![]() |
|
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659) |
RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - windhager - 18.2.2022 Kaj to dobiš poceni kotel za nagrado pa kos krpe, ki je nevaren za zdravje, kar stranka ne ve in ni opozorjena na to. Odpade pa v prvem mesecu. RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Sid3 - 18.2.2022 Kos krpe ki pravis je v vseh kotlih, kjer proizvajalec hoce zapolniti dilatacije med materiali (kovina, keramika, termobeton,...) Samo tisti ki hoce prihraniti ne uporabi nic. Kaj slucajno je kdo dobil deklaracijo zraven kotla in podane vse alergene in nevarne snovi? Po tvoje iz koga so vrvice okoli vrat, verjetno niso iz konoplje. Pac se je zgodilo, ni konec sveta. Tudi najboljsim se zgodi. Lp RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - windhager - 18.2.2022 Ja so, tudi pri meni, vendar ne na tak način. So med kovino kotla in termo betonom, ki je iz enega kosa le ta je tudi s spodnje strani v celoti obdan s samotom. So tudi pri šobi, kjer se začne šamot itd. Jaz bi jih moral vleči navzgor, da bi jih odtrgal. Skratka nikjer ni tako kot tukaj, ki kar visi. Saj je vrašanje časa kdaj bo padel še drug kos. Razen če jaz vidim sliko narobe. RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Sid3 - 19.2.2022 Slika prikazuje od spodaj-navzgor. Lahko da bo padel tudi sprednji del. Sama šoba je stopničasto iz več kosev tako da se med seboj zagozdijo. Stopničasti prehod med zgoraj ter spodaj, dilatacijska reža ne povezuje v ravnini oba prostora. Sama šoba gledano od zgoraj je obdana z volno, ki se nahaja pod levim in desnim konusom betona (prisotnost ter velikost konusov je odvisna od jakosti kotla). Centrometal je pač tako naredil, drugi so pac drugace. Vsak ima svoje + ter - še vedno sem mnenja da za ta denar dobiš solidno zadevo. Doma sem lastnik čist drugačnega kotla, ki ima prav tako svoje pluse in minuse. Lp RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mi_c_ho - 19.2.2022 Ja krasno s tole karcoregeno keramično volno...Drug teden pride serviser, kaj p naredil, ne vem...Je samo rekel, da naj normalno kurim. Sid3...kot si rekel je šoba sestavljena iz več kosov. Na sliki je spodnja 5 cm debela plast. Zgornja 5 cm se drugače prekriva. Kot sem bral se ta šoba menja 1x na leto oz. na dve leti. Pride zraven pri menjavi tudi ta keramična volna ali je brez? Lahko da bo sprednji konec tudi odpadel. Del volne, ki je odpadel, se je enostavno zdrobil v roki...Kaj pa če pustim tako kot je sedaj, da je ta del šamota brez volne? Se bo šamot okrog šobe prej uničil? RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Sid3 - 19.2.2022 Nic prej se ne bo unicila. Bolje bi bilo da se nekaj da vmes, kot mehka izolacija ne kot tesnilne mase ki otrdijo. Lahko kupis tesnilno vrvico cca debelosti 8mm odvisno od odprtine ki sedaj imas pa jo z gumnjastim kladivom zmehčas (odvisno od trdote vrvice) ter jo previdno not porines da zapolnis režo tudi v globino. V prejsni službi smo kar nekaj keramicnih voln, tkanin,preprog,....... porabili vsaka je imela svoj namen. Z strani dobavitelja smo bili vedno seznanjeni kako rokovati. Glede obrabe betona bos sam videl kdaj bo primern cas za zamenjavo. Kar imam v spominu se obrablja najvec zgornja rozeta nad šobo. Lp Če ti se je drobilo v roki potem bi rekel da so dali keramicni papir, ta pride v roli različne debeline, pri volni se drobi samo plast ki je bila izpostavljena neposredno visokim temp. ta otrdi. Papir je mnogo lazje rezati in oblikovati. RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mi_c_ho - 19.2.2022 Zdrobil se je tisti del, ki je bil izpostavljen, tako da je to volna. Bom videl kaj bo ukrenil serviser drug teden. Drugače bom pa res nabavil vrvico in jo previdno zatlačil kolikor jo bom lahko. Hvala za nasvet in odgovore. RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - marx - 27.2.2022 mi_c_ho, a lahko slikaš kurišče (šobo) , od zgoraj. Imam takšno peč, pa me nekaj zanima. Lep pozdrav Marko RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mi_c_ho - 1.3.2022 Evo slika šobe. Edino pepel ni spucan... Serviser je natlačil novo keramično volno, vmes pa 1300 stopinjsko maso. Upam, da bo držalo... Marx...Kako ti izbrišeš opozorilo iz zaslona na peči, razn, da pritisneš start in potem stop? RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - tucko - 6.3.2022 Pozdravljeni, jaz si zdaj 2.sezono lastim bioteca25-L in do sedaj sem zadovoljen z delovanjem. V kotlu se kurijo izrecno samo briketi iz lastne proizvodnje (hrast,bukev) in ne opažem nobenih problemov za katere so mi govorili nekateri monterji teh kotlov. TPV imam nastavljeno na 63°C, TDP pride do 140°C ampak ne vedno, povprečno je ta tam med 125 - 135°C, temperatura v IK se pa vrti okrog 365°C. Priklopljena sta 2x800l zalogovnika in ogreva se ,peko dveh ogr. krogov (1 talno pritličje+mansarda, in 1 klet z radiatorji in radiator v kopalnicah) skopaj cca 290m2. povprečna temperatura v hiši je 23°C razen v kopalnicak je bolj toplo. Zakurim 2x na dan(zjutraj in zvačer), pri vsakem kurjenju pa naložim cca 2,5 jupolove kante briketov in to nabije zalogovnika na 80°C. Hiša je še brez fasade. RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mi_c_ho - 11.7.2022 Zanima me kako vi opravite letno čiščenje na biotec-L kotlih. Jaz sem po polletnem kurjenju samo zgoraj s čopičem očistil prostor in okolico turbulatorjev ter od znotraj očistil lopatice ventilatorja in vse skupaj posesal, prav tako prostor spodaj pod tubulatorji. Je mogoče še kaj za očistiti (lambda, tipalo dimnih plinov, sami turbulatorji - jih vzamete ven)? Meni vseh 8 turbulatorjev ne rata vzeti ven naenkrat, zmanjka na vsaki strani po 1 cm. Tista 2 na robu na vsaki strani se zatakneta ob rob luknje...Je kakšen drug način, da se jih vzame ven, razen vsakega posebej, da potem lahko očistim luknje in same turbulatorje? Kaj pa ploščica, pritrjena z dvemi vijaki pod cevjo, ki gre v dimnik, tudi tam čistite? RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - davor92 - 20.9.2022 Lepo prosim, če mi lahko nekdo v ZS pošilje PIN kodo za servisne nastavitve, ker moram spremeniti temperaturo za sanitarno vodo ampak sem izgubil listek, kjer sem imel napisno. Hvala! RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - realm - 26.9.2022 Pozdravljeni, je kdo že menjal komplet termobeton? Moj je že kar bogi po 6 letih in bi ga bilo treba zamenjat.. Kje ste nabavili - Mix(?) - cena? Se mogoče kod blizu čez mejo na HR dobi kaj ceneje? RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - fvogri - 30.11.2022 Mi imamo centrometal biotel-l 34kw, 2000l zalogovnik in toplotno za sanitarno vodo zmontirano od maja letos. Zaenkrat brez vsakih pripomb. Kaj bo na dolgi rok,bo pokazal čas ? Slike spodaj... Lp RE: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - tucko - 3.12.2022 Takole pri nas gori |