![]() |
|
Gen-i akcije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341) |
Re: Gen-i akcije - Energetik81 - 19.1.2019 @simek: ne razumem zakaj ne trajnika, to je meni ena najboljših stvari. Da ni treba vtipkavati vsak mesec nešteto položnic in razmišljati ali sem že plačal. Če pa nimaš vsaj nekega jurja bufferja na računu, potem pa očitno res živiš na robu bankrota. Re: Gen-i akcije - Fery - 19.1.2019 Jaz mam dva jurja in pol bufferja. Ampak pod morsko gladino. Poskušam ga čim bolj napolniti. Da imam vsaj nečesa vedno polno. Re: Gen-i akcije - csamo001 - 19.1.2019 Polno negativnih obresti? Re: Gen-i akcije - Zaspanc - 19.1.2019 No dobro, marsikdo res živi iz rok v usta, ker ne zmore drugače. Jurja bufferja je najbrž za pol slovencev pobožna želja. Ampak normalen se s čim takim kot je neplačevanje nikakor ne hvali.... Re: Gen-i akcije - Fery - 19.1.2019 Saj se ni hvalil. Le dejstva je povedal. Tako pač je. Neplačevanja elektra si itak ne moreš privoščiti. Razen, če nage mulce pred elektro omarico postaviš, ko pridejo odklopiti. Potem se malo zamislijo. OK, ali pa če si s trojan. To tudi pali. Re: Gen-i akcije - ericks - 20.1.2019 JaBK Napisal:zdaj pa še enkrat povej koliko štroma na leto pokurite, ker vsak z 200kwh/mesec misli, da bo lahko grozil (efektivno) s tem, da bo šel drugam kaksna groznja? politiki, komisarji, sekretarji, sinovi po poklicu, ... grozijo. mi ostali ponizni uporabniki storitev, ki nam jih nudijo, samo prosimo za priblizno enake pogoje kot jih imajo nekateri. zdaj pa ce je odkrit pogovor groznja .... potem jaz veliko grozim, pa sploh ne vem
Re: Gen-i akcije - bozgom - 20.1.2019 Fery Napisal:Saj se ni hvalil. Le dejstva je povedal.V dobi pametnih števcev niti to ne pali več. Nekje daleč nek operater medtem, ko pije že tretjo jutranjo kavico s kačjo slino enostavno pritisne na gumb. Pufff in že nagi mulci v temi stojijo pred elektro omarico. Re: Gen-i akcije - simek - 20.1.2019 Jutro! Nekatere očitno moti, da sem brez dlake na jeziku povedal to, kar OGROMNO Slovencev počne vsak mesec, to je, "kupčkanje" položnic na tiste, ki jih bodo plačali in tiste, ki bodo malce počakale. Ne se slepit, veliko gospodinjstev to dela. "buffer" 1000€? Ne se hecat no! Nekaj mesecev nazaj je bila objavljena raziskava, kjer je bilo ugotovljeno, da si ogromno gospodinjstev v Sloveniji (pozabil št. v % ), ne more privoščit izrednega izdatka v višini 600€! (popravilo avta, nakup PS.....) V bankah imamo pa 16 milijard! Žal ne 2 mil. Slovencev po 8000€! :wink: @gašper, @modrid, sta morda pomislila, da nimamo vsi v tej državi, plačo na 15. ali 1.? Nekateri uradno plače sploh nimamo, saj smo odvisni od plačila izdanih računov za naše storitve, pa naj bodo umske ali fizične. Plačevanje na datum valute, pa je pri nas (tudi tako imenovane državne firme) prej izjema kot pravilo! Tudi računov nekateri plačamo malenkost več, kot pa je tistih "ducat" za gospodinjstvo, ki jih plača zaposlen občan! In ja, občasno gre ob kakšnem večjem in finančno zahtevnem projektu tako zelo na "knap", da se računi plačujejo po prioriteti! Potem pač gen-i, FURS in še kdo, malce počaka! S FURS-em je še najlažje, saj računajo sklep o rubežu 10€, matična banka pa vzame še 42€ za izvršitev sklepa. Ko se "nateče" oz. "nakaplja" pa dobijo plačano! Imaš pa @zaspanc prav! Pogojev akcije NISEM bral! Mi je "teta" potem vse razložila! :wink: Brez skrbi, še nikomur nisem ostal dolžen niti centa, prav tako mi še nikoli niso odklopili česarkoli! Vedno sem plačal vse, če je bila zahteva, tudi z zamudnimi obrestmi! Avto je na leasing, plačal sem samo polog, menjava pa je bila v planu že nekaj časa, samo so me zjeba... zamude pri plačilu mojih računov! Zato zamik tudi pri vseh, ki jih moram plačat jaz! @energetik, trajnika nočem, ker rad sam odločam komu, kdaj, tistih nekaj dod. položnic za gosp. pa mi ni problem "naklamfat" na komp. Če pa je denarja dovolj, pa jih tako ali tako "porinem" računovodkinji v roke, vendar takrat, ko se jaz odločim plačat! Da ne bodo samo zamude na "tapeti"! Krovec saniral celotno streho (300m2+), avansa NI želel, prinesel rač. po koncu del, z rokom plačila 15 dni od izdaje! "Fer" odnos, jaz pa sem plačal nasl. del. dan! Lokalnemu fasaderju dal 1000€, "kao" za rezervacijo termina, on "sfiniširal" celotno fasado z veliko dodatnimi deli (300+m2), jaz pa samo čakal kdaj bo rekel za denar! Pa ni! Prinesel račun po končanem delu, z rokom 8 dni! "Fer" odnos, sem plačal nasl. dan Me "zahebava" peč na KO, kličem za TČ.(januar) Pride lokalni "majster" in se dogovoriva, da priklopiva pred koncem zime, da vidimo če bo sploh delala. Čez 4 dni z avtom skoraj zbijem dve škatli na dvorišču (je Interevropa pripeljala TČ k meni in ne v njegovo delavnico, da ni potrebe po dod. prevažanju) Ga pokličem in mu povem, da ni "šuškov", pa mi reče, da bo še trajalo :!: preden priklopimo, samo skladiščim naj jo. Čez en teden me kliče žena, da sta prišla "majstra" in da je stara peč že pred vrati kurilnice! Grem domov in povem, da ni denarja, da je rekel, da bo še trajalo! Smo imeli "luft", pa sva kar prišla! Saj boš plačal! Prinese rač., dat. valute (pazi to), 30dni od izdaje! "Fer" odnos, sem plačal v 10 dneh! Cen nalašč nisem napisal, večina tule gor pa ve, da ne govorim o drobižu! Greva z mojo v Mokronog po sedežno! Dorečemo, cena 2000€, vprašam za avans. Plačate ko bo končana, lahko pa daste tudi šoferju gotovino v roke, ko jo pripelje! hock: No, sedežna pride, s šoferjem znosiva gor in jaz njemu v roke tiščim dva jurja, on pa meni: ne grem v firmo, pa ne bi rad nosil denar naokoli, plačajte s položnico! Sedežna v dnevni sobi, narejena po naročilu, brez avansa in "na lepe oči"! Kako to da jih ne nateg.., mi ni jasno! Plačal čez dve uri!P.S. Očitno mi na "frisu" piše, da sem pošten in bom plačal! 8) Samo Goloba še obiščem, da me vidi in bom nazaj na GEN-iju, brez trajnika! :wink: Re: Gen-i akcije - Zaspanc - 20.1.2019 Si si pa vzel čas... A sem ti slučajno kje očital da si neplačnik? Nisem. Sem te dal v koš k ostalim kroničnim zamudnikom? Sem. Neplačilo in zamuda nista eno in isto. Pa zamujanje še vedno ni nekaj, na kar bi naj bil ponosen. Sem se torej kaj zmotil? Pa moj naslednji prispevek, kjer omenjam v eni povedi pol Slovencev, jurja baferja in pobožne želje, si tudi spregledal... Smo torej spet pri bratu, a? :wink: Re: Gen-i akcije - simek - 20.1.2019 Ups! Imel v mislih @modrid, ki bi mi kar odklopil! Na tebe @zaspanc, se je nanašal samo stavek o nebranju pogojev, kjer pa sem priznal, da jih nisem prebral! P.S. Sem popravil! Re: Gen-i akcije - JaBK - 20.1.2019 dragi moji fantje, dejstvo da gres, kamor je ceneje lahko poveš na več različnih načinov. brez čustev ali z veliko klicaji... sprejemnik se pa lahko odzove na zgolj vsebino ali tudi na to, kako je podana. to so osnove komunikacije in me res čudi, da je bilo treba pol generacije mailov pa se nobeden ne zna več pogovarjati... pa če drugi lahko , tudi jaz lahko … vnesi poljubno... to pač ni način, ki se pritiče odraslemu človeku. po drugi strani pa bolj papeški od papeža. do korena bomo secirali in zanalizirali, v kateri predalček bomo dali tistega, ki plača kaki dan po valuti... Re: Gen-i akcije - xavi - 20.1.2019 simek Napisal:Jutro!Imam doma zračno puško , če rabiš, staro dobro češko Slavijo. Sicer pa ta debata, ki se je glede tega sprožila sodi bolj na face book kot na to forum. Re: Gen-i akcije - simek - 20.1.2019 @xavi hvala! Sem Zastavo prodal, ko sem kupil Anschutz-ko, ko sem še športno streljal. Tam, kakšnih 30 let nazaj. Smo še "švercali"! To je bilo strahu in polnih hlač! :? P.S. Facbuk, kaj ti to je? 8) Re: Gen-i akcije - kadotr - 20.1.2019 Sam trajnika nimam, čeprav bi ga rad imel. Če plačujem sam po netu, mi banka računa le pavšal, cca 5 EUR, v primeru trajnika pa še provizijo za vsako plačilo posebej. Položnic imam kar precej... Malce spremljam, kdo ima najcenejši štrom, na vrat na nos se pa ne selim. Podobno je s telefonsko-internetno-televizijskimi storitvami, kjer sem tik pred zdajci pred pobegom na manjši paket, za manj denarja... Re: Gen-i akcije - xavi - 20.1.2019 simek Napisal:Facbuk, kaj ti to je? 8)Pošteno povedano, ne vem. Mi je ta forum alternativa. V glavnem, taubi naj se pazi? |