lol: .

Re: Gen-i akcije - Popson31 - 20.1.2019

@kadotr v podjetnistvu sem od svojega 18 leta. Zdaj tece 14 leto. Dobro leto je, kaj sem prevzel komplet posle druzinske firme. Starsa sta sla z 53 leti v predcasni pokoj Smile in verjemi, se predobro vem kako se gre pri nas podjetnistvo, pa ne samo pri nas, delamo tudi z drzavami izven EU. Placilna disciplina je pac nekaj, kar mora stimat. Brez tega se posla ne moremo it. Oziroma lahko, prvic, zadnjic in nikoli vec, v kolikor se izkaze, da nasprotna stran ne izpolnjuje svojih obveznosti. Je pa fajn, da SLO je mala, hitro se razve, kdo pri nas je reden placnik in kdo zamuja s placili Smile taki prej ali slej izvisijo.

Re: Gen-i akcije - bozgom - 20.1.2019

bvs Napisal:Ne morem verjet, strinjam se s teboj :lol: .

Tudi slepa kura včasih zrno najde. Če boš večkrat razumel, kaj hočem povedati, se boš tudi večkrat strinjal z mano :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Gen-i akcije - simek - 20.1.2019

Jp! Ste zapeli!

Vsem bom še enkrat zapisal, ker je očitno, da me malokdo prav bere!
To kar sem zapisal ni vsakomesečna praksa, zgodi pa se , recimo enkrat ali dvakrat letno!
Položnice oz. računi se v tem primeru plačujejo po prioriteti! Moji prioriteti :!:
Vsi dobijo plačano prej, kot pa SEBI plačam položnice, tako morebitni posl. partnerji, morebitni podizvajalci, prav tako fantje in dekleta iz Mokronoga, kot tudi prodajalec vozil (ker sem se zakalkuliral in vzel avto, MENI pa niso plačali), čistilka dobi denar, še psa peljem k veterinarju!
FURS pa bo počakal (in dejansko s tem ni komplikacij), gen-i bo počakal, leasing za avto, komunala, smeti, življ. zavarovanje, naložbeno zav, dod. pokojnina, in še milijon drugih zadev, pa lahko počaka 30 ali 40 dni! Dobili pa bodo VSI.

Ne prosim mešat megle in moralizirat, da naj živim svojim zmožnostim primerno, ker jaz to delam! Ne mi "naprej metat" kavča in avta, ker oba lahko plačam, se pa zgodi, da se kakšen mesec stvari zapletejo! In ne, zaradi mene nihče ni lačen! Tisti, ki bi v teoriji zaradi mene lahko bili, dobijo plačano, mnogi še pred rokom, zgodilo se pa je že tudi, da vnaprej! :wink:

Zdaj pa mislim, da bo dovolj. 8)

Re: Gen-i akcije - simionesi - 20.1.2019

Oprosti, ampak 30-40 dni zamude ni normalno pa čeprav samo 1-2 krat letno. S takim poslovnim partnerjem nihče ne želi poslovati.

Re: Gen-i akcije - bohinc - 20.1.2019

simek Napisal:Ah no @Bohinc, ne straši ljudi! "Zginu" avto zaradi zamude pri plačilu lizinga. :roll: Pa nismo mi US-raj. Vsaj pri uradnih ponudnikih lizinga ne!

Zamujal tudi tam dva ali tri obroke (se ne hvalim), pa razen dopisa, kjer so mi v prvem odstavku grozili z odvzemom ali takojšnjim poplačilom celotne vsote, v drugem odstavku pa vljudno prosili, da poravnam zapadle obroke, se ni zgodilo nič. :wink: Moraš "zadevo" kar konkretno "vlečt", da zasežejo!

Kolk časa lohk vlečeš, ne vem... niti želim vedet, če bo sreča mila :wink: Zapisal sem , da ne gre za očitke komu dotično...!? Sem razbral, prvič, drugič, tretjič in razumem...So pa ljudje, ki mogoče to ''preberejo narobe''..., pa začno prekticirat to...in ven ne znajo...! Primer: na šihtu je vedno kak tak, ki ne ve kolk dni ma mesec, ter če fehta ta, bo tud druzga, pa tretga i nikad kraja, ker ne znajo ven !
Če je stvar prehodna (sem že skusu...tud izgubo šihta), so to druge klobase, ne mineštra katero mnogi zakuhajo sami...
Tko, da tud za konkretno omenjeni primer ''strašenja'' (kot imenuješ) ne vem zamude plačil. Vem samo , da je en in isti avto bil večkrat zasežen, se po plačilu dolga spet pojavi, pa spet zgine-to tud stane...menda.
Bolj čudi to, da bi neplačnik prijavil tatvino, neplačilo :roll: v zgodbi pa zamolči... :mrgreen:
Verjetno pa je od hiše do hiše (lizing) različno, kot je poslovanje pri bankah. Pa tudi ista glede na poslovanje komitenta dela izjeme... O tem več gotovo ve csamo.

Jaz ostajam na Gen, le na novo akcijo zima2019. Premal razlike, da kamorkol prestopam. Mali odjemalci, pa še način odhoda...jih ne ganejo :wink:

Re: Gen-i akcije - simek - 20.1.2019

simionesi Napisal:Oprosti, ampak 30-40 dni zamude ni normalno pa čeprav samo 1-2 krat letno. S takim poslovnim partnerjem nihče ne želi poslovati.

Pa lepo te prosim! Se vidi, da nimaš prakse! 30-40 dni zamude pri plačilu, je pri marsikateri firmi "plačilo v roku"! :wink:

Lahko pa narediš tudi tako kot je imel XY.., kjer so naravnost povedali, da bodo dobaviteljem plačali v 6.-9. mesecih! In so plačali v roku! 8)

Marsikateri s.p. ali pa d.o.o., pa ne more izbirat strank! Upajo na najboljše!

Re: Gen-i akcije - Zaspanc - 20.1.2019

No, gen-i si pač lahko izbira stranke Wink

Re: Gen-i akcije - bohinc - 20.1.2019

Plačniki, kot tudi-ne pa ponudnike. Šele nato ti delajo selekcijo...
Redko tankam na Petrolu-ne zbiram točk; Telekom me še ne gane, ne kot ponudnik svojih osnovnih storitev, zato tud njih elektrika ne pride v poštev...
Različno delamo selekcije :wink: